27 maj 2015 05:00

27 maj 2015 05:00

Fantastiska musik-Sverige!

JOHANNA BEIJBOM

Min eurovisionresa tog tyvärr slut efter den första semifinalen, men oj vad roligt vi har haft det ändå. Den danska delegationen var helt underbara. Även fast vi inte kammade hem en finalplats så var alla i teamet supernöjda med bandets insats och de kunde nästan inte ha gjort det bättre.

Att bara få vara där på plats i den så kallade bubblan är bland det roligaste och galnaste äventyren jag vet. Stämningen går nästan inte att beskriva.

Jag hade ju mina favoriter bland låtarna. Självklart Danmark och Sverige och sen var den tredje faktiskt Ryssland. Vilken underbar låt, och jag kan meddela att sångerskan Polina var lika gullig och trevlig som hon såg ut att vara. Vi startade som nummer 13 och de som nummer 12 i den första semin och minutrarna innan de gick upp på scenen var hon så otroligt nervös och kunde inte riktigt stå still, ändå så går hon upp och sätter numret och låten helt fläckfritt. Snyggt!

I lördags var en hektisk kväll, spelade på ett jättestort och fint bröllop samtidigt som vi i pauserna kopplade upp oss på SVT Play på mobilerna för att kunna följa Eurovisionsändningen.

Sverige och Måns kan man bara beskriva med ett enda ord, proffsigt! Helt makalöst bra. Han levererade som aldrig förr och sen dag ett i Wien visste jag att han tar hem detta.

Med oss på bröllopet hade vi Jessica Andersson, och hon liksom jag gillar ju denna tävling skarpt, så vi var helt fastklistrade vid skärmarna. Det är alltid roligt att sitta och följa röstningen och gissa innan hur alla länderna kommer rösta. De flesta gånger har man ju oftast rätt. Klart man ska ge höga poäng till kompisarna liksom. Men det var riktigt spännande där ett tag i topp 3.

Sen drog Sverige ifrån. Precis när det var cirka sju länder kvar att rösta så var jag tvungen att gå upp på scenen igen och köra kvällens sista nummer. Kan erkänna att det var riktigt svårt att slita sig. Och under de sista låtarna jag sjöng så visste jag att det hade utsetts en vinnare, men jag har ingen aning om vem? Så jobbigt! Direkt när vi var klara på scenen så sprang jag bokstavligt talat tillbaka till Jessica som satt på resultatet åt mig.

–Han vann! Utbrast hon.

JAAA!!! Så häftigt! Fick rysningar i hela kroppen över att veta vilka känslor hela den svenska delegationen hade nu. Det är magiskt.

Jag fick en liten skämtsam fråga ifrån en journalist när jag var på plats i Wien om jag kände mig som en landsförrädare nu när jag även körar för andra länder i tävlingen. Men jag kan inte säga annat än att jag är stolt över att se hur många bidrag i Europa som faktiskt samarbetar med svenska låtskrivare, producenter och körmedlemmar. Det måste ju bara betyda en sak, vi i Sverige är förbaskat bra på musik!

 

Hiss: Att vi har tagit tillbaka bucklan

Diss: Att politik kan styra så mycket

 

.

Att bara få vara där på plats i den så kallade bubblan är bland det roligaste och galnaste äventyren jag vet. Stämningen går nästan inte att beskriva.

Jag hade ju mina favoriter bland låtarna. Självklart Danmark och Sverige och sen var den tredje faktiskt Ryssland. Vilken underbar låt, och jag kan meddela att sångerskan Polina var lika gullig och trevlig som hon såg ut att vara. Vi startade som nummer 13 och de som nummer 12 i den första semin och minutrarna innan de gick upp på scenen var hon så otroligt nervös och kunde inte riktigt stå still, ändå så går hon upp och sätter numret och låten helt fläckfritt. Snyggt!

I lördags var en hektisk kväll, spelade på ett jättestort och fint bröllop samtidigt som vi i pauserna kopplade upp oss på SVT Play på mobilerna för att kunna följa Eurovisionsändningen.

Sverige och Måns kan man bara beskriva med ett enda ord, proffsigt! Helt makalöst bra. Han levererade som aldrig förr och sen dag ett i Wien visste jag att han tar hem detta.

Med oss på bröllopet hade vi Jessica Andersson, och hon liksom jag gillar ju denna tävling skarpt, så vi var helt fastklistrade vid skärmarna. Det är alltid roligt att sitta och följa röstningen och gissa innan hur alla länderna kommer rösta. De flesta gånger har man ju oftast rätt. Klart man ska ge höga poäng till kompisarna liksom. Men det var riktigt spännande där ett tag i topp 3.

Sen drog Sverige ifrån. Precis när det var cirka sju länder kvar att rösta så var jag tvungen att gå upp på scenen igen och köra kvällens sista nummer. Kan erkänna att det var riktigt svårt att slita sig. Och under de sista låtarna jag sjöng så visste jag att det hade utsetts en vinnare, men jag har ingen aning om vem? Så jobbigt! Direkt när vi var klara på scenen så sprang jag bokstavligt talat tillbaka till Jessica som satt på resultatet åt mig.

–Han vann! Utbrast hon.

JAAA!!! Så häftigt! Fick rysningar i hela kroppen över att veta vilka känslor hela den svenska delegationen hade nu. Det är magiskt.

Jag fick en liten skämtsam fråga ifrån en journalist när jag var på plats i Wien om jag kände mig som en landsförrädare nu när jag även körar för andra länder i tävlingen. Men jag kan inte säga annat än att jag är stolt över att se hur många bidrag i Europa som faktiskt samarbetar med svenska låtskrivare, producenter och körmedlemmar. Det måste ju bara betyda en sak, vi i Sverige är förbaskat bra på musik!

 

Hiss: Att vi har tagit tillbaka bucklan

Diss: Att politik kan styra så mycket

 

.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.