27 apr 2016 04:00

27 apr 2016 04:00

Ett jubileum värt att fira

KRÖNIKA

Snart är det äntligen dags och som jag har längtat. Idag när ni läser denna krönika är det enbart 23 ynka dagar kvar till årets Allsång på krogen premiär.

Som säkert de flesta av er har sett och läst om här i tidningen så har gamla Husaren fått nya ägare och ett nytt namn, numera kommer vi nästan varje fredag hela sommaren befinna oss på Plateaux vilket vi ser fram emot mer än julafton. Och inte nog med detta så är det 10-årsjubileum i år. Hur galet är inte det, inser direkt att även jag har blivit tio år äldre och blir lite svimfärdig. Men hur firar man en tioårig tradition?

För det har det verkligen blivit. Folk börjar fråga om premiärdatumet redan i början av året och mailen och telefonen på bokningar går varm redan efter första reklamen. Det är ett sådant roligt och kul koncept som verkligen har gått hem. Tänk er själva, en bakgård i centrum mitt i sommaren som är fylld av glada allsångsentusiaster. Stämningen är på topp.

Vi i Showkanalen har tillsammans med Plateaux slagit våra kloka huvuden ihop och försökt att hitta vad som i år ska vara lite mer speciellt än alla andra år. Ett jubileum ska ju verkligen firas. Det har alltid varit ett tufft jobb att få fram bra och allsångsvänliga låtar till kvällarna, vissa har blivit total succé och några enstaka har inte riktigt gått hem. Så i år har vi tagit alla våra bästa allsånger genom åren och satt ihop till ett rejält allsångshäfte. Sen kan det givetvis vara så att Du som läser detta som kanske har besökt en av våra kvällar känner att det fattas en favorit, inga problem, vi är inte omöjliga. Kom fram och berätta vad just du vill sjunga med i så ska vi göra vårt bästa så att alla blir nöjda.

Tänk att det är tio år sedan vi öppnade dörrarna till Skövdes första Allsång på krogen. Jag kommer ihåg precis hur det kändes. Jag var supernervös, näst intill illamående. Jag var ju inte alls så rutinerad och rätt så ny i bandet så premiärnerverna var riktigt skakiga. Som tur var så hade jag ett tryggt och stadigt band bakom mig och en sångkollega som var väldigt scenvan. När vi sedan drog igång första låten tog det knappt fram till refrängen så hade folk ställt sig upp och sjöng för full hals med i vartenda ord vi sjöng. Det var fullkomlig glädje och människor i åldrarna 18-80 krokade arm och var bästa kompisar hela kvällen lång. Där släppte min nervositet och jag insåg att detta kunde vara bland det härligaste jag gjort.

Jag får ofta frågan vilken som är just min favoritlåt som allsång. Och jag är helt omöjlig på den frågan. Jag har en hel drös av låtar som jag bara älskar att sjunga. Men får nog säga att någon av Carola låtarna, Turistens klagan, En kväll i juni eller kanske Sensuella Isabella toppar listan. Men jag skulle lätt kunna säga tio till. Ja, så nu är vi som Tomas Ledin sjunger, Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända. Hoppas verkligen att vi ses en kväll på bakgården i sommar, för det är faktiskt så att allsång kan vara bland det roligaste som finns, tro mig!

 

Hiss: Snart Allsångspremiär!

Diss: Att vi kan ha fyra årstider på en och samma timme.

Som säkert de flesta av er har sett och läst om här i tidningen så har gamla Husaren fått nya ägare och ett nytt namn, numera kommer vi nästan varje fredag hela sommaren befinna oss på Plateaux vilket vi ser fram emot mer än julafton. Och inte nog med detta så är det 10-årsjubileum i år. Hur galet är inte det, inser direkt att även jag har blivit tio år äldre och blir lite svimfärdig. Men hur firar man en tioårig tradition?

För det har det verkligen blivit. Folk börjar fråga om premiärdatumet redan i början av året och mailen och telefonen på bokningar går varm redan efter första reklamen. Det är ett sådant roligt och kul koncept som verkligen har gått hem. Tänk er själva, en bakgård i centrum mitt i sommaren som är fylld av glada allsångsentusiaster. Stämningen är på topp.

Vi i Showkanalen har tillsammans med Plateaux slagit våra kloka huvuden ihop och försökt att hitta vad som i år ska vara lite mer speciellt än alla andra år. Ett jubileum ska ju verkligen firas. Det har alltid varit ett tufft jobb att få fram bra och allsångsvänliga låtar till kvällarna, vissa har blivit total succé och några enstaka har inte riktigt gått hem. Så i år har vi tagit alla våra bästa allsånger genom åren och satt ihop till ett rejält allsångshäfte. Sen kan det givetvis vara så att Du som läser detta som kanske har besökt en av våra kvällar känner att det fattas en favorit, inga problem, vi är inte omöjliga. Kom fram och berätta vad just du vill sjunga med i så ska vi göra vårt bästa så att alla blir nöjda.

Tänk att det är tio år sedan vi öppnade dörrarna till Skövdes första Allsång på krogen. Jag kommer ihåg precis hur det kändes. Jag var supernervös, näst intill illamående. Jag var ju inte alls så rutinerad och rätt så ny i bandet så premiärnerverna var riktigt skakiga. Som tur var så hade jag ett tryggt och stadigt band bakom mig och en sångkollega som var väldigt scenvan. När vi sedan drog igång första låten tog det knappt fram till refrängen så hade folk ställt sig upp och sjöng för full hals med i vartenda ord vi sjöng. Det var fullkomlig glädje och människor i åldrarna 18-80 krokade arm och var bästa kompisar hela kvällen lång. Där släppte min nervositet och jag insåg att detta kunde vara bland det härligaste jag gjort.

Jag får ofta frågan vilken som är just min favoritlåt som allsång. Och jag är helt omöjlig på den frågan. Jag har en hel drös av låtar som jag bara älskar att sjunga. Men får nog säga att någon av Carola låtarna, Turistens klagan, En kväll i juni eller kanske Sensuella Isabella toppar listan. Men jag skulle lätt kunna säga tio till. Ja, så nu är vi som Tomas Ledin sjunger, Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända. Hoppas verkligen att vi ses en kväll på bakgården i sommar, för det är faktiskt så att allsång kan vara bland det roligaste som finns, tro mig!

 

Hiss: Snart Allsångspremiär!

Diss: Att vi kan ha fyra årstider på en och samma timme.

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.