18 okt 2016 04:00

18 okt 2016 04:00

Fegt hot i nattens mörker

ALEXANDER MILTON

När världen går i bitar inför krig och presidentval måste vi plötsligt möta en av modern tids kanske mest poänglösa bedrövelser. Vuxna (nåja) människor som utan tecken på spärrar klär ut sig till clowner med den primitiva agendan att skrämma folk på stan.

Så, vart börjar vi? Slösar jag din tid, kära läsare, om jag förklarar varför detta är ett fullkomligt befängt påhitt? Vattnar jag kvarnar, när jag så mycket som adresserar ämnet i tryckt text? Om du läser detta är det uppenbarligen för sent.

För bara någon dag sedan läser jag om en person som utklädd till clown trakasserat folk inte långt ifrån där min familj bor. Jag är inte orolig för min egen del, men jag är förargad över att veta att mina föräldrar eller min syster när som helst kan drabbas av dessa fall till individer.

Situationen är densamma i flera olika länder och en rad städer, inklusive Skövde. Vi står inför en grupp människor som uttrycker sina maktbehov genom anonymiserande förklädnader och i vissa fall även tillhyggen som knivar och påkar. Ska vi plötsligt finna oss i att behöva känna oro för ytterligare ett fegt hot i nattens mörker?

Jag vägrar finna mig i detta. Syftet med denna sjuklighet är uppenbarligen att skapa tillhörighet i en rörelse som söker uppmärksamhet och bekräftelse, på den förödande bekostnaden av allmänhetens välmående och trygghet. De som utövar denna aktivitet saknar empati och känsla för ansvar. De skadar våra medmänniskor, psykiskt och fysiskt.

Halloween närmar sig. Glöm alla planer om att klä ut dig till clown, du kommer bara utsätta dig själv och andra för fara. Om du ser clowner valsa omkring där de inte hör hemma bör du omedelbart tipsa polisen. Lämna inget utrymme som tillåter denna sjuka lek.

Och du som sysslar med dessa absurda påhitt - var god och ta ut dina sjuka fantasier på egen hand, långt bort från oss som inte berövats vår sinnesnärvaro. Folk skadas som resultat av denna irrationella hobby och det finns inget att gagna.

Det här handlar alltså inte om streck och rackartyg. Det är en intelligensbefriad trend av våld och ofredande som måste sättas stopp för omedelbart. Jag har tröttnat på att vara orolig, nu är jag arg. Skicka ut clownerna.

 

Hiss: Spelhjälpens välgörenhetsstream som reste mer än 100 000 kronor till Ung Cancer i helgen.

Diss: Individer som sätter sina sjuka nöjen framför lag och allmän trygghet.

Så, vart börjar vi? Slösar jag din tid, kära läsare, om jag förklarar varför detta är ett fullkomligt befängt påhitt? Vattnar jag kvarnar, när jag så mycket som adresserar ämnet i tryckt text? Om du läser detta är det uppenbarligen för sent.

För bara någon dag sedan läser jag om en person som utklädd till clown trakasserat folk inte långt ifrån där min familj bor. Jag är inte orolig för min egen del, men jag är förargad över att veta att mina föräldrar eller min syster när som helst kan drabbas av dessa fall till individer.

Situationen är densamma i flera olika länder och en rad städer, inklusive Skövde. Vi står inför en grupp människor som uttrycker sina maktbehov genom anonymiserande förklädnader och i vissa fall även tillhyggen som knivar och påkar. Ska vi plötsligt finna oss i att behöva känna oro för ytterligare ett fegt hot i nattens mörker?

Jag vägrar finna mig i detta. Syftet med denna sjuklighet är uppenbarligen att skapa tillhörighet i en rörelse som söker uppmärksamhet och bekräftelse, på den förödande bekostnaden av allmänhetens välmående och trygghet. De som utövar denna aktivitet saknar empati och känsla för ansvar. De skadar våra medmänniskor, psykiskt och fysiskt.

Halloween närmar sig. Glöm alla planer om att klä ut dig till clown, du kommer bara utsätta dig själv och andra för fara. Om du ser clowner valsa omkring där de inte hör hemma bör du omedelbart tipsa polisen. Lämna inget utrymme som tillåter denna sjuka lek.

Och du som sysslar med dessa absurda påhitt - var god och ta ut dina sjuka fantasier på egen hand, långt bort från oss som inte berövats vår sinnesnärvaro. Folk skadas som resultat av denna irrationella hobby och det finns inget att gagna.

Det här handlar alltså inte om streck och rackartyg. Det är en intelligensbefriad trend av våld och ofredande som måste sättas stopp för omedelbart. Jag har tröttnat på att vara orolig, nu är jag arg. Skicka ut clownerna.

 

Hiss: Spelhjälpens välgörenhetsstream som reste mer än 100 000 kronor till Ung Cancer i helgen.

Diss: Individer som sätter sina sjuka nöjen framför lag och allmän trygghet.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.