09 jan 2017 04:00

09 jan 2017 04:00

Den bikinin satt verkligen ... inte perfekt!

PETRA LUNDGREN

Bikini är ett plagg jag avskyr, och nu avskyr jag det om möjligt ännu mer. Mest för att jag ingen har. I alla fall har jag inte en komplett eftersom tre underdelar inte räknas som en hel bikini. Eller jo, jag har en överdel också. Som jag inte gillar. Som inte passar. Så därför behövde jag en ny.

Jag har nu lärt mig den hårda vägen att jag inte ska beställa en bikini på internet nära inpå jag behöver just en bikini. Kombinationen av överdel (typ sporttop) och underdel (typ hipster) jag valde såg väldigt bra ut både på modellen och som separata plagg. Det tog över en vecka innan de kom hem i brevlådan.

De såg fortfarande lika bra ut när jag öppnade förpackningen. Jag gillar inte att prova bikini, inte ens hemma, så jag gjorde som jag brukade. Jag provade plaggen var för sig. Man får visserligen inte se dem ihop, men slipper känna sig så vansinnigt avklädd.

Toppen satt bedrövligt. Den var för stor. Byxorna satt inte heller bra. De var både tajta och glappade på samma gång.

Så jag öste väl ur mig min ilska på sociala medier, som vanligt. ”Saker man inte ska beställa på internet: Bikini”, skrev jag bland annat och väldigt många höll med.

– Du borde köpa en billig på plats, det finns massor överallt, skrev Droppen.

– Jag gillar inte att klä mig somrigt. Jag gillar mycket kläder och svart. Jag kanske kan sätta mig bredvid någon tant i huckle som är så gammal så gammal, svarade jag.

– Du kan sitta bredvid mig, sa min plastsyrra som är yngre än jag.

– Badshorts, hojtade Carro.

Dagen därpå gick jag ut på stan för att åtminstone hitta en ny överdel. Problemet var ju att det inte direkt är säsong för badkläder i affärerna på vintern. Utbudet var därför inte så stort som jag hade önskat. I alla fall inte av det märket jag brukar köpa i en sportaffär. Där fanns bara sorgligt stora skapelser i svart. Så jag gick till grannbutiken och där fanns det en hel del. Först tänkte jag slagit till på två överdelar från rean utan att prova dem (så typiskt mig). Sedan hittade jag massa andra alternativ till fullpris. Hur det slutade? Jag är sämst på att välja, så jag gick därifrån utan att handla. Jag köpte mig en ny baddräkt i stället, på internet (ja, jag är tydligen helt dum i huvudet men det var där det fanns roliga). Och den för stora bikinin funderar jag på att rama in och sätta upp på väggen. Den är ju trots allt snygg.

Hiss

Att det kom lite snö, om den ligger kvar är väl en annan fråga.

Diss

Linser som trasslar, i ögonen alltså.

Bikini är ett plagg jag avskyr, och nu avskyr jag det om möjligt ännu mer. Mest för att jag ingen har. I alla fall har jag inte en komplett eftersom tre underdelar inte räknas som en hel bikini. Eller jo, jag har en överdel också. Som jag inte gillar. Som inte passar. Så därför behövde jag en ny.

Jag har nu lärt mig den hårda vägen att jag inte ska beställa en bikini på internet nära inpå jag behöver just en bikini. Kombinationen av överdel (typ sporttop) och underdel (typ hipster) jag valde såg väldigt bra ut både på modellen och som separata plagg. Det tog över en vecka innan de kom hem i brevlådan.

De såg fortfarande lika bra ut när jag öppnade förpackningen. Jag gillar inte att prova bikini, inte ens hemma, så jag gjorde som jag brukade. Jag provade plaggen var för sig. Man får visserligen inte se dem ihop, men slipper känna sig så vansinnigt avklädd.

Toppen satt bedrövligt. Den var för stor. Byxorna satt inte heller bra. De var både tajta och glappade på samma gång.

Så jag öste väl ur mig min ilska på sociala medier, som vanligt. ”Saker man inte ska beställa på internet: Bikini”, skrev jag bland annat och väldigt många höll med.

– Du borde köpa en billig på plats, det finns massor överallt, skrev Droppen.

– Jag gillar inte att klä mig somrigt. Jag gillar mycket kläder och svart. Jag kanske kan sätta mig bredvid någon tant i huckle som är så gammal så gammal, svarade jag.

– Du kan sitta bredvid mig, sa min plastsyrra som är yngre än jag.

– Badshorts, hojtade Carro.

Dagen därpå gick jag ut på stan för att åtminstone hitta en ny överdel. Problemet var ju att det inte direkt är säsong för badkläder i affärerna på vintern. Utbudet var därför inte så stort som jag hade önskat. I alla fall inte av det märket jag brukar köpa i en sportaffär. Där fanns bara sorgligt stora skapelser i svart. Så jag gick till grannbutiken och där fanns det en hel del. Först tänkte jag slagit till på två överdelar från rean utan att prova dem (så typiskt mig). Sedan hittade jag massa andra alternativ till fullpris. Hur det slutade? Jag är sämst på att välja, så jag gick därifrån utan att handla. Jag köpte mig en ny baddräkt i stället, på internet (ja, jag är tydligen helt dum i huvudet men det var där det fanns roliga). Och den för stora bikinin funderar jag på att rama in och sätta upp på väggen. Den är ju trots allt snygg.

Hiss

Att det kom lite snö, om den ligger kvar är väl en annan fråga.

Diss

Linser som trasslar, i ögonen alltså.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.