28 sep 2016 04:00

28 sep 2016 04:00

En överförfriskad Obelix mitt i strålkastaren

KRÖNIKA

I helgen när vi i bandet satt i logen i en av pauserna så kom vi in på hur väldigt mycket roliga och även konstiga jobb vi har gjort genom åren.

Man får även träffa många härliga människor som man förmodligen aldrig hade träffat annars och man får också se och vara med om massa knasigheter som för stunden känns helt galna men som sedan blir en skratthistoria som följer med oss länge.

För några år sedan så skulle hela Showkanalen spela på en stor fest i en av våra grannkommuner. Det var i slutet av sommaren och kylan hade verkligen börjat ge sig till känna. Scenen var utomhus och vi tjejer hade visst missat den informationen så vi insåg att kvällen kommer bli oerhört kall.

Temat för festen var maskerad, och när jag fick syn på en vandrande Michelingubbe i vimlet så hade jag mer än gärna bytt min klänning mot hans varma utstyrsel. Det var väldigt mycket folk och man såg både clowner, riddare, hundar och bland annat en gaffel gå omkring. Trots att vi stod där på scenen helt genomfrusna så kunde man inget annat än att le åt synen. Det kändes stundtals som om man drömde eller var i en fantasivärld utan dess like.

Några av dem försökte förmodligen hålla värmen uppe med hjälp av lite dryck så en del var rätt runda om fötterna.

Jag och tjejerna skulle åka i min bil hem till Skövde och när vår show var slut så packade vi ihop oss och gick mot parkeringen. Det var helt kolsvart ute och det var nästan lite läskigt att gå ifrån en livad tillställning ut till det tysta och mörka.

Vi hoppade snabbt in i bilen och jag satte i nyckeln och vred om. Lysena slogs på i samma sekund och mitt i strålkastarljuset en halvmeter framför bilen sitter seriefiguren Obelix och sover på en bänk. Första reaktionen av oss tjejer var förstås ett skrik då detta inte hörde till en helt normal syn plus att vi var lite skrämda av mörkret utanför. Det övergick fort till ett gapskratt då det vi såg kändes helt galet. Vi tänkte väl alla att vi skulle gå ut och försöka väcka honom och få in honom i värmen men någon var lite snabbare. För helt plötsligt kommer förmodligen Obelix kompis gående i form av en stor elefant. Elefanten hade nog dock varit och sörplat lite väl mycket i vattenhålet på savannen för gångstilen var allt lite svajig. Att han sedan hade en alldeles för lång och stor snabel gjorde ju inte det hela lättare då han blev oerhört framtung. Han snubblade väl på sig själv i vartannat steg ungefär. Väl framme hos Obelix knackade han honom på axeln och ryckte lite i ena armen. Den överförfriskade vikingen tittar upp. Den synen när Obelix förmodligen har glömt att han är på en maskerad med massa märkliga figurer och blir väckt mitt ute i ingenstans på en bänk av en stor elefant är helt oslagbar. Kan meddela att han på en sekund blev helt återställd då han flyger en meter upp i luften, samtidigt tappar elefanten balansen och ramlar rakt ner på snabeln. Allt detta sitter vi och ser en halvmeter ifrån bilen i ett starkt strålkastarljus, vi vek oss av skratt och visste knappt vart vi skulle ta vägen. Det hela var som en dålig komedi. När chocken på Obelix lagt sig så hjälpte han den kravlande, stackars elefanten upp och de gick i armkrok som två nyfunna och lyckliga vänner tillsammans in igen på festen.

Det kan ha vart bland det sjukaste och roligaste vi sett. Man brukar säga att ett skratt förlänger livet och om det stämmer så hade vi nog efter den händelsen vart näst intill odödliga.


Hiss:
Roliga minnen som skapas och sparas

Diss: När man inser att man klätt sig alldeles för kallt

Man får även träffa många härliga människor som man förmodligen aldrig hade träffat annars och man får också se och vara med om massa knasigheter som för stunden känns helt galna men som sedan blir en skratthistoria som följer med oss länge.

För några år sedan så skulle hela Showkanalen spela på en stor fest i en av våra grannkommuner. Det var i slutet av sommaren och kylan hade verkligen börjat ge sig till känna. Scenen var utomhus och vi tjejer hade visst missat den informationen så vi insåg att kvällen kommer bli oerhört kall.

Temat för festen var maskerad, och när jag fick syn på en vandrande Michelingubbe i vimlet så hade jag mer än gärna bytt min klänning mot hans varma utstyrsel. Det var väldigt mycket folk och man såg både clowner, riddare, hundar och bland annat en gaffel gå omkring. Trots att vi stod där på scenen helt genomfrusna så kunde man inget annat än att le åt synen. Det kändes stundtals som om man drömde eller var i en fantasivärld utan dess like.

Några av dem försökte förmodligen hålla värmen uppe med hjälp av lite dryck så en del var rätt runda om fötterna.

Jag och tjejerna skulle åka i min bil hem till Skövde och när vår show var slut så packade vi ihop oss och gick mot parkeringen. Det var helt kolsvart ute och det var nästan lite läskigt att gå ifrån en livad tillställning ut till det tysta och mörka.

Vi hoppade snabbt in i bilen och jag satte i nyckeln och vred om. Lysena slogs på i samma sekund och mitt i strålkastarljuset en halvmeter framför bilen sitter seriefiguren Obelix och sover på en bänk. Första reaktionen av oss tjejer var förstås ett skrik då detta inte hörde till en helt normal syn plus att vi var lite skrämda av mörkret utanför. Det övergick fort till ett gapskratt då det vi såg kändes helt galet. Vi tänkte väl alla att vi skulle gå ut och försöka väcka honom och få in honom i värmen men någon var lite snabbare. För helt plötsligt kommer förmodligen Obelix kompis gående i form av en stor elefant. Elefanten hade nog dock varit och sörplat lite väl mycket i vattenhålet på savannen för gångstilen var allt lite svajig. Att han sedan hade en alldeles för lång och stor snabel gjorde ju inte det hela lättare då han blev oerhört framtung. Han snubblade väl på sig själv i vartannat steg ungefär. Väl framme hos Obelix knackade han honom på axeln och ryckte lite i ena armen. Den överförfriskade vikingen tittar upp. Den synen när Obelix förmodligen har glömt att han är på en maskerad med massa märkliga figurer och blir väckt mitt ute i ingenstans på en bänk av en stor elefant är helt oslagbar. Kan meddela att han på en sekund blev helt återställd då han flyger en meter upp i luften, samtidigt tappar elefanten balansen och ramlar rakt ner på snabeln. Allt detta sitter vi och ser en halvmeter ifrån bilen i ett starkt strålkastarljus, vi vek oss av skratt och visste knappt vart vi skulle ta vägen. Det hela var som en dålig komedi. När chocken på Obelix lagt sig så hjälpte han den kravlande, stackars elefanten upp och de gick i armkrok som två nyfunna och lyckliga vänner tillsammans in igen på festen.

Det kan ha vart bland det sjukaste och roligaste vi sett. Man brukar säga att ett skratt förlänger livet och om det stämmer så hade vi nog efter den händelsen vart näst intill odödliga.


Hiss:
Roliga minnen som skapas och sparas

Diss: När man inser att man klätt sig alldeles för kallt

  • JOHANNA BEIJBOM

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.