21 sep 2016 06:00

21 sep 2016 07:11

Spännande version av SHF

KRÖNIKA: JAN LARSSON

Förra säsongen åkte Skövde HF ut i kvartsfinalspelet efter tre raka och klara förluster mot VästeråsIrsta. En stor missräkning som tränaren Magnus Frisk på presskonferensen inför seriestarten erkände var ett riktigt bottennapp.

Nu har Anna-Maria Johansson slutat och Maja Eriksson flyttat till proffsspel i Danmark. Tittar man på statstiken så har laget tappat sin två värdefullaste spelare. Duon stod dessutom tillsammans för 207 av lagets 578 seriemål.

Vilket lag som helst skulle få problem med att ersätta två så duktiga och etablerade spelare. Sett till detta faktum så borde man vara orolig för säsongens upplaga av Skövde HF. Dessutom finns det en ekonomisk verklighet att förhålla sig till, så nog finns det en del frågetecken inför premiären som börjar med en riktig rysare. Nykomlingen Boden på bortaplan i en ort där det råder handbollsfeber inför den första elitmatchen någonsin. Det pratats om utsålt, runt 1 700 personer, så det blir onekligen ett intressant test för Skövde HF.

Hur som helst, så skall man inte hänga upp sig för mycket på enskilda matcher. Sett över hela säsongen tror jag att Skövde HF kommer att hävda sig väl.

Försäsongen visar på en fartfylld och spännande handboll där unga intressanta spelare kommer att täta luckorna efter de som har lämnat.

Skövde HF som nu gör sin 21 raka säsong i högsta serien är så etablerat att lägstanivån räcker till SM-slutspel. Sedan är det naturligtvis mer ovisst.

Skuru vill utmana, H 65 Höör, Lugi och Skövde HF har bra lag, men i bäst av fem matcher är det otroligt svårt att slå ut den givna storfavoriten Sävehof.

Vi vet ju alla hur det gick för två säsonger sedan. Skövde HF hade 2–0 i matcher i semifinalserien, men var faktiskt ändå aldrig riktigt nära att ta hem serien och gå till final. Så tufft är det.

Att de dessutom fick tillbaka Jamina Roberts lagom till seriestarten var ju inget konkurrenterna klappade i händerna över.

Att utmana Sävehof blir även den här säsongen den stora utmaningen.

Vad skall man då tro om Skövde HF. Laget är intressant, trots att ekonomin inte tål några stora utsvävningar har klubben lyckats locka spännande spelare till klubben. Tilda Olsson vann SM-guld med Sävehof i våras. Nu hoppas hon på mer speltid och större ansvar i SHF. Tilda Matthijs, Julia Böjeryd och Josefine Tempsch är tjejer som kommer att försöka kliva på ordentligt i den röda tröjan.

Till detta spelare som vi känner från förra säsongen där Malin Larsson blir mycket viktig i sin roll. Malin och mittsexan Sofia Berndtsson är de enda spelare i laget som är födda på 80-talet. Resten är 90-talister och inte ens födda när Magnus Frisk tog över som tränare i Skövde HF. Det är visst hans 23:e säsong i följd. Otroligt egentligen.

Glöden finns kvar och det kommer hela tiden nya spelare att jobba med, så det finns hela tiden nya utmaningar att ta sig an.

En är att föra laget längre än till kvartsfinal trots att laget tappat rutin. Absolut inte omöjligt.

Att det dessutom Skara HF har tagit sig i högsta serien och flåsar i bakhasorna är säkert extra inspirerande. Skara var överlägset i allsvenskan och på hemmaplan är de svårslaget, det kan leda laget till nytt kontrakt. Hur som helst höjer det temperaturen ytterligare och derbymatcher kittlar alltid lite extra.

Nu har Anna-Maria Johansson slutat och Maja Eriksson flyttat till proffsspel i Danmark. Tittar man på statstiken så har laget tappat sin två värdefullaste spelare. Duon stod dessutom tillsammans för 207 av lagets 578 seriemål.

Vilket lag som helst skulle få problem med att ersätta två så duktiga och etablerade spelare. Sett till detta faktum så borde man vara orolig för säsongens upplaga av Skövde HF. Dessutom finns det en ekonomisk verklighet att förhålla sig till, så nog finns det en del frågetecken inför premiären som börjar med en riktig rysare. Nykomlingen Boden på bortaplan i en ort där det råder handbollsfeber inför den första elitmatchen någonsin. Det pratats om utsålt, runt 1 700 personer, så det blir onekligen ett intressant test för Skövde HF.

Hur som helst, så skall man inte hänga upp sig för mycket på enskilda matcher. Sett över hela säsongen tror jag att Skövde HF kommer att hävda sig väl.

Försäsongen visar på en fartfylld och spännande handboll där unga intressanta spelare kommer att täta luckorna efter de som har lämnat.

Skövde HF som nu gör sin 21 raka säsong i högsta serien är så etablerat att lägstanivån räcker till SM-slutspel. Sedan är det naturligtvis mer ovisst.

Skuru vill utmana, H 65 Höör, Lugi och Skövde HF har bra lag, men i bäst av fem matcher är det otroligt svårt att slå ut den givna storfavoriten Sävehof.

Vi vet ju alla hur det gick för två säsonger sedan. Skövde HF hade 2–0 i matcher i semifinalserien, men var faktiskt ändå aldrig riktigt nära att ta hem serien och gå till final. Så tufft är det.

Att de dessutom fick tillbaka Jamina Roberts lagom till seriestarten var ju inget konkurrenterna klappade i händerna över.

Att utmana Sävehof blir även den här säsongen den stora utmaningen.

Vad skall man då tro om Skövde HF. Laget är intressant, trots att ekonomin inte tål några stora utsvävningar har klubben lyckats locka spännande spelare till klubben. Tilda Olsson vann SM-guld med Sävehof i våras. Nu hoppas hon på mer speltid och större ansvar i SHF. Tilda Matthijs, Julia Böjeryd och Josefine Tempsch är tjejer som kommer att försöka kliva på ordentligt i den röda tröjan.

Till detta spelare som vi känner från förra säsongen där Malin Larsson blir mycket viktig i sin roll. Malin och mittsexan Sofia Berndtsson är de enda spelare i laget som är födda på 80-talet. Resten är 90-talister och inte ens födda när Magnus Frisk tog över som tränare i Skövde HF. Det är visst hans 23:e säsong i följd. Otroligt egentligen.

Glöden finns kvar och det kommer hela tiden nya spelare att jobba med, så det finns hela tiden nya utmaningar att ta sig an.

En är att föra laget längre än till kvartsfinal trots att laget tappat rutin. Absolut inte omöjligt.

Att det dessutom Skara HF har tagit sig i högsta serien och flåsar i bakhasorna är säkert extra inspirerande. Skara var överlägset i allsvenskan och på hemmaplan är de svårslaget, det kan leda laget till nytt kontrakt. Hur som helst höjer det temperaturen ytterligare och derbymatcher kittlar alltid lite extra.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.