24 jun 2015 04:00

24 jun 2015 04:00

En hippa hon inte fick slippa

Vi är ett rätt stort tjejgäng som har umgåtts mer eller mindre under hela uppväxten och varit med om både det ena och andra tillsammans.

Idag har de flesta både hund, hus och barn men ingen har slagit på stort än med giftermål, fram tills i mars i år, då gick nämligen min bästa vän Johanna och gifte sig i hemlighet. Ingen förutom familjen och jag fick veta något.

Orsaken till att jag fick vara med vid den borgerliga vigseln var att jag ända sedan vi var små lovat att sjunga på hennes bröllop någon gång i framtiden. Sen visste hon väl säkert att jag om någon hade blivit helt förtvivlad om jag inte fick vara med om hennes stora ögonblick. Lite för mycket att riskera där kanske. Så av säkerhetsskäl bjöds jag in. Sedan lades det upp på sociala medier samtidigt som de tog sitt pick och pack för att direkt dra till Mexico på bröllopsresa.

De trodde helt enkelt att det skulle slippa allt ståhej runt omkring, men tji fick dem med oss som vänner. När de sen var tillbaka som nygifta i kalla Sverige igen kom de hem till ett hus fullt med överraskningar. Hela huset var avspärrat med avspärrningsband, alla utomhusblommor var planterade i en toalett som stod på farstutrappan, deras enda stege var fastsatt på taket, alla kranar var tejpade och bilarna var preppade med massa burkar som skulle rassla gott när de tidigt på morgonen körde iväg till jobbet.

Ni kan förstå att med trötthet av jetlag var detta extra kul att komma hem till. Sen trodde de väl också att de skulle slippa möhippa och svensexa, men nej då! Det blev bara ännu roligare nu när det plötsligt blev en straffhippa och straffsexa.

Vi tjejer var väldigt mycket mildare och snällare än vad killarna var kan jag meddela. Johanna slapp till exempel åka baklänges på en motorcykel som sedan lades upp på bakhjulet i en härlig hastighet och hon slapp även att vara måltavla för ett tiotal killar med paintbollgevär.

Vi ville ge henne en mysig dag som var fylld av saker hon älskar. Vi började med att ta oss in i deras hus klockan åtta på morgonen för att sedan storma in i sovrummet med sång och vrål och för att efter det stressa ihjäl henne med att packa en väska med både det ena och det andra.

Vi var lite elaka och skrämde henne rejält med att hon skulle ta med både passet och saker så hon klarade sig en bra tid framöver. Vi tog henne sedan med ögonbindel hem till Jenny där vi alla tillsammans åt världens härligaste frukost. Johanna älskar hästar så vårt första uppdrag var att rida islandshästar. Är så sjukt stolt över flera av mina andra vänner som både var totalt skräckslagna, förtvivlade och helt okunniga när det gällde ridning men som tog sig igenom en och en halv timme i skog och mark på varsin pålle.

Efter detta blev det relaxen på arenan med en god lunch och sedan avslutade vi kvällen hemma hos Sanna med massa mat, lekar och fest. Dagens sista överraskning blev succé. Med ögonbindel sattes Johanna på en stol i vardagsrummet och ur högtalarna strömmade låten I´m too sexy. In genom dörren kommer en man utklädd till rörmokare. Vi ser hur hon blir stel som en pinne och högröd i ansiktet. Hon har i efterhand själv uttryckt det att hennes tankar gick, ”Åh nej, nu kommer en sån där inoljad jäkel”. Haha. Ögonbindeln slets av och till hennes lycka var det komikern Börje Bappelsin som gömde sig bakom dräkten. Sedan bjöds det på en komikshow som fick alla att vika sig av skratt.

Det blev alltså en helt underbar dag och jag tror att Johanna var glad att hon har sådana vänner som vägrar att stå över en möhippa. Så gifta sig i hemlighet är inget man kommer komma undan med helt enkelt.

Hiss: Mina goa tjejer

Diss: Att det regnade under islandshästritten

Vi är ett rätt stort tjejgäng som har umgåtts mer eller mindre under hela uppväxten och varit med om både det ena och andra tillsammans.

Idag har de flesta både hund, hus och barn men ingen har slagit på stort än med giftermål, fram tills i mars i år, då gick nämligen min bästa vän Johanna och gifte sig i hemlighet. Ingen förutom familjen och jag fick veta något.

Orsaken till att jag fick vara med vid den borgerliga vigseln var att jag ända sedan vi var små lovat att sjunga på hennes bröllop någon gång i framtiden. Sen visste hon väl säkert att jag om någon hade blivit helt förtvivlad om jag inte fick vara med om hennes stora ögonblick. Lite för mycket att riskera där kanske. Så av säkerhetsskäl bjöds jag in. Sedan lades det upp på sociala medier samtidigt som de tog sitt pick och pack för att direkt dra till Mexico på bröllopsresa.

De trodde helt enkelt att det skulle slippa allt ståhej runt omkring, men tji fick dem med oss som vänner. När de sen var tillbaka som nygifta i kalla Sverige igen kom de hem till ett hus fullt med överraskningar. Hela huset var avspärrat med avspärrningsband, alla utomhusblommor var planterade i en toalett som stod på farstutrappan, deras enda stege var fastsatt på taket, alla kranar var tejpade och bilarna var preppade med massa burkar som skulle rassla gott när de tidigt på morgonen körde iväg till jobbet.

Ni kan förstå att med trötthet av jetlag var detta extra kul att komma hem till. Sen trodde de väl också att de skulle slippa möhippa och svensexa, men nej då! Det blev bara ännu roligare nu när det plötsligt blev en straffhippa och straffsexa.

Vi tjejer var väldigt mycket mildare och snällare än vad killarna var kan jag meddela. Johanna slapp till exempel åka baklänges på en motorcykel som sedan lades upp på bakhjulet i en härlig hastighet och hon slapp även att vara måltavla för ett tiotal killar med paintbollgevär.

Vi ville ge henne en mysig dag som var fylld av saker hon älskar. Vi började med att ta oss in i deras hus klockan åtta på morgonen för att sedan storma in i sovrummet med sång och vrål och för att efter det stressa ihjäl henne med att packa en väska med både det ena och det andra.

Vi var lite elaka och skrämde henne rejält med att hon skulle ta med både passet och saker så hon klarade sig en bra tid framöver. Vi tog henne sedan med ögonbindel hem till Jenny där vi alla tillsammans åt världens härligaste frukost. Johanna älskar hästar så vårt första uppdrag var att rida islandshästar. Är så sjukt stolt över flera av mina andra vänner som både var totalt skräckslagna, förtvivlade och helt okunniga när det gällde ridning men som tog sig igenom en och en halv timme i skog och mark på varsin pålle.

Efter detta blev det relaxen på arenan med en god lunch och sedan avslutade vi kvällen hemma hos Sanna med massa mat, lekar och fest. Dagens sista överraskning blev succé. Med ögonbindel sattes Johanna på en stol i vardagsrummet och ur högtalarna strömmade låten I´m too sexy. In genom dörren kommer en man utklädd till rörmokare. Vi ser hur hon blir stel som en pinne och högröd i ansiktet. Hon har i efterhand själv uttryckt det att hennes tankar gick, ”Åh nej, nu kommer en sån där inoljad jäkel”. Haha. Ögonbindeln slets av och till hennes lycka var det komikern Börje Bappelsin som gömde sig bakom dräkten. Sedan bjöds det på en komikshow som fick alla att vika sig av skratt.

Det blev alltså en helt underbar dag och jag tror att Johanna var glad att hon har sådana vänner som vägrar att stå över en möhippa. Så gifta sig i hemlighet är inget man kommer komma undan med helt enkelt.

Hiss: Mina goa tjejer

Diss: Att det regnade under islandshästritten

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.