2017-12-21 06:00

2017-12-21 06:00

När tiderna är annorlunda

KRÖNIKA: LINUS HELLMAN

Österrike har fått en ny regering men till skillnad från för 17 år sedan har omvärldens reaktioner varit högst måttliga. Det politiska stjärnskottet Sebastian Kurz och sitt konservativa parti vann valet tidigare i oktober. Efter en tids förhandlingar har den nye förbundskanslern nu bildat regering tillsammans med det högerpopulistiska partiet. Det är samma parti som tog plats i regeringen efter valet 1999. Det orsakade ramaskri i Bryssel och EU införde sanktioner mot landet. Det upprepas inte den här gången även om folk i Österrike demonstrerade när den nya ministären svors in i måndags.

Plus - för dig som är prenumerant!

buy subscription

En digital prenumeration kostar bara 1 krona första månaden, därefter 99

Välj annat erbjudande

Redan prenumerant?

Saknar du digitalt konto hos oss?
Aktivera ett konto med hjälp av ditt personnummer eller kundnummer.

Aktivera konto