23 mar 2016 04:00

23 mar 2016 04:00

Nu är vi äntligen igång!

KRÖNIKA

I fredags var det premiär av årets show med Svenska Hits i Trollhättan. Förra året hade vi temat folkpark där vi då spelade all sorts musik som man kan ha hört genom åren i någon av Sveriges alla folkparker. I årets show har vi gått ombord på en stor kryssning och tar med publiken på en resa de sent kommer glömma. Vi stannar till på flera olika platser i världen och bjuder på musik som de allra flesta känner igen.

Som jag skrev i förra veckans krönika så har det blivit en hel del flängande fram och tillbaka mellan Skövde och Trollhättan nu när vi har haft repetitioner var och varannan dag. Men i förra veckan valde jag att stanna några nätter på hotell vilket kändes väldigt klokt då vi faktiskt repade varje dag.

På torsdagens genrep satt allt till slut som det skulle, alla repliker, in och utgångar, danssteg, låttexter och alla klädbyten var på sin plats.

När jag sedan kom in på hotellrummet sent på kvällen tog det inte mer än några sekunder innan jag sov som en stock. Efter veckans slit var man mer eller mindre helt slut och behövde verkligen ladda om batterierna nu under natten för fredagens premiär.

Och när jag vaknade precis innan klockan ringde så var de redan där, fjärilarna. Jag pratar givetvis och de som bosätter sig i magen inför något spännande.

Jag kände mig utvilad och oerhört taggad inför kvällen. Nu hade jag hela dagen på mig att bara ladda och det gjorde jag verkligen. Jag som fullkomligt älskar frukost satt länge, länge och åt. Sen tog jag med mig en kaffe ut i solen och tog en långpromenad utmed Göta älv. Försökte verkligen samla på mig all energi och frisk luft som jag bara kunde.

När klockan blev fyra träffades vi alla på Folkets Hus där vi nu kör våra shower för att prata ihop oss. Alla var spända men väldigt laddade.

Jag och Jessica gick igenom våra kläder och byten så att allt var på sin plats. Vi byter verkligen om efter varje låt, så allt måste vara planerat in i minsta detalj för att vi ska kunna hinna med.

Vi har en otroligt duktig stylist och makeup-artist som heter Anders som hjälper oss med det mesta. Han har även under veckan suttit och blingat näst intill allt vi ska bära på scenen, ett helt otroligt jobb. Så glittrar, det gör vi.

Jessica brukar anlita en designer som heter Thomas Malmros som har syr upp nästan alla hennes kläder i Melodifestivalen, fantastisk kille. Han har nu skapat två helt magiska klänningar till oss som riktigt bländar en i strålkastarna, har aldrig sett något så glittrigt och häftigt.

Sen blev det äntligen dags för show och minutrarna innan vi klev in på första numret stod vi och hoppade upp och ner för att vi var så taggade. Jag försökte samla mig något med några djupa andetag men man var alldeles för uppspelt för det. Sen gick allt i rapidfart, pulsen låg väl på nästan intill oläslig men adrenalinet höll en på topp. När sista numret var klart och vi hade tagit oss igenom hela showen så var man alldeles euforisk. Det går inte att beskriva den känslan man har inombords, man är så full av glädje och energi så man skulle kunna ses som ett vandrade kraftverk.

Som sagt, nu är vi igång och vi har en hel vår framför oss fylld med musik, glitter och adrenalin. Nu kör vi!

Hiss: Känslan efter en prestation

Diss: Spänningshuvudvärk

Som jag skrev i förra veckans krönika så har det blivit en hel del flängande fram och tillbaka mellan Skövde och Trollhättan nu när vi har haft repetitioner var och varannan dag. Men i förra veckan valde jag att stanna några nätter på hotell vilket kändes väldigt klokt då vi faktiskt repade varje dag.

På torsdagens genrep satt allt till slut som det skulle, alla repliker, in och utgångar, danssteg, låttexter och alla klädbyten var på sin plats.

När jag sedan kom in på hotellrummet sent på kvällen tog det inte mer än några sekunder innan jag sov som en stock. Efter veckans slit var man mer eller mindre helt slut och behövde verkligen ladda om batterierna nu under natten för fredagens premiär.

Och när jag vaknade precis innan klockan ringde så var de redan där, fjärilarna. Jag pratar givetvis och de som bosätter sig i magen inför något spännande.

Jag kände mig utvilad och oerhört taggad inför kvällen. Nu hade jag hela dagen på mig att bara ladda och det gjorde jag verkligen. Jag som fullkomligt älskar frukost satt länge, länge och åt. Sen tog jag med mig en kaffe ut i solen och tog en långpromenad utmed Göta älv. Försökte verkligen samla på mig all energi och frisk luft som jag bara kunde.

När klockan blev fyra träffades vi alla på Folkets Hus där vi nu kör våra shower för att prata ihop oss. Alla var spända men väldigt laddade.

Jag och Jessica gick igenom våra kläder och byten så att allt var på sin plats. Vi byter verkligen om efter varje låt, så allt måste vara planerat in i minsta detalj för att vi ska kunna hinna med.

Vi har en otroligt duktig stylist och makeup-artist som heter Anders som hjälper oss med det mesta. Han har även under veckan suttit och blingat näst intill allt vi ska bära på scenen, ett helt otroligt jobb. Så glittrar, det gör vi.

Jessica brukar anlita en designer som heter Thomas Malmros som har syr upp nästan alla hennes kläder i Melodifestivalen, fantastisk kille. Han har nu skapat två helt magiska klänningar till oss som riktigt bländar en i strålkastarna, har aldrig sett något så glittrigt och häftigt.

Sen blev det äntligen dags för show och minutrarna innan vi klev in på första numret stod vi och hoppade upp och ner för att vi var så taggade. Jag försökte samla mig något med några djupa andetag men man var alldeles för uppspelt för det. Sen gick allt i rapidfart, pulsen låg väl på nästan intill oläslig men adrenalinet höll en på topp. När sista numret var klart och vi hade tagit oss igenom hela showen så var man alldeles euforisk. Det går inte att beskriva den känslan man har inombords, man är så full av glädje och energi så man skulle kunna ses som ett vandrade kraftverk.

Som sagt, nu är vi igång och vi har en hel vår framför oss fylld med musik, glitter och adrenalin. Nu kör vi!

Hiss: Känslan efter en prestation

Diss: Spänningshuvudvärk

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.