30 jan 2015 06:00

02 feb 2015 10:45

Snyggare, smartare och snabbare

Såg ni något nytt i går på nätet? Inte det? Gå då in och kolla på sla.se för en helt ny och förhoppningsvis mycket mer njutbar upplevelse. Vi smög igång starten igår eftersom vi inte litar helt på tekniska finesser. ”Jag kan för mycket om dem, förstår ni”, som Sir Henry Royce uttryckte om flygplansmotorer. Så lite småsaker kommer vi säkert att upptäcka och rätta den närmaste tiden.

Bland alla andra svengelska ord har vi fått lära oss ”responsiv”. Det betyder att hemsidan anpassar sin storlek och sitt utseende efter vilken apparat man använde för att läsa den på, vilket den känner av själv. (Min oro för att min smarta telefon har drabbats av en korkad användare växer för varje dag.) Så istället för en nedbantad version av nyhetsflödet på mobil.sla.se (som nu gått i pension) eller i apparna för Iphone och Android kommer nu hela sajten med, precis som på en dator.

När vi ändå var inne och grejade med teknik passade vi på att förbättra estetiken också. Vår nya sajt känns i mina ögon mycket mer levande, med mer bilder och en tydligare prioritering så att var och en lättare ska hitta precis det som fångar uppmärksamheten. Naturligtvis får ni fortfarande en påminnelse i er telefon när något stort händer i bôgda. För ni har väl vår fina app? Annars söker ni på Skaraborgs Allehanda i antingen Appstore för Iphone eller Google Play för Android. Det är det absolut snabbaste sättet att få veta med senaste och största som hänt i vår kära trakt.

Men den digitala utvecklingen tar inte slut. Någonsin. Redan i helgen är det dags för nästa storsatsning från SLA.se då vi sänder idrottsgalan direkt på nätet – och i mobilen, läsplattan eller vad ni nu vill surfa med. Prisutdelningar och underhållningar varvas med utfrågningar i vår egen intervjuhörna. Och hedersgäst är ingen mindre än Lennart Johansson, före detta ordförande i det europeiska fotbollförbudet Uefa och vice ordförande i den internationella motsvarigheten Fifa. Viktigast av allt, kanske den störste AIK-supportern i världen och mannen som myntade det bevingade uttrycket” Jag håller på två lag – AIK och de som spelar mot Djurgården”.

Platserna till själva galan är för första gången nästan utsålda – när ni läser detta lär de vara helt slut. Men sändningen kan alla se, dessutom hur många gånger som helst eftersom vi låter den ligga uppe i efterhand tills alla har tröttnat på den.

Berätta gärna för mig vad ni tycker om nya SLA.se. Ni når mig alltid på niclas.lindstrand@sla.se och kontorstid på 0500 – 46 76 54. Dessutom kan ni chatta med mig och webbredaktörerna direkt på sajten. Ris och ros och frågor uppskattas lika mycket och de mest kreativa eller konstruktiva ska vi både redovisa på denna sida och försöka göra verklighet av.

Niclas Lindstrand

Bland alla andra svengelska ord har vi fått lära oss ”responsiv”. Det betyder att hemsidan anpassar sin storlek och sitt utseende efter vilken apparat man använde för att läsa den på, vilket den känner av själv. (Min oro för att min smarta telefon har drabbats av en korkad användare växer för varje dag.) Så istället för en nedbantad version av nyhetsflödet på mobil.sla.se (som nu gått i pension) eller i apparna för Iphone och Android kommer nu hela sajten med, precis som på en dator.

När vi ändå var inne och grejade med teknik passade vi på att förbättra estetiken också. Vår nya sajt känns i mina ögon mycket mer levande, med mer bilder och en tydligare prioritering så att var och en lättare ska hitta precis det som fångar uppmärksamheten. Naturligtvis får ni fortfarande en påminnelse i er telefon när något stort händer i bôgda. För ni har väl vår fina app? Annars söker ni på Skaraborgs Allehanda i antingen Appstore för Iphone eller Google Play för Android. Det är det absolut snabbaste sättet att få veta med senaste och största som hänt i vår kära trakt.

Men den digitala utvecklingen tar inte slut. Någonsin. Redan i helgen är det dags för nästa storsatsning från SLA.se då vi sänder idrottsgalan direkt på nätet – och i mobilen, läsplattan eller vad ni nu vill surfa med. Prisutdelningar och underhållningar varvas med utfrågningar i vår egen intervjuhörna. Och hedersgäst är ingen mindre än Lennart Johansson, före detta ordförande i det europeiska fotbollförbudet Uefa och vice ordförande i den internationella motsvarigheten Fifa. Viktigast av allt, kanske den störste AIK-supportern i världen och mannen som myntade det bevingade uttrycket” Jag håller på två lag – AIK och de som spelar mot Djurgården”.

Platserna till själva galan är för första gången nästan utsålda – när ni läser detta lär de vara helt slut. Men sändningen kan alla se, dessutom hur många gånger som helst eftersom vi låter den ligga uppe i efterhand tills alla har tröttnat på den.

Berätta gärna för mig vad ni tycker om nya SLA.se. Ni når mig alltid på niclas.lindstrand@sla.se och kontorstid på 0500 – 46 76 54. Dessutom kan ni chatta med mig och webbredaktörerna direkt på sajten. Ris och ros och frågor uppskattas lika mycket och de mest kreativa eller konstruktiva ska vi både redovisa på denna sida och försöka göra verklighet av.

Niclas Lindstrand

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.