15 jun 2016 04:00

15 jun 2016 04:00

En av de roligaste dagarna i livet

KRÖNIKA: JOHANNA BEIJBOM

I år är det exakt 10 år sedan jag stod på min egen studentbal med både lycka och ledsamhet i själen.

Lycka för att äntligen få komma ut i den riktiga världen och lämna läxorna bakom sig men samtidigt en liten konstig och ledsam känsla av att lämna en trygghet och vänner som man umgåtts med nästan varje dag i tre års tid. Vi i Showkanalen spelade i år på Skövdes studentbal som anordnades på Arena Skövde. Jag har ju sedan nio år tillbaka alltid fått äran att sjunga för de nybakta studenterna på självaste studentdagen men aldrig på själva balen, så att få detta uppdrag nu var extra kul. Och det var faktiskt på min bal för tio år sedan som jag för första gången stod på scenen tillsammans med Showkanalen. Klasskompisarna peppade mig att hoppa upp och riva av två låtar tillsammans med bandet, och tur var väl det då det ledde till en plats för mig som frontartist.

Tänk att tiden går så oerhört fort, tio år. Men på de åren har man varit med om helt galet roliga och häftiga sångjobb som jag aldrig hade kunnat drömma om. När jag stod där på scenen förra söndagen och blickade ut över alla dessa fina och glada studenter så blev jag helt varm i hjärtat. Jag fick tillbaka den där känslan jag bar den dagen. Studenten och balen var nästan det första man började planera för i sitt huvud redan dag ett i ettan. Jag och min käre baldejt Philip bestämde oss för att gå tillsammans redan efter två veckor. Det var skönt att ha det ur världen så fort som möjligt så att vi resten av åren enbart kunde fokusera på skolan. Gäller att vara ute i god tid så att säga, haha. Sen gick allt i rapidfart de sista veckorna av trean och man förstod nog inte riktigt att de snart skulle vara över. Det är häftigt hur man kan fästa sig vid en grupp människor av så många olika bakgrunder och identiteter. Man blev som en liten familj. Detta tror jag att de flesta av årets studenter kan känna igen sig i. Jag försöker alltid uppmana dem på självaste studentdagen att ta vara på varenda sekund som de har kvar tillsammans. Spara alla fina minnen i både hjärta och hjärna. Sen brukar jag alltid påminna om att inte ha för obekväma skor, ha ett paket med skoskavsplåster i väskan eller fickan och sen dricka mycket... vatten!

På min studentdag var det nästan 30 grader varmt, strålande solsken och inte ett moln så långt ögat kunde nå, nästan precis exakt så som Skövdes studenter hade det i år. För oss tjejer med vita tunna klänningar var det helt okej, men för de stackars grabbarna med både skjorta och kavaj var det rena plågan att solen sken just den dagen. Men man ska ju absolut inte klaga på ett bra väder. Värre var det för min kusin som på hennes student fick stå på kortegevagnen i hagelstorm. Då tror jag vem som helst hellre står ut med lite svett och hetta. Oavsett väder så är det ju faktiskt en av de roligaste dagarna man upplever i livet. Det är så mycket känslor på en och samma gång. När det sen är slut så känns det rätt tomt ett tag, då saknar man till och med de jobbiga stunderna man delat tillsammans. Och även fast det kanske känns som att man kommer glida ifrån varandra och kanske faktiskt inte kommer att höras så där mycket som man önskar att man gjorde, så vet man att de tre åren man delade just då i livet kan ändå ingen ta ifrån en. Och det är de minnena man ska spara långt, långt in i hjärtat. Jag har sparat mina och ännu idag kan jag plocka fram dem och berätta om alla galna upptåg vi hann med under hela tre år, man hinner med rätt mycket kan jag lova. Så med det skrivet så säger jag lycka till ute i livet nu alla fina och duktiga studenter, ni är grymma glöm inte det.

 

Hiss: Årets studenter

Diss: Att man ej kan styra vädret

Lycka för att äntligen få komma ut i den riktiga världen och lämna läxorna bakom sig men samtidigt en liten konstig och ledsam känsla av att lämna en trygghet och vänner som man umgåtts med nästan varje dag i tre års tid. Vi i Showkanalen spelade i år på Skövdes studentbal som anordnades på Arena Skövde. Jag har ju sedan nio år tillbaka alltid fått äran att sjunga för de nybakta studenterna på självaste studentdagen men aldrig på själva balen, så att få detta uppdrag nu var extra kul. Och det var faktiskt på min bal för tio år sedan som jag för första gången stod på scenen tillsammans med Showkanalen. Klasskompisarna peppade mig att hoppa upp och riva av två låtar tillsammans med bandet, och tur var väl det då det ledde till en plats för mig som frontartist.

Tänk att tiden går så oerhört fort, tio år. Men på de åren har man varit med om helt galet roliga och häftiga sångjobb som jag aldrig hade kunnat drömma om. När jag stod där på scenen förra söndagen och blickade ut över alla dessa fina och glada studenter så blev jag helt varm i hjärtat. Jag fick tillbaka den där känslan jag bar den dagen. Studenten och balen var nästan det första man började planera för i sitt huvud redan dag ett i ettan. Jag och min käre baldejt Philip bestämde oss för att gå tillsammans redan efter två veckor. Det var skönt att ha det ur världen så fort som möjligt så att vi resten av åren enbart kunde fokusera på skolan. Gäller att vara ute i god tid så att säga, haha. Sen gick allt i rapidfart de sista veckorna av trean och man förstod nog inte riktigt att de snart skulle vara över. Det är häftigt hur man kan fästa sig vid en grupp människor av så många olika bakgrunder och identiteter. Man blev som en liten familj. Detta tror jag att de flesta av årets studenter kan känna igen sig i. Jag försöker alltid uppmana dem på självaste studentdagen att ta vara på varenda sekund som de har kvar tillsammans. Spara alla fina minnen i både hjärta och hjärna. Sen brukar jag alltid påminna om att inte ha för obekväma skor, ha ett paket med skoskavsplåster i väskan eller fickan och sen dricka mycket... vatten!

På min studentdag var det nästan 30 grader varmt, strålande solsken och inte ett moln så långt ögat kunde nå, nästan precis exakt så som Skövdes studenter hade det i år. För oss tjejer med vita tunna klänningar var det helt okej, men för de stackars grabbarna med både skjorta och kavaj var det rena plågan att solen sken just den dagen. Men man ska ju absolut inte klaga på ett bra väder. Värre var det för min kusin som på hennes student fick stå på kortegevagnen i hagelstorm. Då tror jag vem som helst hellre står ut med lite svett och hetta. Oavsett väder så är det ju faktiskt en av de roligaste dagarna man upplever i livet. Det är så mycket känslor på en och samma gång. När det sen är slut så känns det rätt tomt ett tag, då saknar man till och med de jobbiga stunderna man delat tillsammans. Och även fast det kanske känns som att man kommer glida ifrån varandra och kanske faktiskt inte kommer att höras så där mycket som man önskar att man gjorde, så vet man att de tre åren man delade just då i livet kan ändå ingen ta ifrån en. Och det är de minnena man ska spara långt, långt in i hjärtat. Jag har sparat mina och ännu idag kan jag plocka fram dem och berätta om alla galna upptåg vi hann med under hela tre år, man hinner med rätt mycket kan jag lova. Så med det skrivet så säger jag lycka till ute i livet nu alla fina och duktiga studenter, ni är grymma glöm inte det.

 

Hiss: Årets studenter

Diss: Att man ej kan styra vädret

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.