2018-09-13 04:00

2018-09-13 04:00

När spelet om makten fortsätter

LINUS HELLMAN

Valet är över och nu inleds den stora striden om regeringsmakten. Det är oerhört jämnt mellan blocken när vi inväntar det fullständiga resultatet senare i veckan. Det kan skilja på tiondelar men det är i princip dött lopp mellan de rödgröna partierna och Alliansen, ty det rör sig bara om något mandat i skillnad mellan blocken. Regeringsbildningen kompliceras av partiledarnas kategoriska utfästelser före valet. Det som utspelar sig nu är ett maktspel där ingen vill erkänna sig besegrad och där alla ser sig som legitima vinnare men till slut kommer någon att tvingas ge vika om det inte ska bli nyval.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa.

eller
Teckna en plusprenumeration för bara 1 krona första månaden, därefter 99 kr/månad. Ingen bindningstid.

buy subscription

Erbjudandet gäller:

tillgång till Plus-artiklar på alla NWT-koncernens sajter: nwt.se, vf.se, sla.se och mariestadstidningen.se.

Välj annat erbjudande