19 sep 2014 06:00

23 jan 2015 15:50

Niclas Lindstrand: De hemliga kraven på Löfven

Medan röran i Stockholm blir allt rörigare har SLA samlat in vad de olika partierna egentligen har för krav för att låta Stefan Löfven vara statsminister mer än några veckor. Uppgifterna kommer från vanligtvis opålitliga källor.

Miljöpartiet:

Snälla svara någon gång på vad det är för värld vi lämnar efter oss till våra barn! Vi har skrikit det gång på gång, men ingen vill svara, de får bara något skrämt i blicken och backar ut ur rummet medan de försöker undvika ögonkontakt.

Moderaterna:

Partiet består numera enbart (och återigen) av Carl Bildt, vilket bådar för hårda och dryga förhandlingar. Ett rimligt krav vore att Carl Bildt utses till utrikesminister på livstid och enbart kan ersättas genom två riksdagsmajoriteter med däremellan liggande folkomröstning. Carl Bildt får också ensamrätt till att benämna sig själv i tredje person och förs fram till Nobelpriset i litteratur för sitt oändliga flöde av raljanta Twitterinlägg. Åtminstone en ovårdad ledarskribent i Skövde lovar att skrika ”Äntligen!”

Vänsterpartiet:

Förbjud vinster i välfärden förstås. Men gå längre än vi vågade säga innan valet så att inte heller personalen tjänar några pengar på att vårda gamla och sjuka. Detta kan mycket väl resultera i att inte vi har någon sjukvård alls, vilket vore idealiskt. Då tjänar ingen alls pengar på den och vården blir totalt jämlik genom att inte längre finnas.

Centerpartiet:

Nämna aldrig mer ordet ”idéprogram”. Utplåna det ur det svenska språket och ersätt det med ”närodlad”. Ta heller inte upp korvgrillning på föräldrarnas gård förrän det gjorts en repris där alla ser nöjda och glada ut i stället för att titta föraktfullt på en vidbränd hotdog och längta tillbaka till Rosenbads matsal.

Folkpartiet:

Erkänn en gång för alla att allt som inte är bra med skolan är Göran Perssons fel. Major Björklund hade mest rätt om Ryssland, mest rätt om nedläggningen av försvaret och då vore det väl tusan om han inte kunde få ordning på några kepsprydda ungdomar med mobiltelefoner också. Major Björklund vill också gärna kallas John Rambo i mindre kretsar.

Sverigedemokraterna:

Snälla, fortsätt att frysa ut oss och låtsas som att vi inte finns! Ju mindre inflytande vi får, desto varmare blir våra offerkoftor och desto fler röster får vi. Vad ni än gör, ta inte debatten med oss. Det blir så dålig stämning och någon kan förväxla oss med ett etablerat riksdagsparti, vilket vore katastrofalt. Så kör bara på som vanligt och hoppas att vi försvinner så växer vi oss ännu större till 2018.

Kristdemokraterna:

Öh... Familjen? Just det. Familjen. Den gillar vi. Vi tycker att det skiljer oss från alla andra som har ”Vi hatar familjer” i sina valmanifest. Nämnde vi familjen förresten?

Miljöpartiet:

Snälla svara någon gång på vad det är för värld vi lämnar efter oss till våra barn! Vi har skrikit det gång på gång, men ingen vill svara, de får bara något skrämt i blicken och backar ut ur rummet medan de försöker undvika ögonkontakt.

Moderaterna:

Partiet består numera enbart (och återigen) av Carl Bildt, vilket bådar för hårda och dryga förhandlingar. Ett rimligt krav vore att Carl Bildt utses till utrikesminister på livstid och enbart kan ersättas genom två riksdagsmajoriteter med däremellan liggande folkomröstning. Carl Bildt får också ensamrätt till att benämna sig själv i tredje person och förs fram till Nobelpriset i litteratur för sitt oändliga flöde av raljanta Twitterinlägg. Åtminstone en ovårdad ledarskribent i Skövde lovar att skrika ”Äntligen!”

Vänsterpartiet:

Förbjud vinster i välfärden förstås. Men gå längre än vi vågade säga innan valet så att inte heller personalen tjänar några pengar på att vårda gamla och sjuka. Detta kan mycket väl resultera i att inte vi har någon sjukvård alls, vilket vore idealiskt. Då tjänar ingen alls pengar på den och vården blir totalt jämlik genom att inte längre finnas.

Centerpartiet:

Nämna aldrig mer ordet ”idéprogram”. Utplåna det ur det svenska språket och ersätt det med ”närodlad”. Ta heller inte upp korvgrillning på föräldrarnas gård förrän det gjorts en repris där alla ser nöjda och glada ut i stället för att titta föraktfullt på en vidbränd hotdog och längta tillbaka till Rosenbads matsal.

Folkpartiet:

Erkänn en gång för alla att allt som inte är bra med skolan är Göran Perssons fel. Major Björklund hade mest rätt om Ryssland, mest rätt om nedläggningen av försvaret och då vore det väl tusan om han inte kunde få ordning på några kepsprydda ungdomar med mobiltelefoner också. Major Björklund vill också gärna kallas John Rambo i mindre kretsar.

Sverigedemokraterna:

Snälla, fortsätt att frysa ut oss och låtsas som att vi inte finns! Ju mindre inflytande vi får, desto varmare blir våra offerkoftor och desto fler röster får vi. Vad ni än gör, ta inte debatten med oss. Det blir så dålig stämning och någon kan förväxla oss med ett etablerat riksdagsparti, vilket vore katastrofalt. Så kör bara på som vanligt och hoppas att vi försvinner så växer vi oss ännu större till 2018.

Kristdemokraterna:

Öh... Familjen? Just det. Familjen. Den gillar vi. Vi tycker att det skiljer oss från alla andra som har ”Vi hatar familjer” i sina valmanifest. Nämnde vi familjen förresten?

  • Niclas Lindstrand

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.