28 jan 2015 06:00

29 jan 2015 06:01

Vi har inte lärt oss något på 70 år

I går var det 70 år sedan Auschwitz befriades och ett av världshistoriens mest bestialiska brott blev allmän kännedom. Vad vi har lärt oss sedan dess? Inget tydligen. Antisemitismen frodas och samma folkgrupper är utsatta idag som för 70 år sedan. Om inte fler.

Snart ska 200 personer demonstrera mot 1,5 miljarder människor. Det låter både fånigt och harmlöst. Men det är bara fånigt som är korrekt, det är allt annat än harmlöst. Den antiislamska rörelsen Pegida har nått Sverige, till alla extremisters glädje och övrigas förskräckelse.

Pegida startades i Tyskland, ett land som borde lärt sig hur farligt det är att utse syndabockar. Då som nu ligger det vilda konspirationsteorier bakom idiotin. Den här gången är det inte judar som i hemlighet styr världen där de gömmer sig bakom sina sönderslagna skyltfönster utan det islamska övertagandet av västvärlden som är målet.

Någon har tagit fel på århundrade. Årtusende till och med. Saracenerna, som de kallades då, nådde så långt norrut som Poitiers i Frankrike, en bra bit sydväst om Paris, innan de besegrades 732. Ungefär 900 år senare, 1683, kom en invasion via det gamla bysantinska väldet och blev lika grundligt tillbakaslagen i utkanten av Wien.

Men nu är det inte några fälttåg utan en mystisk smygislamisering av väst som genomförs av... jaa... vilka då egentligen? Muslimerna förstås. Och media. Och politikerna, undantaget de som själva står för hat och intolerans. Och säkert de judiska bankirerna, de ligger ju bakom allting. (Konstigt att de förföljts i tusentals år om de styr världen, men det är nog en för illistig plan för en nyttig idiot som jag att förstå.)

Varför Stefan Löfven, jag själv och en massa andra skapat en plan för att införa sharialagar, eller möjligen Sions Vises lagar, kan ingen förklara. (Målet är lite oklart där.) Men det ska stoppas! Först i Malmö, på Stortorget. Där finns en hyfsad korvkiosk, men i övrigt känns torget föga värt att erövra.

Terroristerna finns, ska bekämpas med alla medel och får aldrig förringas. De flesta av deras offer är vanliga, vettiga muslimer som hamnar i mördarnas väg, vilket ger en notis i svenska tidningar. Men demonstrationerna drabbar inte jihadisterna. De slår mot tanten i närbutiken och killen som kör taxi som råkar kalla sin skapare för Allah i stället för Gud eller Yahwe eller YHWH.

De riktiga extremisterna älskar denna idioti. Precis som islamhatarna inte kunde låta bli att se morden i Paris som bekräftelse – där visade Islam minsann sitt rätta ansikte, tyckte de. Nu kan deras spegelbilder på andra kanten peka på 200 dårar och säga kalla dem västvärldens sanna ansikte.

”Vi hatar dem för att de hatar oss”, skriker galningarna i kör. Det enda vi lärt oss av historien är att vi inte lärt oss ett smack av historien.

Niclas Lindstrand

Snart ska 200 personer demonstrera mot 1,5 miljarder människor. Det låter både fånigt och harmlöst. Men det är bara fånigt som är korrekt, det är allt annat än harmlöst. Den antiislamska rörelsen Pegida har nått Sverige, till alla extremisters glädje och övrigas förskräckelse.

Pegida startades i Tyskland, ett land som borde lärt sig hur farligt det är att utse syndabockar. Då som nu ligger det vilda konspirationsteorier bakom idiotin. Den här gången är det inte judar som i hemlighet styr världen där de gömmer sig bakom sina sönderslagna skyltfönster utan det islamska övertagandet av västvärlden som är målet.

Någon har tagit fel på århundrade. Årtusende till och med. Saracenerna, som de kallades då, nådde så långt norrut som Poitiers i Frankrike, en bra bit sydväst om Paris, innan de besegrades 732. Ungefär 900 år senare, 1683, kom en invasion via det gamla bysantinska väldet och blev lika grundligt tillbakaslagen i utkanten av Wien.

Men nu är det inte några fälttåg utan en mystisk smygislamisering av väst som genomförs av... jaa... vilka då egentligen? Muslimerna förstås. Och media. Och politikerna, undantaget de som själva står för hat och intolerans. Och säkert de judiska bankirerna, de ligger ju bakom allting. (Konstigt att de förföljts i tusentals år om de styr världen, men det är nog en för illistig plan för en nyttig idiot som jag att förstå.)

Varför Stefan Löfven, jag själv och en massa andra skapat en plan för att införa sharialagar, eller möjligen Sions Vises lagar, kan ingen förklara. (Målet är lite oklart där.) Men det ska stoppas! Först i Malmö, på Stortorget. Där finns en hyfsad korvkiosk, men i övrigt känns torget föga värt att erövra.

Terroristerna finns, ska bekämpas med alla medel och får aldrig förringas. De flesta av deras offer är vanliga, vettiga muslimer som hamnar i mördarnas väg, vilket ger en notis i svenska tidningar. Men demonstrationerna drabbar inte jihadisterna. De slår mot tanten i närbutiken och killen som kör taxi som råkar kalla sin skapare för Allah i stället för Gud eller Yahwe eller YHWH.

De riktiga extremisterna älskar denna idioti. Precis som islamhatarna inte kunde låta bli att se morden i Paris som bekräftelse – där visade Islam minsann sitt rätta ansikte, tyckte de. Nu kan deras spegelbilder på andra kanten peka på 200 dårar och säga kalla dem västvärldens sanna ansikte.

”Vi hatar dem för att de hatar oss”, skriker galningarna i kör. Det enda vi lärt oss av historien är att vi inte lärt oss ett smack av historien.

Niclas Lindstrand