27 jun 2016 06:00

27 jun 2016 06:00

Egentligen världsbäst på att göra ingenting

PETRA LUNDGREN

Jag har som vanligt gjort en enkel liten nedräkningskalender inför semestern.

I dag är det femton dagar kvar att jobba. I år är mina fyra lediga veckor lite som en plan av Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson i Jönssonligan. Planerad in i minsta detalj. Så här tre veckor innan undrar jag om det verkligen är så smart. Det blir ju inte så mycket ledigt precis.

Det är då jag känner att det skulle vara skönt att vara så där oplanerad som vissa (inga namn nämnda) är. Sådana som inte har någon aning om vad de ska göra på semestern om tre veckor och som kanske inte vet det när de går ut på semester heller. Men som ändå kommer tillbaka och har gjort en massa roliga saker. Det verkar rätt soft tycker jag. Att ta dagen som den kommer.

Jag ska visserligen också göra roliga saker. Det blir tre veckor improvisationsteater, eftersom jag inte hållit på så mycket med det i år så ser jag till att få en rejäl dos i sommar. Den första veckan bokade jag i januari och de två andra i februari. Mer än ett halvår innan alltså. Det är väl så det blir, jag är en person som gillar att vara ute i god tid och försäkra mig om en plats tidigt. Årets konsert med Scooter i mars i Berlin bokade jag till exempel i augusti förra året. Fördelen med att boka tidigt är ju att jag har något att se fram emot.

Fjärde semesterveckan ska jag och Skägget hitta på något. Vi har inte bokat något. Än. Men vi har bestämt vad vi ska göra. Så sett kan man väl säga att även den veckan är planerad. Men lite mer lös och ledig på något sätt. Det vore ju inte så bra att komma tillbaka efter semestern och känna att man behöver ha semester för att de fyra veckorna blev för jobbiga.

Nej, jag kanske skulle ta och se till att bli lite bättre på att leva här och nu. Jag är alltid, oftast i alla fall, framåt i tanken eller tänker på något som hänt. Men om jag inte har något planerat så är det så himla lätt att jag inte gör något alls. Jag är världsbäst på det när jag tänker efter. Jag kan ligga en hel dag på soffan och fundera på vad jag ska göra. Det blir plötsligt kväll och jag har inte gjort något. Men jag är pigg och det är ju inte fy skam. Det är kanske så man ska semestra? I tankarna på en soffa, med fantasins hjälp kan man tar sig vart man vill.

Hiss

Att träna utomhus och sedan slappa vid en sjö med fötterna i vattnet.

Diss

Ryggont.

I dag är det femton dagar kvar att jobba. I år är mina fyra lediga veckor lite som en plan av Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson i Jönssonligan. Planerad in i minsta detalj. Så här tre veckor innan undrar jag om det verkligen är så smart. Det blir ju inte så mycket ledigt precis.

Det är då jag känner att det skulle vara skönt att vara så där oplanerad som vissa (inga namn nämnda) är. Sådana som inte har någon aning om vad de ska göra på semestern om tre veckor och som kanske inte vet det när de går ut på semester heller. Men som ändå kommer tillbaka och har gjort en massa roliga saker. Det verkar rätt soft tycker jag. Att ta dagen som den kommer.

Jag ska visserligen också göra roliga saker. Det blir tre veckor improvisationsteater, eftersom jag inte hållit på så mycket med det i år så ser jag till att få en rejäl dos i sommar. Den första veckan bokade jag i januari och de två andra i februari. Mer än ett halvår innan alltså. Det är väl så det blir, jag är en person som gillar att vara ute i god tid och försäkra mig om en plats tidigt. Årets konsert med Scooter i mars i Berlin bokade jag till exempel i augusti förra året. Fördelen med att boka tidigt är ju att jag har något att se fram emot.

Fjärde semesterveckan ska jag och Skägget hitta på något. Vi har inte bokat något. Än. Men vi har bestämt vad vi ska göra. Så sett kan man väl säga att även den veckan är planerad. Men lite mer lös och ledig på något sätt. Det vore ju inte så bra att komma tillbaka efter semestern och känna att man behöver ha semester för att de fyra veckorna blev för jobbiga.

Nej, jag kanske skulle ta och se till att bli lite bättre på att leva här och nu. Jag är alltid, oftast i alla fall, framåt i tanken eller tänker på något som hänt. Men om jag inte har något planerat så är det så himla lätt att jag inte gör något alls. Jag är världsbäst på det när jag tänker efter. Jag kan ligga en hel dag på soffan och fundera på vad jag ska göra. Det blir plötsligt kväll och jag har inte gjort något. Men jag är pigg och det är ju inte fy skam. Det är kanske så man ska semestra? I tankarna på en soffa, med fantasins hjälp kan man tar sig vart man vill.

Hiss

Att träna utomhus och sedan slappa vid en sjö med fötterna i vattnet.

Diss

Ryggont.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.