14 jun 2017 04:00

14 jun 2017 04:00

Jag drömmer om att bli inlåst i mataffären

JOHANNA BEIJBOM

Jag har drömt flera gånger att jag blir inlåst över natten på ett stort matvaruhus. För vissa kanske det skulle vara en mardröm, och det kanske jag också skulle tyckt till en början men i drömmen så ändras min tanke om detta rätt fort då jag inser att det finns mat och godsaker precis överallt.

Tänk vad många gånger man har gått och handlat och kanske tagit upp något ur köttdisken eller tagit ner något ifrån en hylla och undrat hur detta goda egentligen smakar men är för bekväm och väljer ändå samma saker som vanligt och lägger ner i kundvagnen, för tänk om det inte var som jag hade tänkt mig.

Men om jag nu ändå skulle vara inlåst en hel natt så skulle jag ju verkligen kunna gå och provsmaka på allt det där som jag har funderat över. Älskar hyllorna som har lite asiatiska produkter, det är så många färgglada burkar som lockar mig till att vilja hugga in i innehållet, för tänk om det smakar lika gott som burkarna är fina, wow!

Jag skulle smaka på alla frukter som nästan ser farliga ut att äta, tänk om min nya favorit ligger där och väntar. Och tänk er när man kommer till mejeriprodukterna, provsmaka alla olika sorters yoghurtar, kanske är den med cocos och banan som jag egentligen gillar bäst men köper ända alltid blåbär och vanilj. Oj, vad mycket man skulle kunna få reda på den natten.

Godishyllorna ska vi ju inte ens tala om, gå igenom allt där skulle ju bara vara en dröm i drömmen. När jag sedan vaknar upp i en solstol på trädgårdsavdelningen proppmätt och möter butikspersonalens förvånade blickar så tackar jag för en intressant och inspirerande natt bland hyllorna, betalar för mina öppnade förpackningar och uppätna godsaker och beger mig hemåt.

Som tur är så är det ju enbart en dröm jag drömt flera gånger, för hur spännande det än låter så hade jag nog inte vart så glad ändå. Men jag har faktiskt på riktigt blivit inlåst i en butik i några timmar och då tillsammans med Idolvinnaren 2015, Martin Almgren. Nu kanske ni tänker att jag förmodligen drömt detta också för det låter ju rätt osannolikt. Men kära vänner, det finns till och med på YouTube.

För exakt ett år sedan så hade jag tillsammans med Showkanalen och just Martin Almgren en spelning på invigningen av Borgunda Bygghandels nya lokaler på Stallsiken i Skövde. Kvällen var riktigt trevlig och spelningen gick fantastiskt bra, stämningen var på topp. När vi var klara satte vi oss ner några stycken på övervåningen och pratade om livet och lyssnade på lite musik för att varva ner.

När klockan började närma sig hemgång så packade vi ihop och gick ner i butiken. Det var bara ett litet problem, butiken var helt nedsläckt och det syntes inte till en enda människa. Vi trodde givetvis att folk skojade med oss. Men Efter en stunds letande så insåg vi att vi var de enda kvar och hela stället var larmat och låst. Vi började alla ringa runt till de som förmodligen hade nyckeln, men inget svar. Lite panik kröp i kroppen men sen kunde vi inget annat än att bara skratta högt åt hela situationen. Vi fick helt enkelt underhålla oss själva på bästa sätt inne på bygghandeln tills hjälp anlände ett bra tag senare.

Det vi inte visste var att övervakningskamerorna var på hela tiden och att allt vi sa och gjorde spelades in. På måndagen blev vi en klicksuccé på YouTube då ägarna hade haft otroligt roligt åt detta och klippt ihop en liten film. Johanna Beijbom och Idol-Martin inlåsta på Borgunda Bygghandel, det kan faktiskt låta som en dröm men det är ren och skär verklighet.

I måndags gjorde jag en ny spelning på samma ställe men denna gång såg jag till att vara först ut av alla, annars vet man ju aldrig när man hade kunnat bli utsläppt.

Hiss: Drömmar som man gärna drömmer om och om igen

Diss: Mardrömmar som gör att man knappt vill somna om

Jag har drömt flera gånger att jag blir inlåst över natten på ett stort matvaruhus. För vissa kanske det skulle vara en mardröm, och det kanske jag också skulle tyckt till en början men i drömmen så ändras min tanke om detta rätt fort då jag inser att det finns mat och godsaker precis överallt.

Tänk vad många gånger man har gått och handlat och kanske tagit upp något ur köttdisken eller tagit ner något ifrån en hylla och undrat hur detta goda egentligen smakar men är för bekväm och väljer ändå samma saker som vanligt och lägger ner i kundvagnen, för tänk om det inte var som jag hade tänkt mig.

Men om jag nu ändå skulle vara inlåst en hel natt så skulle jag ju verkligen kunna gå och provsmaka på allt det där som jag har funderat över. Älskar hyllorna som har lite asiatiska produkter, det är så många färgglada burkar som lockar mig till att vilja hugga in i innehållet, för tänk om det smakar lika gott som burkarna är fina, wow!

Jag skulle smaka på alla frukter som nästan ser farliga ut att äta, tänk om min nya favorit ligger där och väntar. Och tänk er när man kommer till mejeriprodukterna, provsmaka alla olika sorters yoghurtar, kanske är den med cocos och banan som jag egentligen gillar bäst men köper ända alltid blåbär och vanilj. Oj, vad mycket man skulle kunna få reda på den natten.

Godishyllorna ska vi ju inte ens tala om, gå igenom allt där skulle ju bara vara en dröm i drömmen. När jag sedan vaknar upp i en solstol på trädgårdsavdelningen proppmätt och möter butikspersonalens förvånade blickar så tackar jag för en intressant och inspirerande natt bland hyllorna, betalar för mina öppnade förpackningar och uppätna godsaker och beger mig hemåt.

Som tur är så är det ju enbart en dröm jag drömt flera gånger, för hur spännande det än låter så hade jag nog inte vart så glad ändå. Men jag har faktiskt på riktigt blivit inlåst i en butik i några timmar och då tillsammans med Idolvinnaren 2015, Martin Almgren. Nu kanske ni tänker att jag förmodligen drömt detta också för det låter ju rätt osannolikt. Men kära vänner, det finns till och med på YouTube.

För exakt ett år sedan så hade jag tillsammans med Showkanalen och just Martin Almgren en spelning på invigningen av Borgunda Bygghandels nya lokaler på Stallsiken i Skövde. Kvällen var riktigt trevlig och spelningen gick fantastiskt bra, stämningen var på topp. När vi var klara satte vi oss ner några stycken på övervåningen och pratade om livet och lyssnade på lite musik för att varva ner.

När klockan började närma sig hemgång så packade vi ihop och gick ner i butiken. Det var bara ett litet problem, butiken var helt nedsläckt och det syntes inte till en enda människa. Vi trodde givetvis att folk skojade med oss. Men Efter en stunds letande så insåg vi att vi var de enda kvar och hela stället var larmat och låst. Vi började alla ringa runt till de som förmodligen hade nyckeln, men inget svar. Lite panik kröp i kroppen men sen kunde vi inget annat än att bara skratta högt åt hela situationen. Vi fick helt enkelt underhålla oss själva på bästa sätt inne på bygghandeln tills hjälp anlände ett bra tag senare.

Det vi inte visste var att övervakningskamerorna var på hela tiden och att allt vi sa och gjorde spelades in. På måndagen blev vi en klicksuccé på YouTube då ägarna hade haft otroligt roligt åt detta och klippt ihop en liten film. Johanna Beijbom och Idol-Martin inlåsta på Borgunda Bygghandel, det kan faktiskt låta som en dröm men det är ren och skär verklighet.

I måndags gjorde jag en ny spelning på samma ställe men denna gång såg jag till att vara först ut av alla, annars vet man ju aldrig när man hade kunnat bli utsläppt.

Hiss: Drömmar som man gärna drömmer om och om igen

Diss: Mardrömmar som gör att man knappt vill somna om

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.