02 sep 2015 04:00

02 sep 2015 04:00

Ett traditionellt sommaravslut

JOHANNA BEIJBOM

Så har första tecknet på att hösten är på väg gjort sig tillkänna. Det som jag alltid förknippar med att sommaren nu sjunger på sista versen är vår kära Matfestival. Vissa år har det varit underbart väder och värmen har hållit sig kvar, men vissa år har det varit höstjacka och långbyxor på. I år blev det något mellanting och lyckligtvis slapp vi regn.

Jag älskar när det händer saker i staden och att Matfestivalen är ett sådant vinnande och återkommande koncept är guld. Att så mycket olika sorters människor och åldrar samlas på en och samma plats och njuter av livets godaste ting, mat och musik är underbart.

Jag slår vad om att de flesta av er gjorde ett besök i helgen. Själv var jag endast där en sväng på fredagen innan jag var tvungen att åka till huvudstaden på spelning.

Tänk vad många minnen man har ifrån alla matfestivaler man besökt genom åren.

Ett starkt minne är ifrån när jag var runt 15 år. Precis vid kyrkan i Kyrkparken hade det ställts upp en scen, Runt 21 tiden skulle det bjudas på show. Och mycket riktigt, när klockan slog nio flög fem-sex sångare och sångerskor upp på scenen tillsammans med ett grymt liveband och flera blåsare. Jag blev helt tagen.

Vilket drag. Publiken jublade då ena dunderhiten efter den andra levererades samtidigt som sångarna bjöd på tight och proffsig koreografi till varje låt.

Kommer ihåg att jag tänkte att detta vill jag ju också göra. Det jag inte visste då var att jag tre år senare skulle få chansen att provsjunga för exakt detta band och att jag i år firar 10-års jubileum som frontsångare i just Showkanalen.

Ett annat roligt minne var när jag tillsammans med mitt band höll i en jättestor Allsång som anordnades på Hertig Johans torg på torsdagen innan hela festivalen skulle dra igång, det var som ett litet startskott inför helgens festligheter. Det blev en helt otroligt rolig kväll fylld med musik, skratt och gemenskap.

Något jag alltid måste äta när jag besöker matfestivalen är ju klassikern friterad banan med glass, vilket jag inte är ensam om att vilja göra då det oftast är det ståndet som har längst kö. Men hur gott är det inte? Ett år gick jag all in och köpte nog fyra tallrikar. Det slank ner gott i magen men åkte upp nästan lika fort igen då jag väldigt intelligent körde ett karusellmaraton en stund senare.

Jag hoppas verkligen att denna tillställning håller sig kvar många år till då den för de flesta i Skaraborg har blivit en mysig tradition att avsluta sommaren med.

Människor, mat och musik blir lätt succé så fortsätt gärna med det.

Hiss: Att traditionen håller i sig.

Diss: Att sommaren var för kort

Så har första tecknet på att hösten är på väg gjort sig tillkänna. Det som jag alltid förknippar med att sommaren nu sjunger på sista versen är vår kära Matfestival. Vissa år har det varit underbart väder och värmen har hållit sig kvar, men vissa år har det varit höstjacka och långbyxor på. I år blev det något mellanting och lyckligtvis slapp vi regn.

Jag älskar när det händer saker i staden och att Matfestivalen är ett sådant vinnande och återkommande koncept är guld. Att så mycket olika sorters människor och åldrar samlas på en och samma plats och njuter av livets godaste ting, mat och musik är underbart.

Jag slår vad om att de flesta av er gjorde ett besök i helgen. Själv var jag endast där en sväng på fredagen innan jag var tvungen att åka till huvudstaden på spelning.

Tänk vad många minnen man har ifrån alla matfestivaler man besökt genom åren.

Ett starkt minne är ifrån när jag var runt 15 år. Precis vid kyrkan i Kyrkparken hade det ställts upp en scen, Runt 21 tiden skulle det bjudas på show. Och mycket riktigt, när klockan slog nio flög fem-sex sångare och sångerskor upp på scenen tillsammans med ett grymt liveband och flera blåsare. Jag blev helt tagen.

Vilket drag. Publiken jublade då ena dunderhiten efter den andra levererades samtidigt som sångarna bjöd på tight och proffsig koreografi till varje låt.

Kommer ihåg att jag tänkte att detta vill jag ju också göra. Det jag inte visste då var att jag tre år senare skulle få chansen att provsjunga för exakt detta band och att jag i år firar 10-års jubileum som frontsångare i just Showkanalen.

Ett annat roligt minne var när jag tillsammans med mitt band höll i en jättestor Allsång som anordnades på Hertig Johans torg på torsdagen innan hela festivalen skulle dra igång, det var som ett litet startskott inför helgens festligheter. Det blev en helt otroligt rolig kväll fylld med musik, skratt och gemenskap.

Något jag alltid måste äta när jag besöker matfestivalen är ju klassikern friterad banan med glass, vilket jag inte är ensam om att vilja göra då det oftast är det ståndet som har längst kö. Men hur gott är det inte? Ett år gick jag all in och köpte nog fyra tallrikar. Det slank ner gott i magen men åkte upp nästan lika fort igen då jag väldigt intelligent körde ett karusellmaraton en stund senare.

Jag hoppas verkligen att denna tillställning håller sig kvar många år till då den för de flesta i Skaraborg har blivit en mysig tradition att avsluta sommaren med.

Människor, mat och musik blir lätt succé så fortsätt gärna med det.

Hiss: Att traditionen håller i sig.

Diss: Att sommaren var för kort

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.