13 okt 2014 04:00

23 jan 2015 15:52

Jan Larsson: En arena som håller måttet!

Att det blivit mycket snack kring Billingskolans idrottshallmått är föga förvånande. Visst, det kan tyckas vara en bagatell för många, men det är inte poängen. Om man bygger något skall det naturligtvis göras enligt det som är bestämt. Särskilt när man vet hur svårt och kostsamt det är att få till någon nytt. Det gäller väl allt, rent generellt?

Sedan skall man även ha klart för sig att Skövde tillförts mycket positivt också. Visst är det roligare att fokusera på det som är bra, men fel och brister måste naturligtvis påtalas. Allt för att de inte skall upprepas.

När det gäller positiva saker vill jag lyfta fram Arena Skövde som fick priset som ”Årets besöksmål” på Näringslivsgalan i Skövde i torsdags.

Arena Skövde har genom åren annars varit föremål för mycket diskussion. Inte minst när beslut togs om att utöka anläggningen med ett äventyrsbad och ny bowlinghall.

I dag hör man inte mycket från kritikerna och bara arenabadet visar upp besökssiffror på runt en kvarts miljon personer om året och har blivit något som vi skall vara stolta över. Badet har tre år i rad utsetts till det bästa äventyrsbadet i landet. Att Arena Skövde dessutom upphöjts till nationalarena i futsal av Svenska Fotbollförbundet visar också på hög status.

Ett anat bra exempel på arenans betydelse fick vi så sent som i lördags. Då var det fyra timmars direktsändning från Arena Skövde. En sändning som gick i TV 4-baserade TV 12 med miljoner potentiella tittare.

Först visades IFK Skövdes elitseriematch mot Sävehof och sedan damlandskampen mellan Sverige och Island.

Detta är naturligtvis handbollens förtjänst. Vilket annat arrangemang skulle kunna locka ett rikstäckande media att sända direkt så många timmar från Skövde?

Att Skövde är en handbollsstad är ingen nyhet och enligt min mening är det viktigt att den fortsätter att vara det. Åtminstone om man tycker det är viktigt att Skövde syns utåt.

Jag är fullt medveten om att Skövdes båda elitserieklubbar IFK Skövde och Skövde HF kämpar för att utvecklas och hålla sin status, men handbollen känns som den enda sporten där det finns realistiska möjligheter att finnas på den högsta nivån, åtminstone när vi pratar ekonomiskt underlag i de stora lagsporterna som dominerar i radio och TV.

Dessutom finns det både kunskap och tradition för handboll i den gamla militärstaden. Nog så viktigt i sammanhanget.

Sedan skall man även ha klart för sig att Skövde tillförts mycket positivt också. Visst är det roligare att fokusera på det som är bra, men fel och brister måste naturligtvis påtalas. Allt för att de inte skall upprepas.

När det gäller positiva saker vill jag lyfta fram Arena Skövde som fick priset som ”Årets besöksmål” på Näringslivsgalan i Skövde i torsdags.

Arena Skövde har genom åren annars varit föremål för mycket diskussion. Inte minst när beslut togs om att utöka anläggningen med ett äventyrsbad och ny bowlinghall.

I dag hör man inte mycket från kritikerna och bara arenabadet visar upp besökssiffror på runt en kvarts miljon personer om året och har blivit något som vi skall vara stolta över. Badet har tre år i rad utsetts till det bästa äventyrsbadet i landet. Att Arena Skövde dessutom upphöjts till nationalarena i futsal av Svenska Fotbollförbundet visar också på hög status.

Ett anat bra exempel på arenans betydelse fick vi så sent som i lördags. Då var det fyra timmars direktsändning från Arena Skövde. En sändning som gick i TV 4-baserade TV 12 med miljoner potentiella tittare.

Först visades IFK Skövdes elitseriematch mot Sävehof och sedan damlandskampen mellan Sverige och Island.

Detta är naturligtvis handbollens förtjänst. Vilket annat arrangemang skulle kunna locka ett rikstäckande media att sända direkt så många timmar från Skövde?

Att Skövde är en handbollsstad är ingen nyhet och enligt min mening är det viktigt att den fortsätter att vara det. Åtminstone om man tycker det är viktigt att Skövde syns utåt.

Jag är fullt medveten om att Skövdes båda elitserieklubbar IFK Skövde och Skövde HF kämpar för att utvecklas och hålla sin status, men handbollen känns som den enda sporten där det finns realistiska möjligheter att finnas på den högsta nivån, åtminstone när vi pratar ekonomiskt underlag i de stora lagsporterna som dominerar i radio och TV.

Dessutom finns det både kunskap och tradition för handboll i den gamla militärstaden. Nog så viktigt i sammanhanget.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.