16 mar 2016 04:00

16 mar 2016 04:00

Jag kan nog köra till Trollhättan med ögonbindel

JOHANNA BEIJBOM

Just precis nu känns det som om jag bor i min bil, eller ja jag sover ju inte i den men jag sitter bakom ratten flera timmar var och varannan dag.

Förra året så fick jag förfrågan om att medverka i en krogshow med bland annat Melodifestivaldrottningen Jessica Andersson. Jag tackade ja då det lät som en helt fantastiskt rolig grej, vilket det också givetvis var.

Eftersom det är ett så lyckat koncept så sätter vi nu i år upp en helt ny show på samma ställe vilket är Folkets hus i Trollhättan och premiären är nu på fredag den 18:e mars.

Mellan Skövde och Trollhättan är det enligt google maps 105 km och det ska ta 1 timma och 25 minuter utan trafik via E20. Först då undrar jag hur många som åkt på den vägen utan att möta en enda bil. Det skulle ju vara helt otroligt häftigt om det hände, men samtidigt lite smått läskigt också.

Om jag skulle gå dit så skulle det enligt uträkningen ta 20 timmar och 50 minuter. Det känns ju inte som ett alternativ kanske så jag väljer faktiskt att ta bilen varje gång. Och till min lycka så älskar jag verkligen att köra bil och har alltid gjort. Det är för mig en värdefull stund att bara få sitta rakt upp och ner och inte behöva göra något annat än att ta mig ifrån ett ställe till ett annat.

I och med att vi nu ett tag har repat flera gånger i veckan i Trollhättan så har jag då kört oerhört mycket bil. Kan nog säga att jag nu skulle kunna köra den vägen med ögonbindel då det känns som att man nu känner till varenda liten del av rutten. Dock skulle det vara extremt dumt och oansvarigt att köra med förbundna ögon, till och med rent livsfarligt. Så det lovar jag att jag inte ska pröva på. Bilresan är även en perfekt stund för att koppla in mobilen i stereon och plugga låttexter och manus på.

Jag tror att jag har haft alla våra låtar i showen på repeat varenda gång. Sedan har jag även läst in alla repliker på röstmemot så det bara är att banka in dem i huvudet. Jag kan ha svårt för att sitta hemma och repa in texter och stämmor då det finns en miljon andra grejer som kommer upp som man bara måste göra precis just då. Men när man nu sitter i bilen och inte kommer någon annanstans så är det ju ett ypperligt tillfälle att göra lite nytta.

En sak som är lite svårare att öva in i bilen är alla danssteg. Jag försöker att se alla rörelser framför mig under låtarna utan att utöva dem, men rätt som det är så rycker det till i fötterna på pedalerna eller så sträcker man ut en arm i en cool pose eller så kan det faktiskt till och med bli så att man plötsligt slänger med håret i en riktigt farlig nackspärrsrörelse.

När jag sedan kör in på baksidan av Folkets hus i Trollhättan och parkerar har jag redan kört hela showen ifrån början till slut så då är det bara att gå in och börja om ifrån början men då med ett riktigt liveband och med ett helt gäng av fantastiska kollegor och det mina vänner är värt varenda kilometer i min kära bil.

Hiss: Köra bil

Diss: Trollhättan-Skövde i snöoväder, 2 timmar och 10 minuter.

Just precis nu känns det som om jag bor i min bil, eller ja jag sover ju inte i den men jag sitter bakom ratten flera timmar var och varannan dag.

Förra året så fick jag förfrågan om att medverka i en krogshow med bland annat Melodifestivaldrottningen Jessica Andersson. Jag tackade ja då det lät som en helt fantastiskt rolig grej, vilket det också givetvis var.

Eftersom det är ett så lyckat koncept så sätter vi nu i år upp en helt ny show på samma ställe vilket är Folkets hus i Trollhättan och premiären är nu på fredag den 18:e mars.

Mellan Skövde och Trollhättan är det enligt google maps 105 km och det ska ta 1 timma och 25 minuter utan trafik via E20. Först då undrar jag hur många som åkt på den vägen utan att möta en enda bil. Det skulle ju vara helt otroligt häftigt om det hände, men samtidigt lite smått läskigt också.

Om jag skulle gå dit så skulle det enligt uträkningen ta 20 timmar och 50 minuter. Det känns ju inte som ett alternativ kanske så jag väljer faktiskt att ta bilen varje gång. Och till min lycka så älskar jag verkligen att köra bil och har alltid gjort. Det är för mig en värdefull stund att bara få sitta rakt upp och ner och inte behöva göra något annat än att ta mig ifrån ett ställe till ett annat.

I och med att vi nu ett tag har repat flera gånger i veckan i Trollhättan så har jag då kört oerhört mycket bil. Kan nog säga att jag nu skulle kunna köra den vägen med ögonbindel då det känns som att man nu känner till varenda liten del av rutten. Dock skulle det vara extremt dumt och oansvarigt att köra med förbundna ögon, till och med rent livsfarligt. Så det lovar jag att jag inte ska pröva på. Bilresan är även en perfekt stund för att koppla in mobilen i stereon och plugga låttexter och manus på.

Jag tror att jag har haft alla våra låtar i showen på repeat varenda gång. Sedan har jag även läst in alla repliker på röstmemot så det bara är att banka in dem i huvudet. Jag kan ha svårt för att sitta hemma och repa in texter och stämmor då det finns en miljon andra grejer som kommer upp som man bara måste göra precis just då. Men när man nu sitter i bilen och inte kommer någon annanstans så är det ju ett ypperligt tillfälle att göra lite nytta.

En sak som är lite svårare att öva in i bilen är alla danssteg. Jag försöker att se alla rörelser framför mig under låtarna utan att utöva dem, men rätt som det är så rycker det till i fötterna på pedalerna eller så sträcker man ut en arm i en cool pose eller så kan det faktiskt till och med bli så att man plötsligt slänger med håret i en riktigt farlig nackspärrsrörelse.

När jag sedan kör in på baksidan av Folkets hus i Trollhättan och parkerar har jag redan kört hela showen ifrån början till slut så då är det bara att gå in och börja om ifrån början men då med ett riktigt liveband och med ett helt gäng av fantastiska kollegor och det mina vänner är värt varenda kilometer i min kära bil.

Hiss: Köra bil

Diss: Trollhättan-Skövde i snöoväder, 2 timmar och 10 minuter.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.