30 mar 2016 04:00

30 mar 2016 14:20

Jag vill skrika ikapp med Rövardotter

KRÖNIKA

Jag tror att de flesta av er håller med om att det var en rätt så fin påskhelg ändå. Solen tittade fram en stund nästan varje dag och det blev inget chockerande bakslag på vintern.

Jag gillar verkligen påsken, just för att det är först då som man börjar känna att våren är här. Jag vet inte vad det har vart med mig i år men jag har längtat så fruktansvärt efter att få se ett endaste litet vårtecken. När jag har vart ute i skogen och gått så har jag haft riktiga falkögon som spanat efter en stackars ensam liten vårblomma, jag kanske börja spana lite väl tidigt. Men när jag för någon vecka sedan fick syn på min första tussilago för året så sken jag verkligen upp som en sol. Mobilen åkte givetvis fram också för att dokumentera.

På tal om det, vad rolig man är med det där. Jag älskar att fota, och jag fotar allt.

Sen när jag sitter och kollar igenom min nästan överfyllda telefon så undrar jag ofta varför i hela fridens namn jag har fotograferat vissa saker. Ibland kan det vara över tjugo bilder på samma sak fast ifrån olika vinklar. Sen får jag sitta och radera och radera. Men jag tror att det har och göra med känslan för stunden. Som när jag är ute och går och får på en otroligt peppande och grym låt i lurarna så förvandlas hela omgivningen. Och den känslan vill jag spara i mitt minne, så det är nog därför jag fotar.

Som med den där tussilagon jag hittade, jag tror på riktigt att jag knäppte tio bilder på den. Ni förstår att mina bilder i min mobil inte är sådär jätte spännande för andra att titta på. Men för mig blir det minnen för känslor.

Vårkänslan kan vara en av de bästa som finns. Jag kan verkligen förstå Ronja Rövardotter som bara måste ut i skogen och skrika ett äkta vårskrik. Det skulle verkligen sitta på sin plats nu.

Man ser så tydligt att de allra flesta mår bra av att solen tittar fram, eller att det börjar bli grönt ute. Det är som med mina hundar, deras batterier är fulladdade och överskottsenergin är på topp. Vi kan gå långa promenader, busa och leka hur mycket som helst, men de blir inte trötta, jo kanske en aning för stunden men sen är de på igen.

I helgen var jag hos några grannar till mina föräldrar och hälsade på deras hästar. Där snackar vi vårkänslor. Det galopperades och bockades om vart annat, hovarna var mer i luften än i marken.

Hur många bilder tror ni jag tog på dem då, haha.

Men det är så underbart att se, djuren känner ju också av den härliga känslan som kommer i samband med våren.

Jag hörde det skvallras om att det skulle vara fint väder i några veckor framöver, hoppas att det stämmer för mina batterier är redo för att fyllas på rejält.

Men nu det är ju så att vi ger oss in i April, och vad jag har lärt mig genom åren är att april är en riktig lurig månad som kan komma med både det ena och det andra ifrån skyn. Så vi får hålla tummarna att det i alla fall blir fördel sol.

Så ut med er nu i den friska luften, andas, ladda, fotografera helt ovärda föremål. Ja, ta verkligen vara på den här fina tiden.

 

Hiss: Vårtecken

 

Diss: Det som göms i snö kommer upp i tö, som till exempel hundbajs.

Jag gillar verkligen påsken, just för att det är först då som man börjar känna att våren är här. Jag vet inte vad det har vart med mig i år men jag har längtat så fruktansvärt efter att få se ett endaste litet vårtecken. När jag har vart ute i skogen och gått så har jag haft riktiga falkögon som spanat efter en stackars ensam liten vårblomma, jag kanske börja spana lite väl tidigt. Men när jag för någon vecka sedan fick syn på min första tussilago för året så sken jag verkligen upp som en sol. Mobilen åkte givetvis fram också för att dokumentera.

På tal om det, vad rolig man är med det där. Jag älskar att fota, och jag fotar allt.

Sen när jag sitter och kollar igenom min nästan överfyllda telefon så undrar jag ofta varför i hela fridens namn jag har fotograferat vissa saker. Ibland kan det vara över tjugo bilder på samma sak fast ifrån olika vinklar. Sen får jag sitta och radera och radera. Men jag tror att det har och göra med känslan för stunden. Som när jag är ute och går och får på en otroligt peppande och grym låt i lurarna så förvandlas hela omgivningen. Och den känslan vill jag spara i mitt minne, så det är nog därför jag fotar.

Som med den där tussilagon jag hittade, jag tror på riktigt att jag knäppte tio bilder på den. Ni förstår att mina bilder i min mobil inte är sådär jätte spännande för andra att titta på. Men för mig blir det minnen för känslor.

Vårkänslan kan vara en av de bästa som finns. Jag kan verkligen förstå Ronja Rövardotter som bara måste ut i skogen och skrika ett äkta vårskrik. Det skulle verkligen sitta på sin plats nu.

Man ser så tydligt att de allra flesta mår bra av att solen tittar fram, eller att det börjar bli grönt ute. Det är som med mina hundar, deras batterier är fulladdade och överskottsenergin är på topp. Vi kan gå långa promenader, busa och leka hur mycket som helst, men de blir inte trötta, jo kanske en aning för stunden men sen är de på igen.

I helgen var jag hos några grannar till mina föräldrar och hälsade på deras hästar. Där snackar vi vårkänslor. Det galopperades och bockades om vart annat, hovarna var mer i luften än i marken.

Hur många bilder tror ni jag tog på dem då, haha.

Men det är så underbart att se, djuren känner ju också av den härliga känslan som kommer i samband med våren.

Jag hörde det skvallras om att det skulle vara fint väder i några veckor framöver, hoppas att det stämmer för mina batterier är redo för att fyllas på rejält.

Men nu det är ju så att vi ger oss in i April, och vad jag har lärt mig genom åren är att april är en riktig lurig månad som kan komma med både det ena och det andra ifrån skyn. Så vi får hålla tummarna att det i alla fall blir fördel sol.

Så ut med er nu i den friska luften, andas, ladda, fotografera helt ovärda föremål. Ja, ta verkligen vara på den här fina tiden.

 

Hiss: Vårtecken

 

Diss: Det som göms i snö kommer upp i tö, som till exempel hundbajs.

  • JOHANNA BEIJBOM

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.