12 jul 2017 06:00

12 jul 2017 06:00

50 barnvagnar och ett tiomannaband

KRÖNIKA: JOHANNA BEIJBOM

För exakt fem år sedan så var jag en av tre deltagare i Skaraborgskampen. Det är en kommuntävling som hålls i direktsändning hos Radio Skaraborg P4. Det var en väldigt rolig och galen dag som jag gärna skulle göra om, vilket jag nu äntligen fick göra. För ett tag sedan fick jag ett samtal och en förfrågan om att ännu en gång vara med och försvara Skövde i tävlingen. Mitt svar var självklart.

Mina två andra lagkamrater skulle bli Filip Rapp, en vän och kollega i musikbranschen och Flemming Mouritsen även han en kollega fast här i krönikörspalterna. Jag kände genast att det var tre vinnarskallar som inte skulle ge sig i första taget i tävlingarna. Jag och Filip gjorde en intervju dagen innan i livesänd radio och fick då veta några av grenarna som skulle genomföras av oss tre deltagare.

Bland annat skulle vi kasta boll och samla poäng, frågesport, nynna på låtar och gissa vad de andra sjunger och hoppa hopprep. Vi blev genast lite svettiga och gick hem med tanken om att inte sova en blund utan enbart träna på att hoppa, nynna och kasta. Dock blev det inte så mycket träning utan vi litade på att vi förmodligen var i toppform. På själva tävlingsdagen samlades vi alla på Hertig Johans Torg tillsammans med teamet från radion. Vi var oerhört laddade och lite nervösa över hur det egentligen skulle gå.


Klockan 10:15 gick vi in i direktsändning och tävlingen var igång. Det första som hände var att vi fick ett kuvert, inuti låg en lapp med det första uppdraget. Vi skulle på en timma samla in hela 50 barnvagnar. Oj oj, det var fortfarande rätt tidigt och det var inte många barnvagnar i rullning än genom stan. Vi kastade oss ut på alla våra sociala medier för att sprida informationen av vårt behov. Radion gick ut flera gånger med att man skulle pallra sig ner till torget för att bidra med en vagn. Vi sprang alla som tokar runt omkring torget, kikade in på alla fik och vi tog även en runda inne på Commerce för att jaga rätt på barnfamiljer.

När tiden var ute var det många tappra barnvagnsförare som tagit sig till torget och det såg ut som en riktigt bra uppslutning, men efter räknandet var det endast sex stycken som fattades för att kunna få full pott. Men vi var otroligt nöjda ändå. Tidaholm som har ledningen av hela tävlingen hade fått full pott på bollkastningen så pressen var hög, men Flemming gjorde ändå bra ifrån sig med att skrapa ihop hela 20 poäng. Vi briljerade på frågesporten och tog hem alla rätta svar på frågorna.

Sen var det dags för nynnandet på låtar. Filip fick på sig ett par lurar och sedan skulle han nynna på det han fick höra medan vi andra skulle gissa. Detta var otroligt kul att lyssna på och Filip gjorde ett grymt jobb som gjorde att vi tog två av tre låtar.


Sen var det dags för att hoppa hopprep och den grenen åkte givetvis jag på. Självklart har jag hoppat rep som barn men det var ju ett bra tag sen om man säger så. Jag fick höra precis innan att Tidaholm hade haft en vältränad innebandyspelare i denna gren och där stod nu jag och skulle representera Skövde. Gud så jobbigt och pirrigt.

Startsignalen gick och jag gav mig sjutton på att jag skulle ge järnet, På en minut skulle man hoppa så många hopp man kunde. Med tre intrasslingsavbrott klarade jag ändå 114 hopp. Så jag var nöjd men visste att Tidaholm hade vart lite bättre. De andra två uppdragen som Skövdeborna skulle hjälpa till med var att få dit en certifierad pilot och ett tiomannaband som skulle spela låten Sommar, sommar, sommar. Ni kan ju tänka er att telefonen gick varm till alla mina musikervänner. Piloten kom och bandet som skulle vara tio blev underbara femton stycken. När alla uppdrag och tävlingar var klara räknades alla poäng ihop och som det ser ut nu ligger vi på en 2:a plats med Tidaholm i ledning. Men tack fantastiska Skövde för ert engagemang, bra jobbat! Nästa år tar vi hem hela tävlingen tycker jag.

 

Hiss: Skövdeborna, heja er!

Diss: Att vi snubblade på mållinjen med barnvagnarna

För exakt fem år sedan så var jag en av tre deltagare i Skaraborgskampen. Det är en kommuntävling som hålls i direktsändning hos Radio Skaraborg P4. Det var en väldigt rolig och galen dag som jag gärna skulle göra om, vilket jag nu äntligen fick göra. För ett tag sedan fick jag ett samtal och en förfrågan om att ännu en gång vara med och försvara Skövde i tävlingen. Mitt svar var självklart.

Mina två andra lagkamrater skulle bli Filip Rapp, en vän och kollega i musikbranschen och Flemming Mouritsen även han en kollega fast här i krönikörspalterna. Jag kände genast att det var tre vinnarskallar som inte skulle ge sig i första taget i tävlingarna. Jag och Filip gjorde en intervju dagen innan i livesänd radio och fick då veta några av grenarna som skulle genomföras av oss tre deltagare.

Bland annat skulle vi kasta boll och samla poäng, frågesport, nynna på låtar och gissa vad de andra sjunger och hoppa hopprep. Vi blev genast lite svettiga och gick hem med tanken om att inte sova en blund utan enbart träna på att hoppa, nynna och kasta. Dock blev det inte så mycket träning utan vi litade på att vi förmodligen var i toppform. På själva tävlingsdagen samlades vi alla på Hertig Johans Torg tillsammans med teamet från radion. Vi var oerhört laddade och lite nervösa över hur det egentligen skulle gå.


Klockan 10:15 gick vi in i direktsändning och tävlingen var igång. Det första som hände var att vi fick ett kuvert, inuti låg en lapp med det första uppdraget. Vi skulle på en timma samla in hela 50 barnvagnar. Oj oj, det var fortfarande rätt tidigt och det var inte många barnvagnar i rullning än genom stan. Vi kastade oss ut på alla våra sociala medier för att sprida informationen av vårt behov. Radion gick ut flera gånger med att man skulle pallra sig ner till torget för att bidra med en vagn. Vi sprang alla som tokar runt omkring torget, kikade in på alla fik och vi tog även en runda inne på Commerce för att jaga rätt på barnfamiljer.

När tiden var ute var det många tappra barnvagnsförare som tagit sig till torget och det såg ut som en riktigt bra uppslutning, men efter räknandet var det endast sex stycken som fattades för att kunna få full pott. Men vi var otroligt nöjda ändå. Tidaholm som har ledningen av hela tävlingen hade fått full pott på bollkastningen så pressen var hög, men Flemming gjorde ändå bra ifrån sig med att skrapa ihop hela 20 poäng. Vi briljerade på frågesporten och tog hem alla rätta svar på frågorna.

Sen var det dags för nynnandet på låtar. Filip fick på sig ett par lurar och sedan skulle han nynna på det han fick höra medan vi andra skulle gissa. Detta var otroligt kul att lyssna på och Filip gjorde ett grymt jobb som gjorde att vi tog två av tre låtar.


Sen var det dags för att hoppa hopprep och den grenen åkte givetvis jag på. Självklart har jag hoppat rep som barn men det var ju ett bra tag sen om man säger så. Jag fick höra precis innan att Tidaholm hade haft en vältränad innebandyspelare i denna gren och där stod nu jag och skulle representera Skövde. Gud så jobbigt och pirrigt.

Startsignalen gick och jag gav mig sjutton på att jag skulle ge järnet, På en minut skulle man hoppa så många hopp man kunde. Med tre intrasslingsavbrott klarade jag ändå 114 hopp. Så jag var nöjd men visste att Tidaholm hade vart lite bättre. De andra två uppdragen som Skövdeborna skulle hjälpa till med var att få dit en certifierad pilot och ett tiomannaband som skulle spela låten Sommar, sommar, sommar. Ni kan ju tänka er att telefonen gick varm till alla mina musikervänner. Piloten kom och bandet som skulle vara tio blev underbara femton stycken. När alla uppdrag och tävlingar var klara räknades alla poäng ihop och som det ser ut nu ligger vi på en 2:a plats med Tidaholm i ledning. Men tack fantastiska Skövde för ert engagemang, bra jobbat! Nästa år tar vi hem hela tävlingen tycker jag.

 

Hiss: Skövdeborna, heja er!

Diss: Att vi snubblade på mållinjen med barnvagnarna

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.