02 apr 2015 06:00

02 apr 2015 06:00

Aprilskämt och politisk verklighet

April april. Gått på några aprilskämt under gårdagen? Du är inte ensam. Problemet är att alla politiska utspel under 24 timmar var tvungna att tas med en grävskopa salt eftersom det är så svårt att skilja skämten från allvaret för tillfället.

Nuvarande regering valdes genom att konstatera att något gått sönder i Sverige. (Troligen har ganska många saker gått sönder, däribland en handkontroll till mitt Playstation 3 på grund av det sadistiska spelet ”Dark souls”.) Sedan ägnar regeringen all kraft åt att skryta om Sverige i en kampanj för FN:s säkerhetsråd som skaffar landet många nya ovänner.

SLA slår upp att Skövde ska göra en Kiruna och flytta hela stan för att Cementa ska kunna växa så mycket det vill.

Den hetaste politiska frågan i Sverige är nu om huruvida en viss partiledare borde få delta i ett visst tv-program innan programmet ens har sänts. Efter sändningen enas alla om att intervjun var värdelös, men debatterar i stället om det var värdelöst för att programledaren var för hård eller för mesig.

Öland har lossnat från havsbotten och håller på att flyta ut i Östersjön, vilket gör att alla kartor måste ritas om.

Den politiska oppositionen har gått med på att inte opponera sig. Därmed kan regeringen ostört lägga fram precis vad de vill i vårbudgeten till en riksdag som tackar och tar emot. Efter att de båda delarna i regeringen opponerat sig mot varandra och tävlar i att svika vallöften snabbast. Detta skylls på varandra och är därmed det närmaste en opposition som finns idag.

Hamburgerkedjan Burger King har lanserat en särskilt hamburgare för vänsterhänta. Den är precis likadan som de vanliga burgarna men vriden 180 grader för att passa bättre i ett vänstergrepp.

Försvarsministern och överbefälhavaren är de två personer i Sverige som har absolut minst att säga till om när det gäller försvaret. Mest har finansministern. Denna tradition har gått i arv mellan regeringar av olika färg och lett till att det ses som en stor satsning på försvaret att föreslå betydligt mindre pengar än vad ÖB säger behövs för att ens klara av det gamla försvarsbeslutet. Samt att försvarsministrar har kortare karriärer än enskilda bananflugor. Detta leder inte till någon debatt alls.

Färg-tv infördes i Sverige genom att tusentals män rotade igenom sina fruars byrålådor för att hitta nylonstrumpor att dra över den svartvita skärmen.

Hälften av dessa är klassiska aprilskämt. Hälften är det inte. Vilka som låter mest sannolika får ni avgöra.

Nuvarande regering valdes genom att konstatera att något gått sönder i Sverige. (Troligen har ganska många saker gått sönder, däribland en handkontroll till mitt Playstation 3 på grund av det sadistiska spelet ”Dark souls”.) Sedan ägnar regeringen all kraft åt att skryta om Sverige i en kampanj för FN:s säkerhetsråd som skaffar landet många nya ovänner.

SLA slår upp att Skövde ska göra en Kiruna och flytta hela stan för att Cementa ska kunna växa så mycket det vill.

Den hetaste politiska frågan i Sverige är nu om huruvida en viss partiledare borde få delta i ett visst tv-program innan programmet ens har sänts. Efter sändningen enas alla om att intervjun var värdelös, men debatterar i stället om det var värdelöst för att programledaren var för hård eller för mesig.

Öland har lossnat från havsbotten och håller på att flyta ut i Östersjön, vilket gör att alla kartor måste ritas om.

Den politiska oppositionen har gått med på att inte opponera sig. Därmed kan regeringen ostört lägga fram precis vad de vill i vårbudgeten till en riksdag som tackar och tar emot. Efter att de båda delarna i regeringen opponerat sig mot varandra och tävlar i att svika vallöften snabbast. Detta skylls på varandra och är därmed det närmaste en opposition som finns idag.

Hamburgerkedjan Burger King har lanserat en särskilt hamburgare för vänsterhänta. Den är precis likadan som de vanliga burgarna men vriden 180 grader för att passa bättre i ett vänstergrepp.

Försvarsministern och överbefälhavaren är de två personer i Sverige som har absolut minst att säga till om när det gäller försvaret. Mest har finansministern. Denna tradition har gått i arv mellan regeringar av olika färg och lett till att det ses som en stor satsning på försvaret att föreslå betydligt mindre pengar än vad ÖB säger behövs för att ens klara av det gamla försvarsbeslutet. Samt att försvarsministrar har kortare karriärer än enskilda bananflugor. Detta leder inte till någon debatt alls.

Färg-tv infördes i Sverige genom att tusentals män rotade igenom sina fruars byrålådor för att hitta nylonstrumpor att dra över den svartvita skärmen.

Hälften av dessa är klassiska aprilskämt. Hälften är det inte. Vilka som låter mest sannolika får ni avgöra.

  • Niclas Lindstrand

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.