11 okt 2016 04:00

11 okt 2016 04:00

Tänk vad det kan klicka i skallen ibland

ALF EHN

Bilen är oftast bara ett klick bort.
Om man har tur.
I veckan besökte jag en större stad i närheten. Vilken spelar ingen roll, det kunde ha hänt var som helst.

Jag hade en tid att passa och blev försenad innan jag kom iväg, tät trafik gjorde inte saken bättre och när jag kom fram kände jag stressen komma smygande. Att hitta en parkering vid lunchtid är inte det lättaste, men efter en stunds cirkulerande vid parkeringsplatserna hittade jag ett hål för bilen.

Jag parkerade, rev åt mig mina saker och låste bilen.

Att jag bara blev någon minut sen, och att en annan deltagare på mötet var ännu senare, ökade bara tankarna på vilket bedrövligt i-landsproblem det är med tid. Några minuter hit och dit, vad spelar det för roll?

Efter mötet, som tog lika lång tid som planerat, var det dags att åka hem.

Jag gick mot parkeringsplatsen men blev helt plötsligt stående med en generande tanke:

”Var ställde jag bilen?”

Jag visste ju att den fanns på parkeringsplatsen – så förvirrad var jag inte – men att inte veta exakt var störde mig. Det kändes retligt (intern skam) men jag började kika utmed raderna. Den stod inte där jag trodde först, och inte på det andra stället heller.

Då gjorde jag det som jag egentligen skulle ha gjort från början. Jag plockade upp nyckeln ur fickan, tryckte på en av knapparna och lyssnade.

Ett diskret klick i nyckeln följdes av ett dovare och högre klickljud från min bil i närheten. Bilen stod bara 20 meter bort och när jag hörde klicket blev allt klart.

”Det var ju där jag parkerade bilen, hur kunde jag glömma det?”

Jag skyndade mig till den upplåsta bilen, och bestämde mig för att nästa gång lägga noga på minnet var jag ställde bilen. Å andra sidan, har jag tänkt så tidigare.

På stora parkeringsplatser finns det stora skyltar med bokstäver eller siffror, som ska hjälpa förvirrade människor att hitta deras fordon efter exempelvis storhandlingen eller semesterresan.

Någon skylt behövs egentligen inte där jag hade problem att hitta min bil. Så stor är inte parkeringen men tydligen för stor för mig.

Mindre stress, så går allt lättare.

 

Hiss: Det härliga höstvädret.

Diss: Alla människor som ljuger.

 

Jag hade en tid att passa och blev försenad innan jag kom iväg, tät trafik gjorde inte saken bättre och när jag kom fram kände jag stressen komma smygande. Att hitta en parkering vid lunchtid är inte det lättaste, men efter en stunds cirkulerande vid parkeringsplatserna hittade jag ett hål för bilen.

Jag parkerade, rev åt mig mina saker och låste bilen.

Att jag bara blev någon minut sen, och att en annan deltagare på mötet var ännu senare, ökade bara tankarna på vilket bedrövligt i-landsproblem det är med tid. Några minuter hit och dit, vad spelar det för roll?

Efter mötet, som tog lika lång tid som planerat, var det dags att åka hem.

Jag gick mot parkeringsplatsen men blev helt plötsligt stående med en generande tanke:

”Var ställde jag bilen?”

Jag visste ju att den fanns på parkeringsplatsen – så förvirrad var jag inte – men att inte veta exakt var störde mig. Det kändes retligt (intern skam) men jag började kika utmed raderna. Den stod inte där jag trodde först, och inte på det andra stället heller.

Då gjorde jag det som jag egentligen skulle ha gjort från början. Jag plockade upp nyckeln ur fickan, tryckte på en av knapparna och lyssnade.

Ett diskret klick i nyckeln följdes av ett dovare och högre klickljud från min bil i närheten. Bilen stod bara 20 meter bort och när jag hörde klicket blev allt klart.

”Det var ju där jag parkerade bilen, hur kunde jag glömma det?”

Jag skyndade mig till den upplåsta bilen, och bestämde mig för att nästa gång lägga noga på minnet var jag ställde bilen. Å andra sidan, har jag tänkt så tidigare.

På stora parkeringsplatser finns det stora skyltar med bokstäver eller siffror, som ska hjälpa förvirrade människor att hitta deras fordon efter exempelvis storhandlingen eller semesterresan.

Någon skylt behövs egentligen inte där jag hade problem att hitta min bil. Så stor är inte parkeringen men tydligen för stor för mig.

Mindre stress, så går allt lättare.

 

Hiss: Det härliga höstvädret.

Diss: Alla människor som ljuger.

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.