31 maj 2017 04:00

31 maj 2017 04:00

Vad är väl en bal på slottet...

KRÖNIKA

Den kan vara trist och tråkig, och alldeles, alldeles Kanon.

Ja, i helgen sa två av mina fina vänner ja till varandra och tog namnet Kanon till sitt gemensamma efternamn. Ett alldeles utmärkt val tycker jag, annorlunda, eget och klingar positivitet, ni kan ju tänka er att alla tal innehöll ordet ett flertal gånger då allt de gjort, gör och är blev helt kanon.

Bröllop är alltid speciellt, stämningen, känslorna och glädjen. Jag har genom åren varit på hur många bröllop som helst, men då bokad som sångerska så att nu äntligen få gå på ett bröllop som gäst kändes väldigt härligt och kul och nästan lite pirrigt.

Det som var både extra speciellt och roligt med detta var att det var ett tre dagars bröllop på Bjertorps slott. Jag som knappt hade varit gäst på ett vanligt bröllop skulle nu tillbringa hela tre dagar i kärlekens tecken.

Men så kommer vi till den där lilla detaljen med att jag även jobbar som sångerska och ofta är bokad långt i förväg. Så på fredagen började helgen med en välkomstfest men som jag tyvärr missade då jag rockade loss på Allsång på krogen som nu äntligen är igång för i år. Men direkt efter spelningen kastade jag mig in i bilen och styrde mot Bjertorp.

På självaste bröllopsdagen kunde man riktigt känna hur känslorna låg i luften. Vädergudarna var ju helt klart på vår sida då temperaturen låg på cirka 27 grader och solen stod högt. Vi tjejer njöt i värmen då vi hade tunna och nätta sommarklänningar men de stackars killarna svettades ju som tokar i sina fina kostymer som näst intill skiftade färg inne i kyrkan där luften stod stilla.

Vigseln var helt fantastiskt fin och att få följa den i en av kyrkbänkarna var både annorlunda och spännande. Jag kunde för en gångs skull slappna av och bara njuta av stunden, annars när jag sjunger på bröllop så är jag fullt fokuserad på det jag ska göra. Man vill ju absolut inte att något ska gå fel på deras största dag i livet och jag vill ju ännu mindre att det ska vara på grund av något som jag gör. Peppar, peppar så har det inte skett något sådant än och hoppas även på att det aldrig sker.

Vigseln klarade de galant och båda sa givetvis ja. Efter fotograferingar och massa kramande så skulle vi alla få avnjuta en trerätters middag i en av festlokalerna på slottet. Det var bara en liten detalj som kanske gjorde att min puls gick upp en aning ju längre fram i middagen vi kom, jag skulle nämligen klockan 22.30 stå på scenen på Falköpings stadsfest för att bränna av några låtar och sedan ta mig tillbaka till bröllopet. Jag hade kalkylerat väl, gjort en plan som självaste Sickan i Jönssonligan.

Brudparet var väl medvetna om att jag skulle behöva åka iväg en stund och var helt förstående till detta. Det är svårt för mig att delta helt och hållet i tillställningar på helger men jag gör allt i min makt för att kunna vara med så mycket jag kan. Som nu, jag hade lagt fram kläderna på sängen som jag skulle byta om till, parkerat bilen precis vid utgången, sett till att någon annan gjorde min soundcheck på plats i Falköping innan, pluggat in sträckan jag skulle köra fram och tillbaka för jag hade verkligen inte tid för någon felkörning, ja allt var planerat in i minsta detalj. Och kan ni tänka er, allt gick enligt planen.

Jag var till och med tillbaka innan tårtan och då fick jag en varm kram av bruden som undrade när jag skulle åka. Jag var så effektiv att det inte ens hade märkts att jag var borta en stund. Det kallar jag skicklighet. Haha! Alla blev nöjda, brudparet, falköpingspubliken och jag som äntligen fick gå som gäst på ett bröllop. Vilken kanonhelg med andra ord.


Hiss:
Planer som går som de ska

Diss: Att även den roligaste festen tar slut kögat in sträckan jag skulle käde min soundcheck på plats innan, pluggat in sträckan jag skulle käkerat bilen pris vid utgången

Den kan vara trist och tråkig, och alldeles, alldeles Kanon.

Ja, i helgen sa två av mina fina vänner ja till varandra och tog namnet Kanon till sitt gemensamma efternamn. Ett alldeles utmärkt val tycker jag, annorlunda, eget och klingar positivitet, ni kan ju tänka er att alla tal innehöll ordet ett flertal gånger då allt de gjort, gör och är blev helt kanon.

Bröllop är alltid speciellt, stämningen, känslorna och glädjen. Jag har genom åren varit på hur många bröllop som helst, men då bokad som sångerska så att nu äntligen få gå på ett bröllop som gäst kändes väldigt härligt och kul och nästan lite pirrigt.

Det som var både extra speciellt och roligt med detta var att det var ett tre dagars bröllop på Bjertorps slott. Jag som knappt hade varit gäst på ett vanligt bröllop skulle nu tillbringa hela tre dagar i kärlekens tecken.

Men så kommer vi till den där lilla detaljen med att jag även jobbar som sångerska och ofta är bokad långt i förväg. Så på fredagen började helgen med en välkomstfest men som jag tyvärr missade då jag rockade loss på Allsång på krogen som nu äntligen är igång för i år. Men direkt efter spelningen kastade jag mig in i bilen och styrde mot Bjertorp.

På självaste bröllopsdagen kunde man riktigt känna hur känslorna låg i luften. Vädergudarna var ju helt klart på vår sida då temperaturen låg på cirka 27 grader och solen stod högt. Vi tjejer njöt i värmen då vi hade tunna och nätta sommarklänningar men de stackars killarna svettades ju som tokar i sina fina kostymer som näst intill skiftade färg inne i kyrkan där luften stod stilla.

Vigseln var helt fantastiskt fin och att få följa den i en av kyrkbänkarna var både annorlunda och spännande. Jag kunde för en gångs skull slappna av och bara njuta av stunden, annars när jag sjunger på bröllop så är jag fullt fokuserad på det jag ska göra. Man vill ju absolut inte att något ska gå fel på deras största dag i livet och jag vill ju ännu mindre att det ska vara på grund av något som jag gör. Peppar, peppar så har det inte skett något sådant än och hoppas även på att det aldrig sker.

Vigseln klarade de galant och båda sa givetvis ja. Efter fotograferingar och massa kramande så skulle vi alla få avnjuta en trerätters middag i en av festlokalerna på slottet. Det var bara en liten detalj som kanske gjorde att min puls gick upp en aning ju längre fram i middagen vi kom, jag skulle nämligen klockan 22.30 stå på scenen på Falköpings stadsfest för att bränna av några låtar och sedan ta mig tillbaka till bröllopet. Jag hade kalkylerat väl, gjort en plan som självaste Sickan i Jönssonligan.

Brudparet var väl medvetna om att jag skulle behöva åka iväg en stund och var helt förstående till detta. Det är svårt för mig att delta helt och hållet i tillställningar på helger men jag gör allt i min makt för att kunna vara med så mycket jag kan. Som nu, jag hade lagt fram kläderna på sängen som jag skulle byta om till, parkerat bilen precis vid utgången, sett till att någon annan gjorde min soundcheck på plats i Falköping innan, pluggat in sträckan jag skulle köra fram och tillbaka för jag hade verkligen inte tid för någon felkörning, ja allt var planerat in i minsta detalj. Och kan ni tänka er, allt gick enligt planen.

Jag var till och med tillbaka innan tårtan och då fick jag en varm kram av bruden som undrade när jag skulle åka. Jag var så effektiv att det inte ens hade märkts att jag var borta en stund. Det kallar jag skicklighet. Haha! Alla blev nöjda, brudparet, falköpingspubliken och jag som äntligen fick gå som gäst på ett bröllop. Vilken kanonhelg med andra ord.


Hiss:
Planer som går som de ska

Diss: Att även den roligaste festen tar slut kögat in sträckan jag skulle käde min soundcheck på plats innan, pluggat in sträckan jag skulle käkerat bilen pris vid utgången

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.