01 feb 2016 06:00

01 feb 2016 06:00

Om när jag flyttade in i Stålmannen

KRÖNIKA: PETRA LUNDGREN

Jag gillar superhjältar som Batman och Superman (det syns ju om inte annat på bilden här bredvid). Så när jag en dag såg en annons om mjukisoveraller för vuxna med dessa tryck på var det inte svårt att slå till. Jag la ut en bild på Instagram om mitt tänkta köp och det blev mycket gillat. Framför allt av Erik som också ville ha en overall.

– Är det flossad insida? undrade han.

– Vet inte, tänker du beställa? sa jag

– Ja, men det hänger på om det är flossad insida. I så fall är jag all in. Seriöst! sa han.

– Frågan är hur man tar reda på det, sa jag.

– Ibland måste man chansa, jag får se eventuellt fluff som ren bonus, sa han och slog till på en Läderlappenoverall.

 

Själv valde jag Stålmannen och sedan var det bara att vänta på leverans. Det verkade ta typ 20 dagar. När jag nästan inte orkade vänta längre så dök det upp en avi på posten och jag skuttade glatt till affären för att lösa ut paketet.

Sedan gick jag raskt hem med det och slet upp det. Och i fanns det en overall. En! Och det var inte min. Det var en Batman. Men Erik blev ju glad förstås.

– Skulle vara kul om du överlämnade den i offentlig miljö där jag överlämnar pengar taffligt medelst handskak. Ingen ordväxling, sa han och då föreslog jag genast perrongen.

Men man vet ju hur det är med tåg. De går sällan i tid när man har en tid att passa. Så jag fick ta bussen och hitta en annan lösning för överlämnandet.

– Jag kan lägga den under min bil så hämtar du den där, sa jag.

– Ännu mer skumt ju! Hur gör vi med betalningen? frågade han

– Jag kan lägga en teburk där som du kan lägga pengarna i. Eller så kan du swisha, sa jag.

– Jag är över 40! Jag har inte swish! sa han.

– Okej, lägg pengarna i teburken då, sa jag.

 

Sedan la jag Batmanoverallen i storlek XXL i en orange påse. Den och teburken stuvade jag in under bilen. Jag tog ett foto så han skulle se var han skulle leta. Då skickade han en bild på pengar. Mitt svar blev en tumme upp ( med tanke på att vi inte skulle ha någon ordväxling).

En stund senare dök han upp i Batman-overall på Instagram

– Det var en fantastiskt flossad insida, underbart! meddelande han.

Jag fick vänta några dagar till på min overall. Men det var det värt så här i efterhand. Snacka om att den var mjuk och go att ha på sig. Man kan bo i den! Eller i alla fall sova i den en natt på soffan.

 

Hiss

Ananas, hur gott som helst!

Diss

Tö, det var väl onödigt?

Jag gillar superhjältar som Batman och Superman (det syns ju om inte annat på bilden här bredvid). Så när jag en dag såg en annons om mjukisoveraller för vuxna med dessa tryck på var det inte svårt att slå till. Jag la ut en bild på Instagram om mitt tänkta köp och det blev mycket gillat. Framför allt av Erik som också ville ha en overall.

– Är det flossad insida? undrade han.

– Vet inte, tänker du beställa? sa jag

– Ja, men det hänger på om det är flossad insida. I så fall är jag all in. Seriöst! sa han.

– Frågan är hur man tar reda på det, sa jag.

– Ibland måste man chansa, jag får se eventuellt fluff som ren bonus, sa han och slog till på en Läderlappenoverall.

 

Själv valde jag Stålmannen och sedan var det bara att vänta på leverans. Det verkade ta typ 20 dagar. När jag nästan inte orkade vänta längre så dök det upp en avi på posten och jag skuttade glatt till affären för att lösa ut paketet.

Sedan gick jag raskt hem med det och slet upp det. Och i fanns det en overall. En! Och det var inte min. Det var en Batman. Men Erik blev ju glad förstås.

– Skulle vara kul om du överlämnade den i offentlig miljö där jag överlämnar pengar taffligt medelst handskak. Ingen ordväxling, sa han och då föreslog jag genast perrongen.

Men man vet ju hur det är med tåg. De går sällan i tid när man har en tid att passa. Så jag fick ta bussen och hitta en annan lösning för överlämnandet.

– Jag kan lägga den under min bil så hämtar du den där, sa jag.

– Ännu mer skumt ju! Hur gör vi med betalningen? frågade han

– Jag kan lägga en teburk där som du kan lägga pengarna i. Eller så kan du swisha, sa jag.

– Jag är över 40! Jag har inte swish! sa han.

– Okej, lägg pengarna i teburken då, sa jag.

 

Sedan la jag Batmanoverallen i storlek XXL i en orange påse. Den och teburken stuvade jag in under bilen. Jag tog ett foto så han skulle se var han skulle leta. Då skickade han en bild på pengar. Mitt svar blev en tumme upp ( med tanke på att vi inte skulle ha någon ordväxling).

En stund senare dök han upp i Batman-overall på Instagram

– Det var en fantastiskt flossad insida, underbart! meddelande han.

Jag fick vänta några dagar till på min overall. Men det var det värt så här i efterhand. Snacka om att den var mjuk och go att ha på sig. Man kan bo i den! Eller i alla fall sova i den en natt på soffan.

 

Hiss

Ananas, hur gott som helst!

Diss

Tö, det var väl onödigt?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.