30 aug 2017 04:00

30 aug 2017 15:42

När brudparet fullkomligt tappade hakan

KRÖNIKA

Kan ni tänka er att något man planerat och sett fram emot i ett helt år kan bli en av de bästa dagarna i ens liv. Ända sedan min lillebror gick ner på knä framför sin Ida efter att ha frågat svärfar om lov så drog planerandet av bröllopet igång.

Jag hade väl aldrig kunnat drömma om att det skulle finnas så mycket som måste fixas och planeras inför en enda dag. Både Joakim och Ida ville att fokus skulle vara på att få samla vännerna för en stor och härlig fest där kärleken var i centrum. Jag som älskar planering överlag och då bland annat att planera överraskningar har ju verkligen njutit av att få vara med och se till att saker och ting har skett.

Vi kan väl börja med dagen innan deras stora dag. Jag som i vanlig ordning ledde Allsången Plateaux på kvällen och det blivande brudparet hade bestämt sig för att bo i sviten på Scandic Hotell Billingen i dagarna två. De hade i förbifarten sagt att det förmodligen skulle komma förbi allsången och lyssna men det försökte jag styra bort lika fort som de kläckte idén då jag tyckte att de skulle vara på rummet och samla krafter inför bröllopet. I själva verket så skulle det ske en överraskning på deras hotellrum så jag ville ha dem på plats.

På allsången den kvällen hade vi ingen mindre än melodifestivalkungen Magnus Carlsson som gästartist. Och när klockan slog 23 så bad jag min mamma sms:a till Joakim för att bara kolla läget och samtidigt då få information om de var vakna eller inte. De låg båda i sängen men hade inte somnat än. I pausen tog jag med mig mina kära sångkollegor, en gitarrist och självaste Magnus Carlsson för att busa lite på hotellet.

Väl framme vid dörren till sviten knackade Magnus på och ropade genom dörrspringan -Roomservice! Det tog en stund men tillslut öppnade en trött lillebror dörren och tappade fullkomligt hakan. Han vände sig in och ropade skrattandes, Ida, Magnus Carlsson är här. Ida flög upp ur sängen. Vi klampade in hela gänget i sviten samtidigt som vi sjöng på Magnus stora hit Se mig. De båda kunde knappt tro varken sina ögon eller öron. Sedan fick de en stor kram och lyckönskningar av Magnus som sedan när vi gick tillbaka uttryckte sig med att om det blir en bebis om nio månader så måste den absolut heta Magnus nu.

Den stora dagen kom och vi började tidigt med att hela brudföljet samlades på hotellet för en gemensam frukost och med lite fix och trix för att bli fina. Efter det blev det fotografering i Boulogner och sedan begav vi oss alla mot Sventorps kyrka där vigseln skulle hållas. Nu började mina fjärilar i magen ge sig till känna och jag kan bara tänka mig hur Joakim och Ida kände sig. Kyrkan fylldes och när introt till ingångslåten startade öppnades kyrkdörrarna och vi kliver in, vi tärnor först och sedan den vackra bruden. Att få se lyckan i min brors ögon fick alla känslor att bara svämma över. Vigseln var bland den vackraste jag varit på och att jag klarade av att sjunga utan att börja gråta klappar jag mig själv på axeln för. Som utgångslåt hade brudparet valt Ted Gärdestads För kärlekens skull fast i gospeltappning. Hela Showkanalen var på plats som band och därmed även sex sångare, men på första tonen till låten öppnas kyrkdörrarna och vinnaren av Idol 2015 Martin Almgren kliver in och börjar sjunga. Den minen som både brudparet och alla i bänkarna fick var helt oslagbar.

Sen blev det en sådan gospelfeeling så nästan kyrktaket lyfte. Vilken glädje, vilken lycka. Festen blev inte sämre, med både en videohälsning från Sonja Aldén som tackade för att de valt bland annat hennes låt som sin i kyrkan och även en hälsning ifrån Markoolio som var Joakims absolut största idol som barn fick alla att jubla. Komikern Börje Bappelsin kom även in som en frisk fläkt emellanåt och fick folk att tjuta av skratt. Musik och tal om vartannat så festen blev en enda stor show och brudparet sken av lycka hela kvällen. Att få ha varit en del av denna dag var bland det roligaste och mest känslosamma jag gjort. Att så mycket kärlek och glädje kan fylla en hel dag är helt fantastiskt. Bröllop är alltid speciellt men att få se sin alldeles egna lillebror säga Ja i kyrkan till min absolut bästa vän det är nog svårslaget.

 

Hiss: Överraskningar

Diss: Att en dag kan gå så fort

 

Jag hade väl aldrig kunnat drömma om att det skulle finnas så mycket som måste fixas och planeras inför en enda dag. Både Joakim och Ida ville att fokus skulle vara på att få samla vännerna för en stor och härlig fest där kärleken var i centrum. Jag som älskar planering överlag och då bland annat att planera överraskningar har ju verkligen njutit av att få vara med och se till att saker och ting har skett.

Vi kan väl börja med dagen innan deras stora dag. Jag som i vanlig ordning ledde Allsången Plateaux på kvällen och det blivande brudparet hade bestämt sig för att bo i sviten på Scandic Hotell Billingen i dagarna två. De hade i förbifarten sagt att det förmodligen skulle komma förbi allsången och lyssna men det försökte jag styra bort lika fort som de kläckte idén då jag tyckte att de skulle vara på rummet och samla krafter inför bröllopet. I själva verket så skulle det ske en överraskning på deras hotellrum så jag ville ha dem på plats.

På allsången den kvällen hade vi ingen mindre än melodifestivalkungen Magnus Carlsson som gästartist. Och när klockan slog 23 så bad jag min mamma sms:a till Joakim för att bara kolla läget och samtidigt då få information om de var vakna eller inte. De låg båda i sängen men hade inte somnat än. I pausen tog jag med mig mina kära sångkollegor, en gitarrist och självaste Magnus Carlsson för att busa lite på hotellet.

Väl framme vid dörren till sviten knackade Magnus på och ropade genom dörrspringan -Roomservice! Det tog en stund men tillslut öppnade en trött lillebror dörren och tappade fullkomligt hakan. Han vände sig in och ropade skrattandes, Ida, Magnus Carlsson är här. Ida flög upp ur sängen. Vi klampade in hela gänget i sviten samtidigt som vi sjöng på Magnus stora hit Se mig. De båda kunde knappt tro varken sina ögon eller öron. Sedan fick de en stor kram och lyckönskningar av Magnus som sedan när vi gick tillbaka uttryckte sig med att om det blir en bebis om nio månader så måste den absolut heta Magnus nu.

Den stora dagen kom och vi började tidigt med att hela brudföljet samlades på hotellet för en gemensam frukost och med lite fix och trix för att bli fina. Efter det blev det fotografering i Boulogner och sedan begav vi oss alla mot Sventorps kyrka där vigseln skulle hållas. Nu började mina fjärilar i magen ge sig till känna och jag kan bara tänka mig hur Joakim och Ida kände sig. Kyrkan fylldes och när introt till ingångslåten startade öppnades kyrkdörrarna och vi kliver in, vi tärnor först och sedan den vackra bruden. Att få se lyckan i min brors ögon fick alla känslor att bara svämma över. Vigseln var bland den vackraste jag varit på och att jag klarade av att sjunga utan att börja gråta klappar jag mig själv på axeln för. Som utgångslåt hade brudparet valt Ted Gärdestads För kärlekens skull fast i gospeltappning. Hela Showkanalen var på plats som band och därmed även sex sångare, men på första tonen till låten öppnas kyrkdörrarna och vinnaren av Idol 2015 Martin Almgren kliver in och börjar sjunga. Den minen som både brudparet och alla i bänkarna fick var helt oslagbar.

Sen blev det en sådan gospelfeeling så nästan kyrktaket lyfte. Vilken glädje, vilken lycka. Festen blev inte sämre, med både en videohälsning från Sonja Aldén som tackade för att de valt bland annat hennes låt som sin i kyrkan och även en hälsning ifrån Markoolio som var Joakims absolut största idol som barn fick alla att jubla. Komikern Börje Bappelsin kom även in som en frisk fläkt emellanåt och fick folk att tjuta av skratt. Musik och tal om vartannat så festen blev en enda stor show och brudparet sken av lycka hela kvällen. Att få ha varit en del av denna dag var bland det roligaste och mest känslosamma jag gjort. Att så mycket kärlek och glädje kan fylla en hel dag är helt fantastiskt. Bröllop är alltid speciellt men att få se sin alldeles egna lillebror säga Ja i kyrkan till min absolut bästa vän det är nog svårslaget.

 

Hiss: Överraskningar

Diss: Att en dag kan gå så fort

 

  • JOHANNA BEIJBOM

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.