18 jan 2016 04:00

18 jan 2016 08:26

Man skojar inte med mig om skinka

KRÖNIKA

Jag är den okrönta specialbeställningarnas drottning. Men det blir inte alltid rätt. Som när jag beställde en fiskburgare men som en annan hamburgare på Gyllene måsen. Den fick jag gå tillbaka med.

– Var det något fel på den? frågade kassören.

– Ja, det var ingen fisk i, sa jag.

Men det är säkert lätt hänt. Jag har själv gjort en hamburgare utan hamburgare i en gång. Jag gjorde mat till mig och min plastsyrra. Jag stekte fyra hamburgare och när vi nästan ätit upp låg det en hamburgare kvar i stekpannan.

– Skulle du inte ha två hamburgare? sa jag till min plastsyrra.

– Jag har tagit två, sa hon.

Då tog jag en tugga till av min och tyckte den smakade lite torftigt. Men så var det heller ingen hamburgare i.

Mest fel har det blivit på pizza-fronten. Jag äter typ två pizzor, en med tomat och ost och en annan som är banan, ananas och curry på. Den första heter vad jag vet alltid Margherita (ibland med annan stavning), den andra är lite mer lurig. Den kan heta fruktpizza eller Africana.

På en Africana kan det vara betydligt mer än banan, ananas och curry. Det har jag lärt mig den hårda vägen. En gång beställde jag den i Vårgårda. På menyn läste jag att det var räkor på så då beställde jag utan det. Tyvärr läste jag slarvigt så jag fick skinka på, extra mycket eftersom jag valt bort räkorna. Skinka är det värsta jag vet. Pillar man bort rikligt med skinka blir det bara en pizzabotten kvar. Som smakar pizza.

Det har också hänt att jag uttryckligen beställt en pizza med banan, ananas och curry på och så har de lagt på skinka i alla fall. Det var inte så kul att upptäcka när jag var hos brorsan och vi åkt en mil hem med pizzorna. Då fick jag äta kvarg i stället. Det är inte riktigt samma sak som pizza. Så nu kollar jag alltid i kartongen innan jag lämnar pizzerian.

Nu senast när jag ringde och beställde en Africana så frågade jag om det var skinka på hos den aktuella pizzerian och det var det.

– Då tar jag utan skinka. Bara banan, ananas och curry, sa jag.

– Det är jordnötter på också, sa pizzabagaren.

– Det kan du också hoppa över, sa jag.

Efter tio minuter var pizzan klar.

– En Africana, sa jag till mannen bakom disken.

– Med extra mycket skinka, sa mannen glatt.

Jag log, men tyckte inte det var så roligt. Man skojar nämligen inte med mig om skinka.


Hiss

Fruktsallad med turkisk yoghurt på. Oj, så gott!

Diss

När vattenflaskan läcker i väskan på väg till gymmet.

– Var det något fel på den? frågade kassören.

– Ja, det var ingen fisk i, sa jag.

Men det är säkert lätt hänt. Jag har själv gjort en hamburgare utan hamburgare i en gång. Jag gjorde mat till mig och min plastsyrra. Jag stekte fyra hamburgare och när vi nästan ätit upp låg det en hamburgare kvar i stekpannan.

– Skulle du inte ha två hamburgare? sa jag till min plastsyrra.

– Jag har tagit två, sa hon.

Då tog jag en tugga till av min och tyckte den smakade lite torftigt. Men så var det heller ingen hamburgare i.

Mest fel har det blivit på pizza-fronten. Jag äter typ två pizzor, en med tomat och ost och en annan som är banan, ananas och curry på. Den första heter vad jag vet alltid Margherita (ibland med annan stavning), den andra är lite mer lurig. Den kan heta fruktpizza eller Africana.

På en Africana kan det vara betydligt mer än banan, ananas och curry. Det har jag lärt mig den hårda vägen. En gång beställde jag den i Vårgårda. På menyn läste jag att det var räkor på så då beställde jag utan det. Tyvärr läste jag slarvigt så jag fick skinka på, extra mycket eftersom jag valt bort räkorna. Skinka är det värsta jag vet. Pillar man bort rikligt med skinka blir det bara en pizzabotten kvar. Som smakar pizza.

Det har också hänt att jag uttryckligen beställt en pizza med banan, ananas och curry på och så har de lagt på skinka i alla fall. Det var inte så kul att upptäcka när jag var hos brorsan och vi åkt en mil hem med pizzorna. Då fick jag äta kvarg i stället. Det är inte riktigt samma sak som pizza. Så nu kollar jag alltid i kartongen innan jag lämnar pizzerian.

Nu senast när jag ringde och beställde en Africana så frågade jag om det var skinka på hos den aktuella pizzerian och det var det.

– Då tar jag utan skinka. Bara banan, ananas och curry, sa jag.

– Det är jordnötter på också, sa pizzabagaren.

– Det kan du också hoppa över, sa jag.

Efter tio minuter var pizzan klar.

– En Africana, sa jag till mannen bakom disken.

– Med extra mycket skinka, sa mannen glatt.

Jag log, men tyckte inte det var så roligt. Man skojar nämligen inte med mig om skinka.


Hiss

Fruktsallad med turkisk yoghurt på. Oj, så gott!

Diss

När vattenflaskan läcker i väskan på väg till gymmet.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.