11 sep 2015 05:00

11 sep 2015 05:00

Varför spelas US-Open på andra sidan Atlanten?

FLEMMING MOURITSEN

Nu är det så där illa igen. Jag får inte sova på nätterna och på morgnarna släpar jag mig upp med hängande ögonlock som täcker grusiga, vindögda ögon. Jag kan knappt hålla balansen när jag vacklar från sängen och ut till toaletten.

Jäkla US-Open!

Varför måste de spela spännande tennismatcher långt in på småtimmarna för? Det vill säga: Varför måste US-Open ligga på andra sidan Atlanten? Kunde de inte se till att spela den turneringen i... säg Tyskland, så att normalt folk (jag) kunde få sin nattsömn i fred?

Hur som helst är det som alltid spännande att se hur överbetalda tennisspelare går lös på varandra för att tjäna ett gäng miljoner... till. Men jag har som vanligt invändningar mot deras beteende.

I en tidigare text klagade jag på hur, särskilt vissa av damerna, tjuter som galningar när de slår till bollen. Ett oskick som jag anser borde förbjudas. Det anser jag fortfarande, men idag är det ett annat fenomen som retar mig. Nämligen hur vissa spelare visar upp otrevliga divalater när de är ute på planen.

Ta emot en enda boll går ju absolut inte, nädå, är man stjärna så måste man få levererat tre, fyra och ibland fem bollar som man kan kritiskt välja bland innan man får den bästa i sin hand och kan serva. Resten av bollarna slår man nonchalant tillbaka ungefär mot bollkallarna så att de får springa runt och samla upp dem.

Har man sedan lyckats med bedriften att spela en boll så skall genast en bollkalle tillkallas som förväntas komma springande med stjärnans handduk så att divan kan torka av handleder och panna efter sitt värv. Därefter slängs handduken tillbaka i bollkallens ungefärliga riktning, man tittar nämligen inte på sin tjänare, och så förväntas handduken förvaras tills den behövs igen. Troligen efter nästa boll åtta sekunder senare. När det sedan blir paus skall bollkallen springa ikapp stjärnan med handduken då denne går direkt för att sätta sig.

Jag blir förbannad när jag ser dessa divalater. Okej att de är duktiga tennisspelare och tjänar löjligt mycket pengar. Men vad f-n? Det ger dem väl inte rätt att behandla dessa ungdomar på det sättet? Ungdomar som troligen själva spelar tennis och ser dessa miljonärer som sina stora hjältar. Förebilder att ta efter, även de dåliga sidorna.

Nä, ge mig Serena Williams alla dar i veckan! Hon är tokbäst i världen och har inga divalater vad jag har sett. Hon tar emot en enda boll varje gång hon skall serva och den drämmer hon iväg. Och inte tusan släpar hon med någon handduk in på plan för att köra runt bollkallarna med. Näpp, hon går in på planen för att spela tennis, inte för att bli uppassad av unga killar eller tjejer.

 

Hiss: Cykelpumpen på busshållsplatsen vid Havstena. Bra gjort Skövde kommun!

 

Diss: TV4 som nästan inte visade Jonas Peker alls i rutan i Idol. Jag vill se mer av honom!

Jäkla US-Open!

Varför måste de spela spännande tennismatcher långt in på småtimmarna för? Det vill säga: Varför måste US-Open ligga på andra sidan Atlanten? Kunde de inte se till att spela den turneringen i... säg Tyskland, så att normalt folk (jag) kunde få sin nattsömn i fred?

Hur som helst är det som alltid spännande att se hur överbetalda tennisspelare går lös på varandra för att tjäna ett gäng miljoner... till. Men jag har som vanligt invändningar mot deras beteende.

I en tidigare text klagade jag på hur, särskilt vissa av damerna, tjuter som galningar när de slår till bollen. Ett oskick som jag anser borde förbjudas. Det anser jag fortfarande, men idag är det ett annat fenomen som retar mig. Nämligen hur vissa spelare visar upp otrevliga divalater när de är ute på planen.

Ta emot en enda boll går ju absolut inte, nädå, är man stjärna så måste man få levererat tre, fyra och ibland fem bollar som man kan kritiskt välja bland innan man får den bästa i sin hand och kan serva. Resten av bollarna slår man nonchalant tillbaka ungefär mot bollkallarna så att de får springa runt och samla upp dem.

Har man sedan lyckats med bedriften att spela en boll så skall genast en bollkalle tillkallas som förväntas komma springande med stjärnans handduk så att divan kan torka av handleder och panna efter sitt värv. Därefter slängs handduken tillbaka i bollkallens ungefärliga riktning, man tittar nämligen inte på sin tjänare, och så förväntas handduken förvaras tills den behövs igen. Troligen efter nästa boll åtta sekunder senare. När det sedan blir paus skall bollkallen springa ikapp stjärnan med handduken då denne går direkt för att sätta sig.

Jag blir förbannad när jag ser dessa divalater. Okej att de är duktiga tennisspelare och tjänar löjligt mycket pengar. Men vad f-n? Det ger dem väl inte rätt att behandla dessa ungdomar på det sättet? Ungdomar som troligen själva spelar tennis och ser dessa miljonärer som sina stora hjältar. Förebilder att ta efter, även de dåliga sidorna.

Nä, ge mig Serena Williams alla dar i veckan! Hon är tokbäst i världen och har inga divalater vad jag har sett. Hon tar emot en enda boll varje gång hon skall serva och den drämmer hon iväg. Och inte tusan släpar hon med någon handduk in på plan för att köra runt bollkallarna med. Näpp, hon går in på planen för att spela tennis, inte för att bli uppassad av unga killar eller tjejer.

 

Hiss: Cykelpumpen på busshållsplatsen vid Havstena. Bra gjort Skövde kommun!

 

Diss: TV4 som nästan inte visade Jonas Peker alls i rutan i Idol. Jag vill se mer av honom!

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.