08 jul 2015 04:00

08 jul 2015 04:00

En väldigt speciell kväll

JOHANNA BEIJBOM

Jag stod förväntansfullt i lotteriståndet på Liseberg. Jag kommer inte exakt ihåg hur gammal jag var men jag var i alla fall inte så stor då jag fick stå på tå för att nå upp till min lotteribricka som var placerad på disken framför mig. Jag hade fått en femkrona av mamma och pappa att spela för och den räckte till hela fem brickor. Det var inget godislotteri som lockade mig utan jag hade spanat in detta med enbart musikskivor i. Hjulet sattes igång och jag stod och hoppade upp och ner och upprepade orden heja, heja! Tävlingsmänniska som jag är så var det tydligen väldigt viktigt att heja på det snurrande hjulet ordentligt.

Det saktade in och stannade på mitt ena nummer. Jag blev självklart helt överlycklig och i handen fick jag en vinylskiva med en då för mig poserande gubbe på. Jag kunde läsa i den här åldern och fick fram att det tydligen var en låt som hette Vingar med Mikael Rickfors. Vet att den gick varm hemma på pappas skivspelare, om och om igen och till slut kunde jag hela låten utantill.

Nästa gång jag kom i kontakt med gubben på min första vinylskiva var 2009 då Thomas G:son skrev låten ”Du vinner över mig” till just Rickfors.

Jag fick köra på inspelningen och jag diggade den direkt. Med Mickes härligt rockiga röst på trodde jag verkligen att denna skulle gå vidare till finalen i Globen. Men den slutade på en 5 plats i sin omgång så det var precis på målsnöret.

Fredagens spelning med Showkanalen på Allsång på krogen på Husaren i Skövde var fullbokad sen länge tillbaka. Alla bord var överfulla och ända in på kvällen samma dag ringde folk för att försöka få platser. Det som drog var självklart kvällens stora gästartist och ni vet nog vem jag menar. Jo, det var ju självklart den svenske rocklegenden Mikael Rickfors. Vi trodde att med fantastiska Törebodafestivalen som konkurrenter den kvällen kanske det skulle bli lite glesare i publiken men inte då. I presentationen av Micke berättade jag att detta minsann var en väldigt speciell kväll för just mig. Det var ju faktiskt en av hans låtar som var min första alldeles egna vinylskiva och att nu får äran att stå och köra live några år senare i vuxen ålder bakom honom är lite nypa sig i armen varning på.

Det blev en grymt härlig och väldigt varm sommarkväll på Husarens bakgård och höjdpunkten var självklart när låten Vingar spelades. Det räckte med någon sekund på introt sen stod hela publiken på bord och stolar och bara jublade.

Hiss: Att Sverige har så förbaskat mycket bra musik

Diss: Att jag glömde få min vinylskiva signerad

Jag stod förväntansfullt i lotteriståndet på Liseberg. Jag kommer inte exakt ihåg hur gammal jag var men jag var i alla fall inte så stor då jag fick stå på tå för att nå upp till min lotteribricka som var placerad på disken framför mig. Jag hade fått en femkrona av mamma och pappa att spela för och den räckte till hela fem brickor. Det var inget godislotteri som lockade mig utan jag hade spanat in detta med enbart musikskivor i. Hjulet sattes igång och jag stod och hoppade upp och ner och upprepade orden heja, heja! Tävlingsmänniska som jag är så var det tydligen väldigt viktigt att heja på det snurrande hjulet ordentligt.

Det saktade in och stannade på mitt ena nummer. Jag blev självklart helt överlycklig och i handen fick jag en vinylskiva med en då för mig poserande gubbe på. Jag kunde läsa i den här åldern och fick fram att det tydligen var en låt som hette Vingar med Mikael Rickfors. Vet att den gick varm hemma på pappas skivspelare, om och om igen och till slut kunde jag hela låten utantill.

Nästa gång jag kom i kontakt med gubben på min första vinylskiva var 2009 då Thomas G:son skrev låten ”Du vinner över mig” till just Rickfors.

Jag fick köra på inspelningen och jag diggade den direkt. Med Mickes härligt rockiga röst på trodde jag verkligen att denna skulle gå vidare till finalen i Globen. Men den slutade på en 5 plats i sin omgång så det var precis på målsnöret.

Fredagens spelning med Showkanalen på Allsång på krogen på Husaren i Skövde var fullbokad sen länge tillbaka. Alla bord var överfulla och ända in på kvällen samma dag ringde folk för att försöka få platser. Det som drog var självklart kvällens stora gästartist och ni vet nog vem jag menar. Jo, det var ju självklart den svenske rocklegenden Mikael Rickfors. Vi trodde att med fantastiska Törebodafestivalen som konkurrenter den kvällen kanske det skulle bli lite glesare i publiken men inte då. I presentationen av Micke berättade jag att detta minsann var en väldigt speciell kväll för just mig. Det var ju faktiskt en av hans låtar som var min första alldeles egna vinylskiva och att nu får äran att stå och köra live några år senare i vuxen ålder bakom honom är lite nypa sig i armen varning på.

Det blev en grymt härlig och väldigt varm sommarkväll på Husarens bakgård och höjdpunkten var självklart när låten Vingar spelades. Det räckte med någon sekund på introt sen stod hela publiken på bord och stolar och bara jublade.

Hiss: Att Sverige har så förbaskat mycket bra musik

Diss: Att jag glömde få min vinylskiva signerad

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.