13 apr 2016 04:00

13 apr 2016 04:00

Från den flygande krigaren in i kobran

KRÖNIKA: JOHANNA BEIJBOM

Ibland borde det finnas fler timmar på dygnet än vad det faktiskt gör. Det känns som att man även borde lägga till några fler dagar på året också för ibland flyger tiden och åren bara förbi. Allt går så otroligt fort. Kanske just för att vi lever i en rätt så stressad och hektisk värld.

Det är mycket som ska hinnas med i ens liv, man försöker pussla ihop schemat så gott det går, vissa dagar funkar det alldeles utmärkt och andra dagar förstår man inte alls hur man ska kunna hinna få ihop det överhuvudtaget. Det är mycket som ska in i var och ens almanacka, allas ser ju givetvis olika ut.


Men jag tror att de flesta av er emellanåt kan känna att nu får jag nog sätta mig ner en stund och bara andas. För det glömmer man lätt av. Att ge sig själv de där små, små stunderna när man stänger av hela omvärlden och bara är ett med sig själv är väldigt viktigt. Gud så klokt det där lät av mig, och tro mig, det där var en mening rakt riktad mot mig själv. Men jag är en person som gillar att ha vara sysselsatt, jag kan nästan bli lite smått stressad om jag ser att det är en hel dag ledig i almanackan.

Då försöker jag nästan alltid få in något på den dagen eller flytta något ifrån en annan. Det är kul när det händer saker och när man jobbar med flera olika projekt samtidigt. För ett tag sedan så var det en person som sa till mig att jag borde testa yoga. Jag skrattade lite för mig själv då jag verkligen inte trodde att det var något för mig. Har ju skrivit en krönika för rätt länge sen om när jag laddade ner en app med avslappningsövningar. Jag var väl närvarande i ungefär fem minuter, sen flög tankarna iväg. Men det dröjde inte länge innan två helt andra personer nämnde Yoga för mig igen, och en av dem hade tydligen blivit en helt ny människa av det.


Nu kanske inte jag är beredd på att byta identitet men det var väl inte direkt det hon menade kanske. Sen tog det ungefär två dagar efter det mötet så gick jag in på Facebook. Fick fram en bild på flera bilder som fladdrade framför ögonen i en otrolig hastighet, det var som ett enda stort kaos på skärmen. Under detta stod det, tryck på bilden och det ord du får fram är exakt det du behöver just nu. För skoj skull tryckte jag och pang, där stod det, ordet alla har pratat med mig om, Yoga.

Okej, det var säkert bara ren tur att just det ordet skulle dyka upp eller att kanske att alla bilder hade det ordet, vad vet jag? Men håll med om att det blev lite som ett tecken.

Så där och då bestämde jag mig, okej jag ger det en chans.


Gick ut på Youtube och skrev in antistress yoga i sökfältet. Fick upp en hel drös med klipp och filmer. Skrollade lite och fick fram en bild på en tjej i en för mig helt overkligt böjbar pose, fast hon såg ändå väldigt hälsosam och lugn ut. Den kör vi på. Det började väldigt lugnt och lätt, sen avancerades det ju självklart och i de sista övningarna trodde jag att jag skulle gå av på flera ställen i kroppen.

Men efteråt kände jag mig så duktig och framförallt lugn. Jag längtade redan tills nästa dag då jag skulle fortsätta med del 2. Sen har det bara rullat på och nu är jag helt fast. Jag älskar det. Idag försöker jag köra minst 20-30 minuters yoga varje dag. Och jag hoppas verkligen att denna sköna känsla och intresse håller i sig resten av mitt liv. Jag behövde inte byta identitet för att känna mig som en ny människa, jag behövde bara lite yoga.

 

Hiss: Att jag vågade testa på yoga

Diss: Stress i alla dess former

Ibland borde det finnas fler timmar på dygnet än vad det faktiskt gör. Det känns som att man även borde lägga till några fler dagar på året också för ibland flyger tiden och åren bara förbi. Allt går så otroligt fort. Kanske just för att vi lever i en rätt så stressad och hektisk värld.

Det är mycket som ska hinnas med i ens liv, man försöker pussla ihop schemat så gott det går, vissa dagar funkar det alldeles utmärkt och andra dagar förstår man inte alls hur man ska kunna hinna få ihop det överhuvudtaget. Det är mycket som ska in i var och ens almanacka, allas ser ju givetvis olika ut.


Men jag tror att de flesta av er emellanåt kan känna att nu får jag nog sätta mig ner en stund och bara andas. För det glömmer man lätt av. Att ge sig själv de där små, små stunderna när man stänger av hela omvärlden och bara är ett med sig själv är väldigt viktigt. Gud så klokt det där lät av mig, och tro mig, det där var en mening rakt riktad mot mig själv. Men jag är en person som gillar att ha vara sysselsatt, jag kan nästan bli lite smått stressad om jag ser att det är en hel dag ledig i almanackan.

Då försöker jag nästan alltid få in något på den dagen eller flytta något ifrån en annan. Det är kul när det händer saker och när man jobbar med flera olika projekt samtidigt. För ett tag sedan så var det en person som sa till mig att jag borde testa yoga. Jag skrattade lite för mig själv då jag verkligen inte trodde att det var något för mig. Har ju skrivit en krönika för rätt länge sen om när jag laddade ner en app med avslappningsövningar. Jag var väl närvarande i ungefär fem minuter, sen flög tankarna iväg. Men det dröjde inte länge innan två helt andra personer nämnde Yoga för mig igen, och en av dem hade tydligen blivit en helt ny människa av det.


Nu kanske inte jag är beredd på att byta identitet men det var väl inte direkt det hon menade kanske. Sen tog det ungefär två dagar efter det mötet så gick jag in på Facebook. Fick fram en bild på flera bilder som fladdrade framför ögonen i en otrolig hastighet, det var som ett enda stort kaos på skärmen. Under detta stod det, tryck på bilden och det ord du får fram är exakt det du behöver just nu. För skoj skull tryckte jag och pang, där stod det, ordet alla har pratat med mig om, Yoga.

Okej, det var säkert bara ren tur att just det ordet skulle dyka upp eller att kanske att alla bilder hade det ordet, vad vet jag? Men håll med om att det blev lite som ett tecken.

Så där och då bestämde jag mig, okej jag ger det en chans.


Gick ut på Youtube och skrev in antistress yoga i sökfältet. Fick upp en hel drös med klipp och filmer. Skrollade lite och fick fram en bild på en tjej i en för mig helt overkligt böjbar pose, fast hon såg ändå väldigt hälsosam och lugn ut. Den kör vi på. Det började väldigt lugnt och lätt, sen avancerades det ju självklart och i de sista övningarna trodde jag att jag skulle gå av på flera ställen i kroppen.

Men efteråt kände jag mig så duktig och framförallt lugn. Jag längtade redan tills nästa dag då jag skulle fortsätta med del 2. Sen har det bara rullat på och nu är jag helt fast. Jag älskar det. Idag försöker jag köra minst 20-30 minuters yoga varje dag. Och jag hoppas verkligen att denna sköna känsla och intresse håller i sig resten av mitt liv. Jag behövde inte byta identitet för att känna mig som en ny människa, jag behövde bara lite yoga.

 

Hiss: Att jag vågade testa på yoga

Diss: Stress i alla dess former

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.