12 aug 2015 04:00

12 aug 2015 04:00

Mannen som nästan alla älskar

JOHANNA BEIJBOM

Inte ett moln så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar. Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Hmm, hur ska han ha det egentligen den där Ledin. Denna sommar har ju verkligen varit den bästa vi haft även fast den har haft sina ljusa stunder. Men detta är ju givetvis inte Tomas fel, han sprider väldigt mycket sol och värme tycker jag. Den där Ledin har alltid spelats och diggats till här hemma. Han är väl något av en favorit när den gäller svenska manliga artister och frågar ni min mamma och moster så finns det ingen annan i hela världen som är bättre än honom.

När Tomas hade sitt stora genombrott var han på Hotell Bellevue i Hjo för en spelning. Mamma och Annika som min moster heter var där för att se honom spela. När de gick omkring i området där konserten skulle vara så stod han bara helt plötsligt mitt framför dem. Båda blev nog sådär tjejigt fnittriga och nervösa. Annika var den som gick fram och bad om ett foto, men mamma som är hennes lillasyster var inte sen med att kasta sig in i bilden i sista sekund för att även hon skulle få ta del av denna stund. Tomas la armarna om systrarna och den gula jackan mamma bar den kvällen har hon fortfarande kvar, otvättad. Sen kom jag till världen och Ledins låtar spelades emellanåt hemma under min uppväxt så jag blev till slut också ett fan av hans musik och texter.

Jag var väl runt 5-6 år när han tillsammans med rocktåget spelade i Boulognerskogen i Skövde. Att vara på konsert och typ bara vara två äpplen hög är rätt värdelöst. Även om jag stod på tå så såg jag bara rakt in i ryggen på dem framför, men jag hörde honom. Jag sjöng glatt med i alla låtar och när en av de lugnare bitarna kom så lyfte pappa upp mig på axlarna så jag fick se honom. Publiken stod och gungade med till tonerna av Snart tystnar musiken. Precis just när Ledin slängde en blick åt vårt håll sträckte jag upp armarna i luften och vinkade. Då släppte han gitarren med ena handen och vinkade tillbaka ifrån scenen. Var på jag helt chockad skriker rakt ut, HAN VINKADE TILL MIG, TILL MIG! Tomas brister ut i skratt mitt i låten och publiken var inte sena med att hänga på. Jag var nog hans yngsta galna fan den kvällen.

När min mamma fyllde 50 år anordnade vi en jättestor fest med alla nära och kära. Jag hade tillsammans med mitt band Showkanalen satt ihop ett Tomas Ledin medley som vi skulle överraska med under kvällen. Jag höll ett kort litet tal och berättade lite om hennes otvättade gula jacka och kvällen i Boulogner. Sen gav jag klartecken till bandet att dra igång. Låtar som Just nu, Sensuella Isabella, Knivhuggarrock och Vi är på gång gjorde att alla på festen blev som tokiga, de dansade och sjöng med för full hals. Han har ju lite den inverkan på folk med sin musik. Men det bästa av allt kommer nu. När vi tog sista tonen av medleyt och alla hurrade och applåderade så sa jag att det fanns en väldigt speciell person som vill säga något. Det släcktes i lokalen och en storbildskärm tändes upp på ena väggen. Det var ingen mindre än Tomas Ledin själv som skickat en videohälsning med gratulationer till mamma och önskade henne en fortsatt trevlig fest. Det jublet som kom ifrån alla och att få se mammas reaktion var helt oslagbart. Kan meddela att filmen gick sedan på repeat resten av kvällen. Tack mamma för att du har en svensk idol som var lätt att få tag på och tack Tomas som är en sådan jordnära och härlig artist som bjuder på att sprida sådan här lycka.

Hiss: Ledins underbara låtar

Diss: Att jag missade honom på Törebodafestivalen

Inte ett moln så långt ögat kan nå, inte en droppe regn på flera dar. Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Hmm, hur ska han ha det egentligen den där Ledin. Denna sommar har ju verkligen varit den bästa vi haft även fast den har haft sina ljusa stunder. Men detta är ju givetvis inte Tomas fel, han sprider väldigt mycket sol och värme tycker jag. Den där Ledin har alltid spelats och diggats till här hemma. Han är väl något av en favorit när den gäller svenska manliga artister och frågar ni min mamma och moster så finns det ingen annan i hela världen som är bättre än honom.

När Tomas hade sitt stora genombrott var han på Hotell Bellevue i Hjo för en spelning. Mamma och Annika som min moster heter var där för att se honom spela. När de gick omkring i området där konserten skulle vara så stod han bara helt plötsligt mitt framför dem. Båda blev nog sådär tjejigt fnittriga och nervösa. Annika var den som gick fram och bad om ett foto, men mamma som är hennes lillasyster var inte sen med att kasta sig in i bilden i sista sekund för att även hon skulle få ta del av denna stund. Tomas la armarna om systrarna och den gula jackan mamma bar den kvällen har hon fortfarande kvar, otvättad. Sen kom jag till världen och Ledins låtar spelades emellanåt hemma under min uppväxt så jag blev till slut också ett fan av hans musik och texter.

Jag var väl runt 5-6 år när han tillsammans med rocktåget spelade i Boulognerskogen i Skövde. Att vara på konsert och typ bara vara två äpplen hög är rätt värdelöst. Även om jag stod på tå så såg jag bara rakt in i ryggen på dem framför, men jag hörde honom. Jag sjöng glatt med i alla låtar och när en av de lugnare bitarna kom så lyfte pappa upp mig på axlarna så jag fick se honom. Publiken stod och gungade med till tonerna av Snart tystnar musiken. Precis just när Ledin slängde en blick åt vårt håll sträckte jag upp armarna i luften och vinkade. Då släppte han gitarren med ena handen och vinkade tillbaka ifrån scenen. Var på jag helt chockad skriker rakt ut, HAN VINKADE TILL MIG, TILL MIG! Tomas brister ut i skratt mitt i låten och publiken var inte sena med att hänga på. Jag var nog hans yngsta galna fan den kvällen.

När min mamma fyllde 50 år anordnade vi en jättestor fest med alla nära och kära. Jag hade tillsammans med mitt band Showkanalen satt ihop ett Tomas Ledin medley som vi skulle överraska med under kvällen. Jag höll ett kort litet tal och berättade lite om hennes otvättade gula jacka och kvällen i Boulogner. Sen gav jag klartecken till bandet att dra igång. Låtar som Just nu, Sensuella Isabella, Knivhuggarrock och Vi är på gång gjorde att alla på festen blev som tokiga, de dansade och sjöng med för full hals. Han har ju lite den inverkan på folk med sin musik. Men det bästa av allt kommer nu. När vi tog sista tonen av medleyt och alla hurrade och applåderade så sa jag att det fanns en väldigt speciell person som vill säga något. Det släcktes i lokalen och en storbildskärm tändes upp på ena väggen. Det var ingen mindre än Tomas Ledin själv som skickat en videohälsning med gratulationer till mamma och önskade henne en fortsatt trevlig fest. Det jublet som kom ifrån alla och att få se mammas reaktion var helt oslagbart. Kan meddela att filmen gick sedan på repeat resten av kvällen. Tack mamma för att du har en svensk idol som var lätt att få tag på och tack Tomas som är en sådan jordnära och härlig artist som bjuder på att sprida sådan här lycka.

Hiss: Ledins underbara låtar

Diss: Att jag missade honom på Törebodafestivalen

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.