09 dec 2015 04:00

09 dec 2015 14:36

Det årliga julbadet är nu avklarat

December månad är här och det innebär en av de mest hektiska tider vi har i nöjesbranschen. Det är julbord efter julbord och det är nästan att man till och med sover i sina glittriga showkläder.

Trots att vi bara är i början av perioden så var vi i Showkanalen välförtjänta av en härligt ledig kväll tillsammans.

Vi var ett gött gäng som samlades hemma hos vår chef Tommie i lördags kväll.

Jag åkte ut lite tidigare för att hjälpa till med att förbereda maten. Det skulle bjudas på biff Wellington och ugnsrostade rotfrukter. Eftersom vi blev några stycken så fick jag skala potatisar, palsternackor, morötter med mera till en förbannelse, men det var det värt för det är väldigt gott.

Tommie har en stor badtunna på sin altan som vi alla sedan givetvis skulle bada i. Det var tydligen en hel del förberedelser inför detta med rengöring och vedklyvande. Och i samband med matlagningen så var Tommie också eldvakt så att vattentemperaturen skulle komma upp i en bra grad.

När alla andra i bandet anlänt så blev det lite häng i köket tillsammans för att vänta på klartecknet att det var dags för bad.

Det var ett himla eldande och till slut var Tommie nöjd med temperaturen.

Vi bytte alla om till badkläder och gick ut. Eftersom det var halvt storm ute med näst intill orkanvindar och piskande iskalla regndroppar så fick kroppen en smärre chock när den möttes av detta.

Kan meddela att det inte bara var vi tjejer som fick till ett sådant där härligt tjejigt panikskrik när vi möttes av kylan. Alla småsprang ut med flaxande armar och gjorde var sitt oerhört graciöst hopp ner i tunnan. När man nåddes av det varma vattnet var det nästan så att det brände i huden. Jag fick samma känsla som när man hoppar in i duschen efter några timmar i stallet en kall vinterdag när värmen träffar fötterna som för tillfället förvandlats till två isskulpturer. Det riktigt värker i dem.

Så till en början satt man där och ojade sig över den upptinande känslan. Men någon minut senare så blev det riktigt behagligt. Jag som är rätt frusen av mig tyckte till och med efter en stund att det gärna fick bli några grader varmare. Några av de andra i bandet höll inte riktigt med då det tydligen redan var väldigt varmt. Men jag skulle minsann få känna på värme sa de och eldade på ännu mer. Tiden gick och vi hade det riktig trevligt, det blev mycket skratt och prat om gamla spelminnen. Nu var tunnan näst intill kokande så även jag fick sitta en stund på kanten ovanför vattenytan för att svalka mig lite. Efter ett tag gick jag upp en sväng och slog då en snabb blick på klockan. Herregud! Vi hade suttit i tunnan i nästan tre och en halv timme och vi hade inte ätit än. Grabbarna var inte lätta att få upp men efter lite lockande med doften ifrån maten så fick vi alla avnjuta en helt fantastisk god middag tillsammans. Efteråt var matkoman ett faktum och alla var sådär härligt slöa i kroppen efter alla dessa timmar i det varma vattnet. Nu har vi verkligen laddat batterierna rejält och det årliga julbadet är avklarat. Så nu är det dags att packa om väskan för att fortsätta vår julshowsturné mätta, avslappnade och väldigt rena.

 

Hiss: Att kunna bada ute mitt i vintern.

Diss: Att vattenslangen med enbart kallvatten blev en rolig leksak.

Trots att vi bara är i början av perioden så var vi i Showkanalen välförtjänta av en härligt ledig kväll tillsammans.

Vi var ett gött gäng som samlades hemma hos vår chef Tommie i lördags kväll.

Jag åkte ut lite tidigare för att hjälpa till med att förbereda maten. Det skulle bjudas på biff Wellington och ugnsrostade rotfrukter. Eftersom vi blev några stycken så fick jag skala potatisar, palsternackor, morötter med mera till en förbannelse, men det var det värt för det är väldigt gott.

Tommie har en stor badtunna på sin altan som vi alla sedan givetvis skulle bada i. Det var tydligen en hel del förberedelser inför detta med rengöring och vedklyvande. Och i samband med matlagningen så var Tommie också eldvakt så att vattentemperaturen skulle komma upp i en bra grad.

När alla andra i bandet anlänt så blev det lite häng i köket tillsammans för att vänta på klartecknet att det var dags för bad.

Det var ett himla eldande och till slut var Tommie nöjd med temperaturen.

Vi bytte alla om till badkläder och gick ut. Eftersom det var halvt storm ute med näst intill orkanvindar och piskande iskalla regndroppar så fick kroppen en smärre chock när den möttes av detta.

Kan meddela att det inte bara var vi tjejer som fick till ett sådant där härligt tjejigt panikskrik när vi möttes av kylan. Alla småsprang ut med flaxande armar och gjorde var sitt oerhört graciöst hopp ner i tunnan. När man nåddes av det varma vattnet var det nästan så att det brände i huden. Jag fick samma känsla som när man hoppar in i duschen efter några timmar i stallet en kall vinterdag när värmen träffar fötterna som för tillfället förvandlats till två isskulpturer. Det riktigt värker i dem.

Så till en början satt man där och ojade sig över den upptinande känslan. Men någon minut senare så blev det riktigt behagligt. Jag som är rätt frusen av mig tyckte till och med efter en stund att det gärna fick bli några grader varmare. Några av de andra i bandet höll inte riktigt med då det tydligen redan var väldigt varmt. Men jag skulle minsann få känna på värme sa de och eldade på ännu mer. Tiden gick och vi hade det riktig trevligt, det blev mycket skratt och prat om gamla spelminnen. Nu var tunnan näst intill kokande så även jag fick sitta en stund på kanten ovanför vattenytan för att svalka mig lite. Efter ett tag gick jag upp en sväng och slog då en snabb blick på klockan. Herregud! Vi hade suttit i tunnan i nästan tre och en halv timme och vi hade inte ätit än. Grabbarna var inte lätta att få upp men efter lite lockande med doften ifrån maten så fick vi alla avnjuta en helt fantastisk god middag tillsammans. Efteråt var matkoman ett faktum och alla var sådär härligt slöa i kroppen efter alla dessa timmar i det varma vattnet. Nu har vi verkligen laddat batterierna rejält och det årliga julbadet är avklarat. Så nu är det dags att packa om väskan för att fortsätta vår julshowsturné mätta, avslappnade och väldigt rena.

 

Hiss: Att kunna bada ute mitt i vintern.

Diss: Att vattenslangen med enbart kallvatten blev en rolig leksak.

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.