01 jun 2016 04:00

01 jun 2016 04:00

När jag blev sticksågsförsäljare på YouTube

JOHANNA BEIJBOM

Om det mot förmodan är så att någon läsare idag missade min krönika förra veckan så ska jag bara dra en liten snabbgenomgång av vad den handlade om.

Det var nämligen så att jag, två kollegor i bandet och Idolvinnaren Martin Almgren lyckades bli kvarglömda och inlåsta på lördagens spelställe som för den kvällen var Borgunda Bygghandel i Skövde. Den stora frågan var hur lyckades de missa oss? Det var ju inte så att vi satt gömda och var knäpptysta.

Nej då, vi satt i logen och skrattade högt och spelade lite musik ifrån telefonerna. Förmodligen var siste man ut innan oss oerhört stressad eller så hade han helt enkelt fått lite italiensk buffé I öronen som hade serverats tidigare under kvällen. När vi sedan insåg att vi var ensamma kvar och att hela lokalen var nedsläckt och tömd så kunde vi inget annat än att brista ut i skratt.

Innan vår tappre riddare kom för att befria oss så fördrev vi tiden på bästa sätt. Och eftersom det tog nästan en timme innan vi blev utsläppta så hann vi med rätt mycket. När fyra musiker varav en Idolvinnare blir rastlösa och instängda i en bygghandel full av roliga och till och med livsfarliga verktyg så kan det gå precis hur som helst.

Tur att jag, mamma Johanna var med och lyckades avstyra en och annan pojkdröm om att testa stora och brutala maskiner och även se till att de stora sågarna fick förbli avstängda. Dock började fantasin på oss alla dra igång och tanken på hur det skulle kännas att faktiskt jobba på en bygghandel kliade lite i fingrarna.

Jag tog tillfälle i akt och hoppade in i receptionen som Borgundas receptionist och där satte vår lek igång. Martin Almgren gick in i rollen som min assistent och springpojke. Telefonen som för övrigt bara var en varuscanner gick varm då våra låtsaskunder ringde i ett om nya beställningar på de hetaste verktygen med flashiga namn som nu fanns ute på marknaden. Att vi var fyra vuxna människor glömde vi rätt fort då barnet inom oss tog över. Det vi inte visste eller rättare sagt inte tänkte på var att hela stället var riggat med övervakningskameror. Vi hade själva filmat en del av kvällens inlåsning och även våra små sketcher med våra mobiler, men att varenda sekund skulle fastna i byggvaruhandelns ägo hade vi inte räknat med.

När vi sedan kom ut ifrån lokalen med hjälp av en annan kollega som fixat nyckel så tyckte vi ändå att vi hade haft det väldigt kul och trevligt. Sedan skrev jag om denna lilla händelse i förra veckans krönika och fick då ett mail tillbaka från redaktionen på SLA om att detta var otroligt roligt att läsa om och bad om några mobilfilmer från kvällen som de kunde lägga upp på sin hemsida så att alla kunde få ta del av detta. Självklart fick de det. När filmerna sedan lagts ut så blev de en riktig klickraket och var uppe i över tvåtusen visningar efter bara någon dag. Borgunda tyckte att detta var bland det roligaste som hänt i deras butik så de tog reda på övervakningsfilmerna på vårt äventyr i deras lokaler och en stund senare låg detta ute på YouTube.

Och även där ökade visningarna på filmen snabbt. Tänk att en inlåsning tillsammans med en idolvinnare kunde bli en sådan succé, vi kanske inte kan slå YouTube-fenomenet Justin Bieber som slog igenom på en natt. Men jag tror inte att han skulle slå oss i sticksågsförsäljning på en bygghandel heller. Så där står det redan 1-1.

 

Hiss: Skrattattacken då jag såg övervakningsfilmerna på YouTube.

Diss: Att sommarvärmen inte riktigt är här än.

Det var nämligen så att jag, två kollegor i bandet och Idolvinnaren Martin Almgren lyckades bli kvarglömda och inlåsta på lördagens spelställe som för den kvällen var Borgunda Bygghandel i Skövde. Den stora frågan var hur lyckades de missa oss? Det var ju inte så att vi satt gömda och var knäpptysta.

Nej då, vi satt i logen och skrattade högt och spelade lite musik ifrån telefonerna. Förmodligen var siste man ut innan oss oerhört stressad eller så hade han helt enkelt fått lite italiensk buffé I öronen som hade serverats tidigare under kvällen. När vi sedan insåg att vi var ensamma kvar och att hela lokalen var nedsläckt och tömd så kunde vi inget annat än att brista ut i skratt.

Innan vår tappre riddare kom för att befria oss så fördrev vi tiden på bästa sätt. Och eftersom det tog nästan en timme innan vi blev utsläppta så hann vi med rätt mycket. När fyra musiker varav en Idolvinnare blir rastlösa och instängda i en bygghandel full av roliga och till och med livsfarliga verktyg så kan det gå precis hur som helst.

Tur att jag, mamma Johanna var med och lyckades avstyra en och annan pojkdröm om att testa stora och brutala maskiner och även se till att de stora sågarna fick förbli avstängda. Dock började fantasin på oss alla dra igång och tanken på hur det skulle kännas att faktiskt jobba på en bygghandel kliade lite i fingrarna.

Jag tog tillfälle i akt och hoppade in i receptionen som Borgundas receptionist och där satte vår lek igång. Martin Almgren gick in i rollen som min assistent och springpojke. Telefonen som för övrigt bara var en varuscanner gick varm då våra låtsaskunder ringde i ett om nya beställningar på de hetaste verktygen med flashiga namn som nu fanns ute på marknaden. Att vi var fyra vuxna människor glömde vi rätt fort då barnet inom oss tog över. Det vi inte visste eller rättare sagt inte tänkte på var att hela stället var riggat med övervakningskameror. Vi hade själva filmat en del av kvällens inlåsning och även våra små sketcher med våra mobiler, men att varenda sekund skulle fastna i byggvaruhandelns ägo hade vi inte räknat med.

När vi sedan kom ut ifrån lokalen med hjälp av en annan kollega som fixat nyckel så tyckte vi ändå att vi hade haft det väldigt kul och trevligt. Sedan skrev jag om denna lilla händelse i förra veckans krönika och fick då ett mail tillbaka från redaktionen på SLA om att detta var otroligt roligt att läsa om och bad om några mobilfilmer från kvällen som de kunde lägga upp på sin hemsida så att alla kunde få ta del av detta. Självklart fick de det. När filmerna sedan lagts ut så blev de en riktig klickraket och var uppe i över tvåtusen visningar efter bara någon dag. Borgunda tyckte att detta var bland det roligaste som hänt i deras butik så de tog reda på övervakningsfilmerna på vårt äventyr i deras lokaler och en stund senare låg detta ute på YouTube.

Och även där ökade visningarna på filmen snabbt. Tänk att en inlåsning tillsammans med en idolvinnare kunde bli en sådan succé, vi kanske inte kan slå YouTube-fenomenet Justin Bieber som slog igenom på en natt. Men jag tror inte att han skulle slå oss i sticksågsförsäljning på en bygghandel heller. Så där står det redan 1-1.

 

Hiss: Skrattattacken då jag såg övervakningsfilmerna på YouTube.

Diss: Att sommarvärmen inte riktigt är här än.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.