04 jan 2017 04:00

04 jan 2017 04:00

2017, vi är redo för dig!

KRÖNIKA

Äntligen, äntligen så är vi nu inne på 2017. Jag har verkligen längtat efter detta.
Men samtidigt lämnar jag även ett väldigt bra och händelserikt år bakom mig.

På nyårsafton brukar vi alltid berätta för varandra vad man tycker har varit bra och vad som har varit mindre bra i sitt liv med året som har gått.

Det som verkligen har vart det tuffaste och jobbigaste var att min älskade morfar gick bort i februari. Det var inte riktigt väntat, jag trodde ju fortfarande precis som när man var liten att han skulle leva i all evighet, men så blev det inte. Jag saknar och tänker på honom varje dag och tänder ofta hans alldeles egna ljus i fönstret. Även fast han inte är här längre så vet jag att han vakar över oss och ger oss sin kärlek ändå. Det som har varit bra med året är att det har vart otroligt mycket musik i mitt liv, det började med en härlig krogshow tillsammans med Jessica Andersson som höll på hela våren. Sen drog 10-årsjubileet med Allsång på Krogen på Plateaux igång i maj och höll på ända fram till oktober. Och i slutet av året var jag med i hela tre olika Julshows-uppsättningar. Sen har det varit storbandskonserter, företagsjobb, olika galor, bröllop, dop och begravningar om vartannat som jag har vart iväg och sjungit på. Så 2016 har verkligen varit fyllt av musik vilket jag är oerhört tacksam för. Att man även har träffat så mycket fina och roliga människor under året är ren och skär lycka.

Hur ser nu då 2017 ut? Det är det ju ingen direkt som vet, vilket är rätt skönt. Jag har i alla fall några saker som jag längtar så himla mycket till och som jag tror kommer att vara något som jag kommer minnas resten av mitt liv. Först och främst så fyller jag 30 i år. Ingen kris än och den kommer nog inte heller dyka upp, jag ser mest fram emot vad som komma skall. Jag har bestämt mig för att samla alla mina nära och kära och ha en hej dundrans trevlig kväll tillsammans, var, när och hur är lite oklart än så länge då jag vet att något mycket större kommer att ta all tid och planering i sommar. Det som händer är att min kära lillebror gifter sig med sin fina Ida i augusti. Jag längtar så jag nästan spricker. Jag fick äran att vara deras bröllopsplanerare och eftersom jag fullkomligt älskar bröllop och älskar dem så går jag in för detta till 110 miljoners procent. Jag kommer dock säkert själv behöva åka iväg på en bröllopsresa direkt efter för lite lugn och ro i själen. Men allt slit och jobb kommer vara så värt när dagen äntligen är här. Sen ser jag givetvis fram emot alla roliga och spännande musikuppdrag som året för med sig, jag är laddad och taggad till tusen.

Jag tycker att det är viktigt att sätta sig ner så här en stund och reflektera över livet ibland, man kör ofta på i samma galna tempo och glömmer bort att faktiskt stanna upp och ta in allt. Både bra och mindre bra saker är skönt att behöva känna på lite närmre. Så att få skriva denna krönika om allt detta får mig att hoppas på att allt det som är mindre bra i ens liv kanske kan stärka en på andra plan och leda till något som man kan ta lärdom av. Sen inser jag vilken stor tacksamhet jag har emot allt annat, min familj, mina vänner och min musik. Jag hoppas och tror att 2017 bli ett händelserikt och roligt år. Ta vara på dagarna och ta vara på varandra. Nu kör vi!

 

Hiss: Nytt år, nya möjligheter

Diss: Nyårslöften om godis, funkar aldrig för mig

På nyårsafton brukar vi alltid berätta för varandra vad man tycker har varit bra och vad som har varit mindre bra i sitt liv med året som har gått.

Det som verkligen har vart det tuffaste och jobbigaste var att min älskade morfar gick bort i februari. Det var inte riktigt väntat, jag trodde ju fortfarande precis som när man var liten att han skulle leva i all evighet, men så blev det inte. Jag saknar och tänker på honom varje dag och tänder ofta hans alldeles egna ljus i fönstret. Även fast han inte är här längre så vet jag att han vakar över oss och ger oss sin kärlek ändå. Det som har varit bra med året är att det har vart otroligt mycket musik i mitt liv, det började med en härlig krogshow tillsammans med Jessica Andersson som höll på hela våren. Sen drog 10-årsjubileet med Allsång på Krogen på Plateaux igång i maj och höll på ända fram till oktober. Och i slutet av året var jag med i hela tre olika Julshows-uppsättningar. Sen har det varit storbandskonserter, företagsjobb, olika galor, bröllop, dop och begravningar om vartannat som jag har vart iväg och sjungit på. Så 2016 har verkligen varit fyllt av musik vilket jag är oerhört tacksam för. Att man även har träffat så mycket fina och roliga människor under året är ren och skär lycka.

Hur ser nu då 2017 ut? Det är det ju ingen direkt som vet, vilket är rätt skönt. Jag har i alla fall några saker som jag längtar så himla mycket till och som jag tror kommer att vara något som jag kommer minnas resten av mitt liv. Först och främst så fyller jag 30 i år. Ingen kris än och den kommer nog inte heller dyka upp, jag ser mest fram emot vad som komma skall. Jag har bestämt mig för att samla alla mina nära och kära och ha en hej dundrans trevlig kväll tillsammans, var, när och hur är lite oklart än så länge då jag vet att något mycket större kommer att ta all tid och planering i sommar. Det som händer är att min kära lillebror gifter sig med sin fina Ida i augusti. Jag längtar så jag nästan spricker. Jag fick äran att vara deras bröllopsplanerare och eftersom jag fullkomligt älskar bröllop och älskar dem så går jag in för detta till 110 miljoners procent. Jag kommer dock säkert själv behöva åka iväg på en bröllopsresa direkt efter för lite lugn och ro i själen. Men allt slit och jobb kommer vara så värt när dagen äntligen är här. Sen ser jag givetvis fram emot alla roliga och spännande musikuppdrag som året för med sig, jag är laddad och taggad till tusen.

Jag tycker att det är viktigt att sätta sig ner så här en stund och reflektera över livet ibland, man kör ofta på i samma galna tempo och glömmer bort att faktiskt stanna upp och ta in allt. Både bra och mindre bra saker är skönt att behöva känna på lite närmre. Så att få skriva denna krönika om allt detta får mig att hoppas på att allt det som är mindre bra i ens liv kanske kan stärka en på andra plan och leda till något som man kan ta lärdom av. Sen inser jag vilken stor tacksamhet jag har emot allt annat, min familj, mina vänner och min musik. Jag hoppas och tror att 2017 bli ett händelserikt och roligt år. Ta vara på dagarna och ta vara på varandra. Nu kör vi!

 

Hiss: Nytt år, nya möjligheter

Diss: Nyårslöften om godis, funkar aldrig för mig

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.