30 dec 2015 04:00

30 dec 2015 04:00

2015, ett år vi aldrig kommer glömma

JOHANNA BEIJBOM

Idag är det näst sista dagen på 2015, dagen före nyårsafton. Jag tror att många av oss sitter och tänker tillbaka på det år som har gått och känner någon form av förtvivlan och frustration.

Hörde på nyheterna för ett tag sen att de beskrev 2015 som ett av de mörkaste åren på mycket länge. Med de fruktansvärda flyktingkatastroferna, terrordådet i Paris, mordet på Lisa Holm och det hemska som hände en helt vanlig skoldag i trygga och fina Trollhättan så kan det vara svårt att hitta saker som kan kännas positiva att se tillbaka på. Jag vet att man brukar säga att det finns inget ont som inte har något gott med sig, men Ibland är det bara så att det bara är ont och inget som helst gott med saker som händer.

När jag satt där och blickade tillbaka och insåg att jag blev oerhört nedstämd av allt hemskt så tvingade jag mig själv till slut att skriva ner några positiva saker som kunde få mig att känna att 2015 faktiskt även bidragit med en del fina stunder.

Först ut på listan blev att en av mina absolut närmsta vänner gick och gifte sig i hemlighet, som tur var så fick jag vara en av dem som fick medverka vid själva vigseln och jag sjöng även en låt till brudparet.

Och några månader senare kom de med den fantastiska nyheten att de skulle få en liten bebis. Ett nytt litet liv skulle jag steg för steg få se växa i hennes mage. Så häftigt. Men just nu är nog den blivande mamman väldigt trött på att bara gå runt och vara tung och orörlig så snart får han/hon gärna titta ut. Men hon kniper nog några timmar till, i alla fall tills efter tolvslaget imorgon.

Den andra fina händelsen var att min bror (min lilla, lilla lillebror som blivit så stor) friade till sin nu blivande fru Ida på självaste midsommarafton. Lyckan och kärleken blev total. Så nu ser vi fram emot ett kommande bröllop.

Tredje punkten på min lista var att jag under detta år träffat så mycket nya människor som jag är så tacksam över att få ha lärt känna. Det är personer med stora hjärtan som sprider massa energi, glädje och positivitet. De har helt klart blivit mina vänner för livet.

Sen blev det några punkter till som fick mig att inse att även fast 2015 vart fyllt av katastrofer och helt fruktansvärda händelser i världen så har det ändå funnits lite kärlek runtomkring. Jag är glad att jag gjorde den där listan, en sådan kan vara bra att skriva ibland när det känns som om skorna är lite tyngre än vanligt.

Med det sagt så önskar jag verkligen Er alla att det faktiskt blir ett Gott Nytt År. Ta hand om er och var rädda om varandra. Tack för i år, vi ses igen 2016.

Hiss: Positiva listan.

Diss: Händelserna som skakat oss 2015.

Hörde på nyheterna för ett tag sen att de beskrev 2015 som ett av de mörkaste åren på mycket länge. Med de fruktansvärda flyktingkatastroferna, terrordådet i Paris, mordet på Lisa Holm och det hemska som hände en helt vanlig skoldag i trygga och fina Trollhättan så kan det vara svårt att hitta saker som kan kännas positiva att se tillbaka på. Jag vet att man brukar säga att det finns inget ont som inte har något gott med sig, men Ibland är det bara så att det bara är ont och inget som helst gott med saker som händer.

När jag satt där och blickade tillbaka och insåg att jag blev oerhört nedstämd av allt hemskt så tvingade jag mig själv till slut att skriva ner några positiva saker som kunde få mig att känna att 2015 faktiskt även bidragit med en del fina stunder.

Först ut på listan blev att en av mina absolut närmsta vänner gick och gifte sig i hemlighet, som tur var så fick jag vara en av dem som fick medverka vid själva vigseln och jag sjöng även en låt till brudparet.

Och några månader senare kom de med den fantastiska nyheten att de skulle få en liten bebis. Ett nytt litet liv skulle jag steg för steg få se växa i hennes mage. Så häftigt. Men just nu är nog den blivande mamman väldigt trött på att bara gå runt och vara tung och orörlig så snart får han/hon gärna titta ut. Men hon kniper nog några timmar till, i alla fall tills efter tolvslaget imorgon.

Den andra fina händelsen var att min bror (min lilla, lilla lillebror som blivit så stor) friade till sin nu blivande fru Ida på självaste midsommarafton. Lyckan och kärleken blev total. Så nu ser vi fram emot ett kommande bröllop.

Tredje punkten på min lista var att jag under detta år träffat så mycket nya människor som jag är så tacksam över att få ha lärt känna. Det är personer med stora hjärtan som sprider massa energi, glädje och positivitet. De har helt klart blivit mina vänner för livet.

Sen blev det några punkter till som fick mig att inse att även fast 2015 vart fyllt av katastrofer och helt fruktansvärda händelser i världen så har det ändå funnits lite kärlek runtomkring. Jag är glad att jag gjorde den där listan, en sådan kan vara bra att skriva ibland när det känns som om skorna är lite tyngre än vanligt.

Med det sagt så önskar jag verkligen Er alla att det faktiskt blir ett Gott Nytt År. Ta hand om er och var rädda om varandra. Tack för i år, vi ses igen 2016.

Hiss: Positiva listan.

Diss: Händelserna som skakat oss 2015.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.