15 jul 2016 06:00

15 jul 2016 06:00

Jag snarkar entusiastiskt

FLEMMING MOURITSEN

När jag sitter och försöker fokusera på att vara skapande och kreativ, till exempel precis just nu när jag försöker skriva en krönika, så tycker jag att det är rätt skönt att slippa störande ljud.

Till störande ljud räknar jag även musik (ja, jag vet att jag är tråkig). Detta försöker fästmön ta hänsyn till så när hon vet att jag gärna vill ha stillhet runt mig samtidigt som hon vill lyssna på musik så hänger hon på sig sin smartphone och spelar musik i hörlurarna.

Kanon, då hör jag inte musiken.

Däremot hör jag henne.

Jag vet inte hur många gånger som jag suttit och fascinerat lyssnat på min fästmö när hon har fått på en låt som hon ryckts med i. Hon har en mycket fin sångröst, i vanliga fall, men när man sitter med hörlurar på och sjunger med och bara hör musiken, inte sig själv, då blir det inte alltid helt melodiskt. Är man dessutom inte helt hundra på vare sig text eller melodi så blir resultatet inte alltid originalet helt troget.

-I´ve been dadadida hmm hmm jabadada dididididi, är till exempel starten på låten Mamma Mia. Men i ärlighetens namn måste jag lägga till att det lät riktigt bra när hon kom fram till refrängen.

Jag har funderat på att spela in henne när hon kommit igång ordentligt någon gång men min självbevarelsedrift (läs: feghet) har hittills fått mig att avstå. Jag minns hur glad hon blev när jag spelade in hennes snarkningar en natt, så jag kommer nog att försöka undvika att skaffa mig ytterligare minuspoäng.

När jag var liten påstod mormor bestämt att hon inte snarkade, så självklart smög min syster fram vår rullbandspelare när mormor sov middag på soffan och spelade in hur hon lät. Det lät mycket och mormor fick ge med sig när även mamma intygade att det där oljudet som hördes från bandspelaren ursprungligen kom från henne.

Det var inte särskilt snällt av min syster, men det påstås i familjen att jag toppade det när jag tog med mig bandinspelningen med mormors snarkningar och spelade upp det för klassen på roliga timmen. Jag har inget som helst minne av att jag skulle ha gjort detta men det låter inte helt otroligt. Mormor sägs i alla fall ha förlåtit mig, vilket gläder mig, hur hon nu alls fick reda på att det skedde?

Själv snarkar jag entusiastiskt, det behöver jag ingen inspelning för att veta. Det händer att jag vaknar av att hela huvudet skakar, så hur fästmön lyckas sova när jag drar timmerstockar där bredvid är en gåta. Men om hon har svårt att sova så kan hon ju alltid hänga på sig hörlurarna i sängen och somna till musik.

Jag kan se framför mig hur vi ligger där i sängen, fästmön sjungande för full hals i sömnen medan jag ligger bredvid och ackompanjerar med tunga snarkningar.

Det vore något att spela in.

 

Hiss: Människor som hjälps åt i trafiken och tar det lite lugnt.

 

Diss: Självklart motsatsen, folk som tränger sig fram i trafiken oavsett situation.

 

Till störande ljud räknar jag även musik (ja, jag vet att jag är tråkig). Detta försöker fästmön ta hänsyn till så när hon vet att jag gärna vill ha stillhet runt mig samtidigt som hon vill lyssna på musik så hänger hon på sig sin smartphone och spelar musik i hörlurarna.

Kanon, då hör jag inte musiken.

Däremot hör jag henne.

Jag vet inte hur många gånger som jag suttit och fascinerat lyssnat på min fästmö när hon har fått på en låt som hon ryckts med i. Hon har en mycket fin sångröst, i vanliga fall, men när man sitter med hörlurar på och sjunger med och bara hör musiken, inte sig själv, då blir det inte alltid helt melodiskt. Är man dessutom inte helt hundra på vare sig text eller melodi så blir resultatet inte alltid originalet helt troget.

-I´ve been dadadida hmm hmm jabadada dididididi, är till exempel starten på låten Mamma Mia. Men i ärlighetens namn måste jag lägga till att det lät riktigt bra när hon kom fram till refrängen.

Jag har funderat på att spela in henne när hon kommit igång ordentligt någon gång men min självbevarelsedrift (läs: feghet) har hittills fått mig att avstå. Jag minns hur glad hon blev när jag spelade in hennes snarkningar en natt, så jag kommer nog att försöka undvika att skaffa mig ytterligare minuspoäng.

När jag var liten påstod mormor bestämt att hon inte snarkade, så självklart smög min syster fram vår rullbandspelare när mormor sov middag på soffan och spelade in hur hon lät. Det lät mycket och mormor fick ge med sig när även mamma intygade att det där oljudet som hördes från bandspelaren ursprungligen kom från henne.

Det var inte särskilt snällt av min syster, men det påstås i familjen att jag toppade det när jag tog med mig bandinspelningen med mormors snarkningar och spelade upp det för klassen på roliga timmen. Jag har inget som helst minne av att jag skulle ha gjort detta men det låter inte helt otroligt. Mormor sägs i alla fall ha förlåtit mig, vilket gläder mig, hur hon nu alls fick reda på att det skedde?

Själv snarkar jag entusiastiskt, det behöver jag ingen inspelning för att veta. Det händer att jag vaknar av att hela huvudet skakar, så hur fästmön lyckas sova när jag drar timmerstockar där bredvid är en gåta. Men om hon har svårt att sova så kan hon ju alltid hänga på sig hörlurarna i sängen och somna till musik.

Jag kan se framför mig hur vi ligger där i sängen, fästmön sjungande för full hals i sömnen medan jag ligger bredvid och ackompanjerar med tunga snarkningar.

Det vore något att spela in.

 

Hiss: Människor som hjälps åt i trafiken och tar det lite lugnt.

 

Diss: Självklart motsatsen, folk som tränger sig fram i trafiken oavsett situation.

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.