15 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Niclas Lindstrand: Sökes: oppositionsledare

Platsannons. Allra Nyaste Moderaterna söker parti- och oppositionsledare. Vi ser gärna att du söker väldigt, väldigt snabbt eftersom vi inte är helt säkra på att vi kan erbjuda mer än en av tjänsterna om vi tar för lång tid på oss.

Vi söker dig som är lite som folk är mest så du inte retar upp någon i onödan men som samtidigt kan vara väldigt bestämd och sticka ut. Det är ett stort plus om du aldrig någonsin i hela ditt liv har använt ordet ”särintresse”, inte ens om folk som samlar på nyckelringar från nedlagda bensinstationer i Ljungby kommun. Om du i dagligt tal använder ordet ”stridshingst” så är det bra om du förklarar vad du menar med det, Dick Harrison börjar tröttna på att göra det.

Du ska vara en total lagspelare som alltid ger alla andra beröm för vad som gjorts samtidigt som du framhåller dig själv som en stark ledare. När kompaniet trycker på knapparna ska de känna att de gör det frivilligt, inte för att du sagt till dem det. Fast se för allt i världen till att de trycker på rätt knapp och gör som du säger.

Du ska vara ödmjuk och aldrig erkänna att något du har gjort blivit fel. (Utom i konversationer med Carl Bildt. Att kapitulera omgående sparar tid.) För lite omväxlings skull vore det väldigt bra om du inte är en heterosexuell medelålders etniskt svensk man med bakgrund från övre medelklassen och förkärlek för dåliga svenska deckare. Åtminstone en av egenskaperna är värd att pröva att byta ut för att visa på förnyelse.

Vilket lag det är du ska träna vet vi inte riktigt. Alla kontrakt har gått ut. Så vem som tar emot den här ansökan vet vi inte riktigt heller, du kanske har några egna förslag på vem som ska läsa den? Och vad partiet ska heta. Och hur det ska bete sig mot våra tre bästa kompisar, alltså Annie Lööf, någon annan och någon annan någon annan.

Det vore särskilt bra om du hade några nya politiska idéer att ta med. Just nu har vi slut på sådana och rotar febrilt i Per Schlingmanns gamla papperskorg efter några anteckningar han kan ha lämnat efter sig. Hittills har vi bara hittat ett tal av Gösta Bohman, men det går nog att fräscha upp lite. Om vi vill bli mer konservativa alltså. Annars har vi några stödord från Ola Ullsten som kan vara användbara om vi ska ännu mer allmänt liberala utan någon uppfattning om något alls. Och ett gammalt ilsket brev från August Strindberg ifall vi börjar bli desperata.

Okej då, vi vet inte riktigt vem det är vi söker egentligen. Eller vad vi vill mer än att vinna nästa val. Men det är bråttom. Annars kan vi bara rekrytera en partiledare.

Det andra jobbet håller Annie Lööf på att roffa åt sig.

Niclas Lindstrand

Vi söker dig som är lite som folk är mest så du inte retar upp någon i onödan men som samtidigt kan vara väldigt bestämd och sticka ut. Det är ett stort plus om du aldrig någonsin i hela ditt liv har använt ordet ”särintresse”, inte ens om folk som samlar på nyckelringar från nedlagda bensinstationer i Ljungby kommun. Om du i dagligt tal använder ordet ”stridshingst” så är det bra om du förklarar vad du menar med det, Dick Harrison börjar tröttna på att göra det.

Du ska vara en total lagspelare som alltid ger alla andra beröm för vad som gjorts samtidigt som du framhåller dig själv som en stark ledare. När kompaniet trycker på knapparna ska de känna att de gör det frivilligt, inte för att du sagt till dem det. Fast se för allt i världen till att de trycker på rätt knapp och gör som du säger.

Du ska vara ödmjuk och aldrig erkänna att något du har gjort blivit fel. (Utom i konversationer med Carl Bildt. Att kapitulera omgående sparar tid.) För lite omväxlings skull vore det väldigt bra om du inte är en heterosexuell medelålders etniskt svensk man med bakgrund från övre medelklassen och förkärlek för dåliga svenska deckare. Åtminstone en av egenskaperna är värd att pröva att byta ut för att visa på förnyelse.

Vilket lag det är du ska träna vet vi inte riktigt. Alla kontrakt har gått ut. Så vem som tar emot den här ansökan vet vi inte riktigt heller, du kanske har några egna förslag på vem som ska läsa den? Och vad partiet ska heta. Och hur det ska bete sig mot våra tre bästa kompisar, alltså Annie Lööf, någon annan och någon annan någon annan.

Det vore särskilt bra om du hade några nya politiska idéer att ta med. Just nu har vi slut på sådana och rotar febrilt i Per Schlingmanns gamla papperskorg efter några anteckningar han kan ha lämnat efter sig. Hittills har vi bara hittat ett tal av Gösta Bohman, men det går nog att fräscha upp lite. Om vi vill bli mer konservativa alltså. Annars har vi några stödord från Ola Ullsten som kan vara användbara om vi ska ännu mer allmänt liberala utan någon uppfattning om något alls. Och ett gammalt ilsket brev från August Strindberg ifall vi börjar bli desperata.

Okej då, vi vet inte riktigt vem det är vi söker egentligen. Eller vad vi vill mer än att vinna nästa val. Men det är bråttom. Annars kan vi bara rekrytera en partiledare.

Det andra jobbet håller Annie Lööf på att roffa åt sig.

Niclas Lindstrand

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.