19 aug 2015 04:00

19 aug 2015 04:00

Hungrig+handla mat=dyrt

JOHANNA BEIJBOM

Häromdagen stod jag hemma och tänkte förbereda för kvällens middag, det var någon timme kvar tills det var dags att sätta igång med lagandet men magen kurrade redan. Kollade in en snabbis i kylskåpet för att se om det stod något lättätet och väntade på mig. Attans, ser till min förvåning att jag glömt köpa grädde till såsen. Åh, va trött jag blir. Jaja, det var bara att hoppa in i bilen och bege mig mot affären. I all hast hann jag ju självklart inte stoppa i mig något ätbart så magen ropade fortfarande efter något att fylla den med.

Det finns vissa saker i livet man ska försöka undvika så gott det går. Som till exempel att köra för fort, googla på krämpor och att handla på tom mage.

Redan vid ingången stod erbjudandekorgen fullproppad med onyttigheter. Ja, det såg ju otroligt smaskigt ut, så några bitar därifrån fick det bli. Vid fruktdisken insåg jag hur många olika sorters meloner det egentligen finns, den ena såg godare ut än den andra. Tillslut fick det bli en cantaloupemelon. Vid brödet stod en glad dam och bjöd på lite små smörgåsar med jättegoda ostar på. Eftersom min hunger var rätt påtaglig nu så tackade jag inte nej till smakprovet. Helst hade jag bett henne breda några hela skivor till mig som jag hade kunnat gå och äta på resten av handlingsrundan, men man vill ju inte vara för åpen. Brödet och osten gifte sig riktigt gott och damen bakom disken sa ju självklart att det var specialerbjudande denna dag på båda varorna. Ja, men det får nog bli en av varje tänkte jag då och la ner dem i korgen.

När jag är borta vid charken känner jag en helt gudomlig doft. Som värsta blodhunden som fått upp ett spår vädrar jag efter mitt byte. Doften leder mig rakt mot de nygrillade kycklingarna. Men Gud så gott. En av de marinerade fåglarna åkte rakt ner i min korg. Åh, till den vill jag nog ha en god potatissallad. Tar den som med lite kryddigt sting i, det blir perfekt.

Vid mejeriprodukterna står något som jag sett reklam för i sociala medier, protein pudding. Det ska tydligen smaka precis som chokladpudding men vara bra mycket nyttigare, och chokladpudding som är så förbaskat gott. De fanns även med kolasmak. Perfekt efterrätt! Vart har denna produkt varit hela mitt liv? En av varje tog jag. Mjölk måste jag nog ha, det går alltid åt hemma. Brukar kalla det för livets dryck. Min svägerska blev helt chockad över den mängden mjölk både jag och min bror dricker. Ni är som två kalvar har hon uttryckt sig med. Så, nu måste jag gå och betala, börjar bli riktigt hungrig och klockan har rusat iväg så det är bara att åka hem och sätta igång med kockandet.

På vägen mot kassan åker det ner lite mer godheter i min korg som kan vara bra att ha hemma. Lägger upp vara efter vara på bandet, hälsar glatt på tjejen i kassan och ... OJ, va dyrt det blev. Betalar och packar ner mina inköp, hoppar in i bilen, kör hela vägen hem, kliver innanför dörren med den fulla matkassen och inser precis där och då att jag glömde köpa grädde. Det enda jag åkte in för att handla. Hur lyckas jag? Blir näst intill gråtfärdig när jag inser att det inte blir någon gräddsås. Men det kanske går att slänga ihop något av en melon, chokladpudding, kyckling och bröd. Åhh, trött är ordet jag blev. Så vad har jag lärt mig av detta? Jo, handla ALDRIG på tom mage.

 

Hiss: Proteinpudding, en Gudagåva

Diss: Hungerhjärnan

Häromdagen stod jag hemma och tänkte förbereda för kvällens middag, det var någon timme kvar tills det var dags att sätta igång med lagandet men magen kurrade redan. Kollade in en snabbis i kylskåpet för att se om det stod något lättätet och väntade på mig. Attans, ser till min förvåning att jag glömt köpa grädde till såsen. Åh, va trött jag blir. Jaja, det var bara att hoppa in i bilen och bege mig mot affären. I all hast hann jag ju självklart inte stoppa i mig något ätbart så magen ropade fortfarande efter något att fylla den med.

Det finns vissa saker i livet man ska försöka undvika så gott det går. Som till exempel att köra för fort, googla på krämpor och att handla på tom mage.

Redan vid ingången stod erbjudandekorgen fullproppad med onyttigheter. Ja, det såg ju otroligt smaskigt ut, så några bitar därifrån fick det bli. Vid fruktdisken insåg jag hur många olika sorters meloner det egentligen finns, den ena såg godare ut än den andra. Tillslut fick det bli en cantaloupemelon. Vid brödet stod en glad dam och bjöd på lite små smörgåsar med jättegoda ostar på. Eftersom min hunger var rätt påtaglig nu så tackade jag inte nej till smakprovet. Helst hade jag bett henne breda några hela skivor till mig som jag hade kunnat gå och äta på resten av handlingsrundan, men man vill ju inte vara för åpen. Brödet och osten gifte sig riktigt gott och damen bakom disken sa ju självklart att det var specialerbjudande denna dag på båda varorna. Ja, men det får nog bli en av varje tänkte jag då och la ner dem i korgen.

När jag är borta vid charken känner jag en helt gudomlig doft. Som värsta blodhunden som fått upp ett spår vädrar jag efter mitt byte. Doften leder mig rakt mot de nygrillade kycklingarna. Men Gud så gott. En av de marinerade fåglarna åkte rakt ner i min korg. Åh, till den vill jag nog ha en god potatissallad. Tar den som med lite kryddigt sting i, det blir perfekt.

Vid mejeriprodukterna står något som jag sett reklam för i sociala medier, protein pudding. Det ska tydligen smaka precis som chokladpudding men vara bra mycket nyttigare, och chokladpudding som är så förbaskat gott. De fanns även med kolasmak. Perfekt efterrätt! Vart har denna produkt varit hela mitt liv? En av varje tog jag. Mjölk måste jag nog ha, det går alltid åt hemma. Brukar kalla det för livets dryck. Min svägerska blev helt chockad över den mängden mjölk både jag och min bror dricker. Ni är som två kalvar har hon uttryckt sig med. Så, nu måste jag gå och betala, börjar bli riktigt hungrig och klockan har rusat iväg så det är bara att åka hem och sätta igång med kockandet.

På vägen mot kassan åker det ner lite mer godheter i min korg som kan vara bra att ha hemma. Lägger upp vara efter vara på bandet, hälsar glatt på tjejen i kassan och ... OJ, va dyrt det blev. Betalar och packar ner mina inköp, hoppar in i bilen, kör hela vägen hem, kliver innanför dörren med den fulla matkassen och inser precis där och då att jag glömde köpa grädde. Det enda jag åkte in för att handla. Hur lyckas jag? Blir näst intill gråtfärdig när jag inser att det inte blir någon gräddsås. Men det kanske går att slänga ihop något av en melon, chokladpudding, kyckling och bröd. Åhh, trött är ordet jag blev. Så vad har jag lärt mig av detta? Jo, handla ALDRIG på tom mage.

 

Hiss: Proteinpudding, en Gudagåva

Diss: Hungerhjärnan

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.