15 mar 2017 04:00

15 mar 2017 13:45

Sverige – vi har fått ett resultat

KRÖNIKA

Sedan ett tag tillbaka hade jag tillsammans med några vänner planerat att vi skulle ses hemma hos mig, äta middag och följa finalen av Melodifestivalen ihop.

Jag har i år endast missat en enda delfinal, och det var den sista då jag själv stod på Melodifestivalscenen fast i Danmark.

Jag brukar få sitta i loger runt om i landet under våra spelningar och livestreama sändningen i min mobil i pauserna och så även i år. Att nu vara helt ledig under finalkvällen och få se den från början till slut utan att behöva pausa var lite ovanligt så jag var extremt laddad för kvällen.

I lördags sken solen över Skövde och det riktigt värmde när man satt ute. Vi åkte ut till mina föräldrar på landet och satte oss i trädgården för att njuta av vårens första strålar. Med en kaffekopp i handen som fick påfyllning med jämna mellanrum gjorde att man glömde av tiden en aning.

Vi hade bestämt med gästerna att de skulle dyka upp runt 18:30 så att vi hann med att sitta ner och inte stressa oss igenom middagen innan sändningen började. Klockan hade rusat iväg och rätt som det var så slog den 16:00. Ingen mat var inhandlad och jag hade inte städat än. Lite smått stressad så packade vi in oss i bilarna och smarta som vi var delade vi upp sysslorna, jag åkte på städningen.

Helt okej för mig då jag vet precis i vilken ordning städmomenten ska vara för att få det så rent och fint som möjligt på så kort tid som det bara går.

När jag nästan är inne i stan så ringer mobilen, jag plockar upp den och inser att det inte är min mobil som ringer utan mammas. Vi har exakt likadana och jag hade alltså i all hast slängt ner hennes i fickan.

Åhhh, vad klantigt.

Det var bara att vända och åka tillbaka. Klockan gick och när jag väl var hemma så var det snabba puckar som gällde. Dammsugaren flög fram över golven och självklart i takt med årets Melodifestivallåtar som strömmade ur högtalarna för att få upp stämningen. Kvällens kock kom hem med alla varor som han handlat och satte genast igång med maten.

Självklart var det tacos på schemat – standardrätten för en Mellokväll.

Med ett exemplariskt teamwork hemma så var allt klart när det 18:30 plingade på dörren och första gästerna kom.

Jag har en helt fantastisk vän som heter Susanne som kanske inte är den bästa i världen på att hålla tider, men det har man lärt sig nu så att bjuda in henne en timme tidigare än alla andra är alltid bra. Dock hade jag glömt detta denna gång så hon kom när klockan var ungefär 19:20.

Jag bjöd till bords och sneglade då och då på klockan som närmade sig 20:00.

Alla var nog mer eller mindre utsvultna för det gick fort att få ner maten, vilket inte alls var mig emot då jag var lite smått stressad över tiden. När hon var ungefär sju minuter i så var alla klara och kvar fanns bara disken. Som skjutna ur en kanon flög vi upp och gjorde ett rejält röj, varför skjuta upp allt till senare som Susanne sa, skönare att bara kunna luta sig tillbaka och njuta av kvällen sen.

Helt rätt.

Ni skulle ha sett oss i köket. Där gällde det att hålla i sakerna så de inte åkte med ner i diskmaskinen. När klockan slog prick så satt vi alla mätta och belåtna i soffan och jag fick äntligen se en hel final utan paus. Pulsen som legat i topp lugnade ner sig men gick upp igen när resultatet skulle avslöjas. Jag blir alltid nervös av sådant här och biter på naglarna in i det sista.

Robin Bengtsson tog hem hela tävlingen och jag är helt säker på att han kommer klara sig bra i Kiev. Och hur jag kommer se den tävlingen återstår att se, om det blir hemma i soffan eller genom livestreaming i en loge?

Men att missa den helt skulle aldrig falla mig in.

 

Hiss: Pulled Pork tacos

Diss: Ett helt år kvar tills nästa tävling

Jag har i år endast missat en enda delfinal, och det var den sista då jag själv stod på Melodifestivalscenen fast i Danmark.

Jag brukar få sitta i loger runt om i landet under våra spelningar och livestreama sändningen i min mobil i pauserna och så även i år. Att nu vara helt ledig under finalkvällen och få se den från början till slut utan att behöva pausa var lite ovanligt så jag var extremt laddad för kvällen.

I lördags sken solen över Skövde och det riktigt värmde när man satt ute. Vi åkte ut till mina föräldrar på landet och satte oss i trädgården för att njuta av vårens första strålar. Med en kaffekopp i handen som fick påfyllning med jämna mellanrum gjorde att man glömde av tiden en aning.

Vi hade bestämt med gästerna att de skulle dyka upp runt 18:30 så att vi hann med att sitta ner och inte stressa oss igenom middagen innan sändningen började. Klockan hade rusat iväg och rätt som det var så slog den 16:00. Ingen mat var inhandlad och jag hade inte städat än. Lite smått stressad så packade vi in oss i bilarna och smarta som vi var delade vi upp sysslorna, jag åkte på städningen.

Helt okej för mig då jag vet precis i vilken ordning städmomenten ska vara för att få det så rent och fint som möjligt på så kort tid som det bara går.

När jag nästan är inne i stan så ringer mobilen, jag plockar upp den och inser att det inte är min mobil som ringer utan mammas. Vi har exakt likadana och jag hade alltså i all hast slängt ner hennes i fickan.

Åhhh, vad klantigt.

Det var bara att vända och åka tillbaka. Klockan gick och när jag väl var hemma så var det snabba puckar som gällde. Dammsugaren flög fram över golven och självklart i takt med årets Melodifestivallåtar som strömmade ur högtalarna för att få upp stämningen. Kvällens kock kom hem med alla varor som han handlat och satte genast igång med maten.

Självklart var det tacos på schemat – standardrätten för en Mellokväll.

Med ett exemplariskt teamwork hemma så var allt klart när det 18:30 plingade på dörren och första gästerna kom.

Jag har en helt fantastisk vän som heter Susanne som kanske inte är den bästa i världen på att hålla tider, men det har man lärt sig nu så att bjuda in henne en timme tidigare än alla andra är alltid bra. Dock hade jag glömt detta denna gång så hon kom när klockan var ungefär 19:20.

Jag bjöd till bords och sneglade då och då på klockan som närmade sig 20:00.

Alla var nog mer eller mindre utsvultna för det gick fort att få ner maten, vilket inte alls var mig emot då jag var lite smått stressad över tiden. När hon var ungefär sju minuter i så var alla klara och kvar fanns bara disken. Som skjutna ur en kanon flög vi upp och gjorde ett rejält röj, varför skjuta upp allt till senare som Susanne sa, skönare att bara kunna luta sig tillbaka och njuta av kvällen sen.

Helt rätt.

Ni skulle ha sett oss i köket. Där gällde det att hålla i sakerna så de inte åkte med ner i diskmaskinen. När klockan slog prick så satt vi alla mätta och belåtna i soffan och jag fick äntligen se en hel final utan paus. Pulsen som legat i topp lugnade ner sig men gick upp igen när resultatet skulle avslöjas. Jag blir alltid nervös av sådant här och biter på naglarna in i det sista.

Robin Bengtsson tog hem hela tävlingen och jag är helt säker på att han kommer klara sig bra i Kiev. Och hur jag kommer se den tävlingen återstår att se, om det blir hemma i soffan eller genom livestreaming i en loge?

Men att missa den helt skulle aldrig falla mig in.

 

Hiss: Pulled Pork tacos

Diss: Ett helt år kvar tills nästa tävling

  • JOHANNA BEIJBOM

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.