23 sep 2015 05:00

23 sep 2015 05:00

Pride tog aldrig slut

ALEXANDER MILTON

En ny vecka har börjat med höstrusk för dörren. Pridefestivalen har färgat staden oerhört vacker och nu halas flaggorna, men Pride tar inte slut.

Inledningsvis måste jag åter tacka de underbara arrangörerna för en festival som omöjligen hade kunnat bli bättre. Allt från organisation till utförande har från ett yttre perspektiv skett kompromisslöst ned i minsta detalj. Det har varit oerhört roligt att delta i alla olika aktiviteter ni arrangerat och ni ska ha all beröm för detta.

Särskilt vill jag gratulera initiativtagaren och ordförande Anna Johansson både till en fantastisk festival och till mottagandet av RFSL Skaraborgs HBTQ-pris. Ett väl förtjänt bevis på den tacksamhet Skaraborg är skyldig dig för din enorma insats.

Tack även till alla er som gjorde mig äran att under fredagseftermiddagen närvara min allra första föreläsning. Det var oerhört roligt att prata om HBTQ-frågor i spel och spelutveckling och minst lika roligt att ta del av den respons och de diskussioner som uppstod därefter. Debatten lever och frodas, till min glädje.

Men nu är Pride-veckan slut för i år. Gatorna återgår till sin gråa skala och flaggorna plockas ned från balkonger och skyltfönster. Pride har varit ett fantastiskt firande, en enda stor fest, men vi får inte glömma att livet fortsätter efter att paraden upplösts och banden slutat spela.

HBTQ-personer lever ständigt under vikten och bördan av samhällets normer och fördomar. För många är det en kamp som utkräver emotionell utgjutelse varje dag. Inte bara några dagar om året under en regnbågsfärgad fana och hela världens blickar och leenden. Trehundrasextiofem dagar om året.

Pride handlar inte om att låta människor vara sig själva för en tid, det handlar om att belysa och lyfta dessa människor för att ge världen en chans att se att kärlek är gränslös och oslagbar. Alla ska kunna vara sig själva varje dag, oavsett datum och högtid.

Ta inte bara för dig av allt det goda och roliga som Pride erbjuder. Lyssna även på människors historier, förstå deras kamp och dela deras smärta. Det finns världsbilder vi inte kan ta till oss utan att titta och lyssna, så se till att göra det.

Fortsätt diskutera HBTQ-frågor, hylla kärleken och ställ dig på tvären när någon blir utsatt på grund av sin identitet. Fortsätt stötta och inkludera varandra. Fortsätt vara stolt över dig själv och över dina medmänniskor. Pride tar aldrig slut.

 

Hiss: Alla företag och organisationer som stöttat Pride och anammat deras färger.

Diss: Motståndarna som inte förmår att värdera kärlek högst av allt.

Inledningsvis måste jag åter tacka de underbara arrangörerna för en festival som omöjligen hade kunnat bli bättre. Allt från organisation till utförande har från ett yttre perspektiv skett kompromisslöst ned i minsta detalj. Det har varit oerhört roligt att delta i alla olika aktiviteter ni arrangerat och ni ska ha all beröm för detta.

Särskilt vill jag gratulera initiativtagaren och ordförande Anna Johansson både till en fantastisk festival och till mottagandet av RFSL Skaraborgs HBTQ-pris. Ett väl förtjänt bevis på den tacksamhet Skaraborg är skyldig dig för din enorma insats.

Tack även till alla er som gjorde mig äran att under fredagseftermiddagen närvara min allra första föreläsning. Det var oerhört roligt att prata om HBTQ-frågor i spel och spelutveckling och minst lika roligt att ta del av den respons och de diskussioner som uppstod därefter. Debatten lever och frodas, till min glädje.

Men nu är Pride-veckan slut för i år. Gatorna återgår till sin gråa skala och flaggorna plockas ned från balkonger och skyltfönster. Pride har varit ett fantastiskt firande, en enda stor fest, men vi får inte glömma att livet fortsätter efter att paraden upplösts och banden slutat spela.

HBTQ-personer lever ständigt under vikten och bördan av samhällets normer och fördomar. För många är det en kamp som utkräver emotionell utgjutelse varje dag. Inte bara några dagar om året under en regnbågsfärgad fana och hela världens blickar och leenden. Trehundrasextiofem dagar om året.

Pride handlar inte om att låta människor vara sig själva för en tid, det handlar om att belysa och lyfta dessa människor för att ge världen en chans att se att kärlek är gränslös och oslagbar. Alla ska kunna vara sig själva varje dag, oavsett datum och högtid.

Ta inte bara för dig av allt det goda och roliga som Pride erbjuder. Lyssna även på människors historier, förstå deras kamp och dela deras smärta. Det finns världsbilder vi inte kan ta till oss utan att titta och lyssna, så se till att göra det.

Fortsätt diskutera HBTQ-frågor, hylla kärleken och ställ dig på tvären när någon blir utsatt på grund av sin identitet. Fortsätt stötta och inkludera varandra. Fortsätt vara stolt över dig själv och över dina medmänniskor. Pride tar aldrig slut.

 

Hiss: Alla företag och organisationer som stöttat Pride och anammat deras färger.

Diss: Motståndarna som inte förmår att värdera kärlek högst av allt.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.