26 jul 2017 06:00

26 jul 2017 06:00

Hon skulle få kasta sig ut från ett berg

KRÖNIKA

Nedräkningen till min brors och hans blivandes bröllop är nu inne på sista månaden innan den stora dagen. Kan man tänka sig, att min lilla lillebror ska gå och gifta sig med min absolut bästa vän Ida. Kan det bli mer underbart?

Ida och Jocke träffades för sju år sedan och rätt snabbt fattade även jag och Ida tycke för varandra. Vi hade samma intresse, musik. Och vi kunde prata länge, länge om allt mellan himmel och jord. Hon passade in i familjen som handen i handsken och det kändes som om Ida alltid varit en av oss.

Nu när det snart är enbart en månad kvar till bröllopet så börjar nog allas nerver att skaka lite. Det är så oerhört mycket att planera. Boka kyrka, festlokal, mat, dekorationer, blommor, klänningar, kostymer, skor, hår, sånger och musik. Oj, vad saker man måste tänka på. Jag har ju fått de fina och ärofyllda uppdragen att agera både bröllopsfixare och toastmadame. Jag fullkomligt älskar det, nästan så att jag funderar på att börja extraknäcka som det vid sidan av musiken.

Älskar att fixa

Jag älskar att planera och fixa inför sådana här stora tillställningar, få kunna dra i alla olika kontakter man har och har fått genom åren och till slut stå där med ett resultat som brudparet verkligen blir nöjda med. En sak som jag har fått planera helt utan Idas vetskap är hennes alldeles egna möhippa. Planeringen startade tidigt. Redan i mars skickades det första mailet ut till de som skulle vara en del av denna dag. Sen har det smusslats och planerats rejält. Ida har spekulerat mycket, och jag har nu i slutet knappt vågat umgås med henne då jag vart livrädd för att försäga mig om något. I lördags hade jag tillsammans med min bror bestämt att vi skulle lura henne med att vara ett gäng som åkte på en heldag till Liseberg. Jag skulle hämta dem med bilen kl 8. När de då kliver ut på parkeringen hoppar det fram 13 jublande tjejer som kastar serpentiner på henne.

Alla var klädda i svarta t-shirts med en stor bild på brösten på Ida, en bild som hon har sagt till mig att aldrig visa för någon då hennes hår står åt precis alla håll. Hon blev så oerhört chockad och glad, tårarna bara sprutade. Fort upp igen för att packa en stor väska med alla möjliga kläder och saker till henne. Men hennes outfit för dagen var rosa strumpbyxor, vit ballerinakjol, en likadan t-shirt som vi alla andra, en vit slöja och massa rosa smycken. Sedan bar det av hem till mig där vi hade ordnat en stor frukost.

Ögonbindel

Ögonbindeln sattes på och vi packade in oss i bilarna. Ida hade ingen aning om vad som väntade, hon trodde att vi skulle åka och rida då jag tryckte på henne en ridhjälm precis innan avfärd och även ett par ridstövlar. Men inte då. Väl framme på Ålleberg så leddes hon ut i högt gräs, fortfarande med ögonbindeln på, sedan var det någon som klädde på henne en sele och spände fast henne, hon skrattade och skrek om vartannat. Hon var livrädd. Men sedan slet vi av henne bindeln och då insåg att hon skulle få testa Paraglide, man slänger sig ut ifrån ett berg och flyger på vindarna. Hon sken som en sol av lycka. Tuffare tjej får man leta efter. Efter detta gick dagen i ett, vi åkte till Huskvarna för att tävla mot varandra på Prision Island, en form av Fångarna på fortet och sedan avslutade vi med SPA.

Efter detta åkte vi alla till Jönköping för att avnjuta en sju-rätters på restaurangen Tegel och bo på hotellet Vox ihop. Ida som har ett hjärta av guld har även väldigt nära till tårar och de jobbade hårt denna dag kan jag säga. Hon var så lycklig och nöjd med allt. Vi alla hade en toppendag och att veta att denna underbara tjej snart ska säga Ja till min lillebror gör att även mina ögon tåras. Nu har vi ett fantastiskt roligt och fint bröllop att se fram emot. Skönt att möhippan och svensexan nu är över så man kan pusta ut lite. Storasyster Johanna var lite smått nervös där ett tag när lillebror Joakim kidnappades och drogs med för en helg i Riga. Men det gick ju bra det med, vad jag fått höra i alla fall. Men allt kanske inte berättas för en storasyster.

 

Hiss: Paraglide på Ålleberg, alla borde testa.

Diss: Tiden går alldeles för fort när man har kul.

 

Ida och Jocke träffades för sju år sedan och rätt snabbt fattade även jag och Ida tycke för varandra. Vi hade samma intresse, musik. Och vi kunde prata länge, länge om allt mellan himmel och jord. Hon passade in i familjen som handen i handsken och det kändes som om Ida alltid varit en av oss.

Nu när det snart är enbart en månad kvar till bröllopet så börjar nog allas nerver att skaka lite. Det är så oerhört mycket att planera. Boka kyrka, festlokal, mat, dekorationer, blommor, klänningar, kostymer, skor, hår, sånger och musik. Oj, vad saker man måste tänka på. Jag har ju fått de fina och ärofyllda uppdragen att agera både bröllopsfixare och toastmadame. Jag fullkomligt älskar det, nästan så att jag funderar på att börja extraknäcka som det vid sidan av musiken.

Älskar att fixa

Jag älskar att planera och fixa inför sådana här stora tillställningar, få kunna dra i alla olika kontakter man har och har fått genom åren och till slut stå där med ett resultat som brudparet verkligen blir nöjda med. En sak som jag har fått planera helt utan Idas vetskap är hennes alldeles egna möhippa. Planeringen startade tidigt. Redan i mars skickades det första mailet ut till de som skulle vara en del av denna dag. Sen har det smusslats och planerats rejält. Ida har spekulerat mycket, och jag har nu i slutet knappt vågat umgås med henne då jag vart livrädd för att försäga mig om något. I lördags hade jag tillsammans med min bror bestämt att vi skulle lura henne med att vara ett gäng som åkte på en heldag till Liseberg. Jag skulle hämta dem med bilen kl 8. När de då kliver ut på parkeringen hoppar det fram 13 jublande tjejer som kastar serpentiner på henne.

Alla var klädda i svarta t-shirts med en stor bild på brösten på Ida, en bild som hon har sagt till mig att aldrig visa för någon då hennes hår står åt precis alla håll. Hon blev så oerhört chockad och glad, tårarna bara sprutade. Fort upp igen för att packa en stor väska med alla möjliga kläder och saker till henne. Men hennes outfit för dagen var rosa strumpbyxor, vit ballerinakjol, en likadan t-shirt som vi alla andra, en vit slöja och massa rosa smycken. Sedan bar det av hem till mig där vi hade ordnat en stor frukost.

Ögonbindel

Ögonbindeln sattes på och vi packade in oss i bilarna. Ida hade ingen aning om vad som väntade, hon trodde att vi skulle åka och rida då jag tryckte på henne en ridhjälm precis innan avfärd och även ett par ridstövlar. Men inte då. Väl framme på Ålleberg så leddes hon ut i högt gräs, fortfarande med ögonbindeln på, sedan var det någon som klädde på henne en sele och spände fast henne, hon skrattade och skrek om vartannat. Hon var livrädd. Men sedan slet vi av henne bindeln och då insåg att hon skulle få testa Paraglide, man slänger sig ut ifrån ett berg och flyger på vindarna. Hon sken som en sol av lycka. Tuffare tjej får man leta efter. Efter detta gick dagen i ett, vi åkte till Huskvarna för att tävla mot varandra på Prision Island, en form av Fångarna på fortet och sedan avslutade vi med SPA.

Efter detta åkte vi alla till Jönköping för att avnjuta en sju-rätters på restaurangen Tegel och bo på hotellet Vox ihop. Ida som har ett hjärta av guld har även väldigt nära till tårar och de jobbade hårt denna dag kan jag säga. Hon var så lycklig och nöjd med allt. Vi alla hade en toppendag och att veta att denna underbara tjej snart ska säga Ja till min lillebror gör att även mina ögon tåras. Nu har vi ett fantastiskt roligt och fint bröllop att se fram emot. Skönt att möhippan och svensexan nu är över så man kan pusta ut lite. Storasyster Johanna var lite smått nervös där ett tag när lillebror Joakim kidnappades och drogs med för en helg i Riga. Men det gick ju bra det med, vad jag fått höra i alla fall. Men allt kanske inte berättas för en storasyster.

 

Hiss: Paraglide på Ålleberg, alla borde testa.

Diss: Tiden går alldeles för fort när man har kul.

 

  • Johanna Beijbom

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.