26 jun 2017 04:00

26 jun 2017 04:00

Helt plötsligt hade jag klickat hem ett tält

PETRA LUNDGREN

Det där internet är allt bra lömskt! Om man ligger och slösurfar en söndagsmorgon kan det till exempel sluta med att man beställer ett tält och, i bara farten, ett liggunderlag som blåser upp sig själv. Det var vad som hände mig och då ska man veta att jag avskyr att campa. Det gjorde beställningen extra overklig. Lömska internet!

Efter två dagar dök det upp ett sms i telefonen om att tältpaketet dimpit ner i affären. Det var väldigt många som ville hämta ut eller skicka tillbaka sina internetfynd. Om det var tält ska vi låta vara osagt, men till slut fick jag mitt paket som var hyfsat lätt för att innehålla ett portabelt hem.

Min vana trogen så kunde jag inte vänta med att öppna paketet tills jag kom hem utan var tvungen att pilla upp tejpen och titta i lådan halvvägs. Där låg två avlånga föremål.

Egentligen hade jag tänkt gå upp på berget och träna. Men sätta upp tältet skulle jag nog hinna med, det kunde ju inte ta så lång tid.

Jag rev ut allt ur tältpåsen, tog bort all onödig plast och letade förgäves efter en bruksanvisning. Sedan gick jag ut och brottades med tältpinnarna en stund. Jag kan säga så mycket som att det höll på att sluta lika illa som med datorn som inte skötte sig – på tippen.

Nämen man kanske kan tälta i ett platt tält tänkte jag, fotade eländet och lade ut på instagram med texten : Personen med ”bäst” tålamod i hela Västra Götaland klickade av okänd anledning hem ett tält. Det finns ingen bruksanvisning och luktar badring.

Det tyckte folk var underhållande och fru L skrev:

– Kan väl inte vara så svårt! Kom hit då testar vi!

Så jag tryckte in tältet i bilen och när jag kom fram satte fru L upp tältet på mindre än tre minuter. Hon behövde inte brottas det minsta med vare sig tältduk eller tältpinnar.

– Man har väl varit scout! sa hon.

Tältet monterades snabbt ner igen, rullades ihop och stuvades in i bilen. Känner jag mig själv rätt så kommer det aldrig att sättas upp igen. Inte utan hjälp i alla fall! Och i fortsättningen ska jag passa mig för det där lömska internet.

Hiss

Springa snabbt i uppförsbacke. Bra träning.

Diss

Mina spontana inköp, typ tält och sånt.

Det där internet är allt bra lömskt! Om man ligger och slösurfar en söndagsmorgon kan det till exempel sluta med att man beställer ett tält och, i bara farten, ett liggunderlag som blåser upp sig själv. Det var vad som hände mig och då ska man veta att jag avskyr att campa. Det gjorde beställningen extra overklig. Lömska internet!

Efter två dagar dök det upp ett sms i telefonen om att tältpaketet dimpit ner i affären. Det var väldigt många som ville hämta ut eller skicka tillbaka sina internetfynd. Om det var tält ska vi låta vara osagt, men till slut fick jag mitt paket som var hyfsat lätt för att innehålla ett portabelt hem.

Min vana trogen så kunde jag inte vänta med att öppna paketet tills jag kom hem utan var tvungen att pilla upp tejpen och titta i lådan halvvägs. Där låg två avlånga föremål.

Egentligen hade jag tänkt gå upp på berget och träna. Men sätta upp tältet skulle jag nog hinna med, det kunde ju inte ta så lång tid.

Jag rev ut allt ur tältpåsen, tog bort all onödig plast och letade förgäves efter en bruksanvisning. Sedan gick jag ut och brottades med tältpinnarna en stund. Jag kan säga så mycket som att det höll på att sluta lika illa som med datorn som inte skötte sig – på tippen.

Nämen man kanske kan tälta i ett platt tält tänkte jag, fotade eländet och lade ut på instagram med texten : Personen med ”bäst” tålamod i hela Västra Götaland klickade av okänd anledning hem ett tält. Det finns ingen bruksanvisning och luktar badring.

Det tyckte folk var underhållande och fru L skrev:

– Kan väl inte vara så svårt! Kom hit då testar vi!

Så jag tryckte in tältet i bilen och när jag kom fram satte fru L upp tältet på mindre än tre minuter. Hon behövde inte brottas det minsta med vare sig tältduk eller tältpinnar.

– Man har väl varit scout! sa hon.

Tältet monterades snabbt ner igen, rullades ihop och stuvades in i bilen. Känner jag mig själv rätt så kommer det aldrig att sättas upp igen. Inte utan hjälp i alla fall! Och i fortsättningen ska jag passa mig för det där lömska internet.

Hiss

Springa snabbt i uppförsbacke. Bra träning.

Diss

Mina spontana inköp, typ tält och sånt.

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.