24 dec 2014 05:00

23 jan 2015 15:55

Från oss alla till er alla…

Julen varar än till påska och det hade vi tänkt oss att detta maffiga nummer av SLA också ska göra. Nä det var, precis som i visan, inte sant. Den behöver inte ens vara till fasta. Men tre dagar hade vi tänkt oss.

Alla har sina egna jultraditioner. Jag och min mamma tittar på Albert och Herberts julkalender. Den må vara från 1982 men jag skriker fortfarande av skratt när Albert ska spela Herodes i en pjäs och chansar vilt när han ska säga sina repliker. Eller för den delen deras katastrof till Luciafirande. För att inte nämna tomtetapeterna som egentligen var tänkta som omslagspapper. (Nu får jag sluta innan jag räknat upp alla 24 avsnitten.)

SLA:s tradition är att ge ut en riktigt tjock tidning, 80 sidor idag. Förutom vår vanliga blandning av nyheter, reportage, insändare och min egen skrivklåda får du idag inte bara en utan två julbilagor. Astrid Lindgren präglar stora delar av innehållet, med intervjuer både både författaren till en ny biografi över allas vår älskade sagotant och producenten till helgens dramasatsning om just Astrid Lindgrens liv.

Dessutom har vi intervjuer med de medverkande i stjärnorna på slottet, comebackande Johan Ulvesson och ingen mindre än John Cleese (vilket åtminstone räddar min julläsning). Och förstås tv-tablåer för alla repriser, förlåt jag menar traditioner, som hör helgen till. Den som vill använda hjärnan själv i stället kan ägna sig åt kluriga korsord.

Fast trots maffig tidning och 3,6 miljoner tittare på Kalle Anka så glöm inte bort att det bästa med julen är att äntligen få koppla av och umgås med sina närmaste. Och för den delen en tid att göra lite extra för dem som inte har någon att fira helgen med. Oavsett vem man är, var man bor, varifrån man kommer, om man är ledig eller tvingas jobba, om man över huvud taget firar jul eller inte så har vi alla gjort oss förtjäna av lite värme och omtanke.

Inte bara de här dagarna utan alla, men vi kan väl börja med julafton och se om det håller i sig. Ett telefonsamtal eller ett oväntat besök tar faktiskt inte så lång tid men kan ge mer än det handeln utsett till årets julklapp. (Vad det nu är, förmodligen något fullständigt vansinnigt igen. Jaså, ett aktivitetsarmband? Det vet jag inte ens vad det är och tänker inte ta reda på förrän julen är över, det låter alldeles för stressande.)

Om du ändå känner suget efter att se vad som händer bortom julgranen så gå gärna in på SLA.se som inte tar julledigt utan håller igång som vanligt med allt som händer i östra Skaraborg. När du ändå är igång, ladda ned vår nyhetsapp från iPhone eller Android så du slipper plocka fram datorn. Sök på ”Skaraborgs Allehanda” så hittar du den lättast.

Vi ses på andra sidan jul.

Till dess, från oss alla till er alla, en riktigt god jul!

Niclas Lindstrand

Alla har sina egna jultraditioner. Jag och min mamma tittar på Albert och Herberts julkalender. Den må vara från 1982 men jag skriker fortfarande av skratt när Albert ska spela Herodes i en pjäs och chansar vilt när han ska säga sina repliker. Eller för den delen deras katastrof till Luciafirande. För att inte nämna tomtetapeterna som egentligen var tänkta som omslagspapper. (Nu får jag sluta innan jag räknat upp alla 24 avsnitten.)

SLA:s tradition är att ge ut en riktigt tjock tidning, 80 sidor idag. Förutom vår vanliga blandning av nyheter, reportage, insändare och min egen skrivklåda får du idag inte bara en utan två julbilagor. Astrid Lindgren präglar stora delar av innehållet, med intervjuer både både författaren till en ny biografi över allas vår älskade sagotant och producenten till helgens dramasatsning om just Astrid Lindgrens liv.

Dessutom har vi intervjuer med de medverkande i stjärnorna på slottet, comebackande Johan Ulvesson och ingen mindre än John Cleese (vilket åtminstone räddar min julläsning). Och förstås tv-tablåer för alla repriser, förlåt jag menar traditioner, som hör helgen till. Den som vill använda hjärnan själv i stället kan ägna sig åt kluriga korsord.

Fast trots maffig tidning och 3,6 miljoner tittare på Kalle Anka så glöm inte bort att det bästa med julen är att äntligen få koppla av och umgås med sina närmaste. Och för den delen en tid att göra lite extra för dem som inte har någon att fira helgen med. Oavsett vem man är, var man bor, varifrån man kommer, om man är ledig eller tvingas jobba, om man över huvud taget firar jul eller inte så har vi alla gjort oss förtjäna av lite värme och omtanke.

Inte bara de här dagarna utan alla, men vi kan väl börja med julafton och se om det håller i sig. Ett telefonsamtal eller ett oväntat besök tar faktiskt inte så lång tid men kan ge mer än det handeln utsett till årets julklapp. (Vad det nu är, förmodligen något fullständigt vansinnigt igen. Jaså, ett aktivitetsarmband? Det vet jag inte ens vad det är och tänker inte ta reda på förrän julen är över, det låter alldeles för stressande.)

Om du ändå känner suget efter att se vad som händer bortom julgranen så gå gärna in på SLA.se som inte tar julledigt utan håller igång som vanligt med allt som händer i östra Skaraborg. När du ändå är igång, ladda ned vår nyhetsapp från iPhone eller Android så du slipper plocka fram datorn. Sök på ”Skaraborgs Allehanda” så hittar du den lättast.

Vi ses på andra sidan jul.

Till dess, från oss alla till er alla, en riktigt god jul!

Niclas Lindstrand