09 jun 2015 06:00

09 jun 2015 06:00

Vad har Moderaterna i kikaren?

Det är väldigt tyst om Nya Moderaterna sedan valet. Så tyst att de måste ha något i kikaren. Kanske planerar de att ömsa skinn igen och dyka upp i en ny skepnad lagom till 2018? SLA har tjuvlyssnat på hur knapparna trycks ned av kompaniet och hittat de hetaste alternativen.

Inte Längre Särskilt Nya Moderaterna

Partiprogram: Stefan Löfven har fel. Därför tänker vi klaga otroligt högljutt på hans budget och sedan låta bli att rösta ned den. Skulle vi rösta ned den en gång till finns nämligen risken att det blir nyval och då finns risken att vi måste bilda regering och då finns risken att någon inser att vi inte har någon egen politik över huvud taget mer än en gammal anteckningslapp som vi hittade i Fredrik Reinfeldts papperskorg.

Partiledare: Anna Kinberg Batra

 

Nya Gamla Moderaterna

Partiprogram: Sånt har inte vi tid med! Vi är upptagna med viktiga saker. Vilka ska ni inte bry er om, att sätta dit oss är ingenting för nybörjare. Oavsett vilka åsikter vi torgför för dagen så räknar vi kallt med att vinna alla debatter vi deltar i, särskilt som alla motståndare kommer att lämna walkover. Följ oss på twitter om ni nödvändigtvis vill veta mer.

Partiledare: Carl Bildt

 

Nyklippta Moderaterna

Partiprogram: Styrkan sitter i håret och därför gick det ju inte så bra 2014. Men till 2018 hinner de hotande åskmolnen förbytas i stormbyar, hagelskurar samt drivis komplett med förbryllade isbjörnar. Rent politiskt ser allting ut som det gjorde i åtta år, men sånt är inget att bry sig om när man haft fyra år på sig att komma på nya vädermetaforer, inklusive några nya riktigt kluriga om cumulusmoln. Och låta hästsvansen växa ut igen för att återfå förtroendet.

Partiledare: Anders Borg (förstås)

 

Riktigt Gamla Moderaterna

Partiprogram: Byt ut nymodiga titlar som försvarsminister mot det mer traditionsbundna krigsminister. Samt förstärka krigsmakten (försvaret är för pacifistiskt) med 32 mekaniserade brigader och två hangarfartyg. Någon värnplikt är inte aktuell, däremot kan alla räkna med att bli indelta. Hären ska ändå inte befinna sig inrikes utan... låt säga skydda de svensktalande minoriteterna! Domini mare baltici! (Hoppas ingen vet vad det betyder längre.)

Partiledare: Fältmarskalk Carl Gustaf Rehnskiöld (1651–1722)

 

Jättenya Socialmoderaterna

Patriprogram: Allt åt alla! Alla behövs! Alla ska med... nej inte den sista, glöm det. Alla frågor är viktiga, därför har vi tillsatt en utredning om precis den frågan som du själv tycker är viktig. Alla ska tjäna mer pengar och kunna leva på bidrag, särskilt samtidigt. Vi tycker att vi behövs trots att vi inte har några åsikter över huvud taget eftersom alla behövs. Särskilt vi.

Partiledare: Har du något förslag? Annars blir det Kent Persson.

 

Inte Längre Särskilt Nya Moderaterna

Partiprogram: Stefan Löfven har fel. Därför tänker vi klaga otroligt högljutt på hans budget och sedan låta bli att rösta ned den. Skulle vi rösta ned den en gång till finns nämligen risken att det blir nyval och då finns risken att vi måste bilda regering och då finns risken att någon inser att vi inte har någon egen politik över huvud taget mer än en gammal anteckningslapp som vi hittade i Fredrik Reinfeldts papperskorg.

Partiledare: Anna Kinberg Batra

 

Nya Gamla Moderaterna

Partiprogram: Sånt har inte vi tid med! Vi är upptagna med viktiga saker. Vilka ska ni inte bry er om, att sätta dit oss är ingenting för nybörjare. Oavsett vilka åsikter vi torgför för dagen så räknar vi kallt med att vinna alla debatter vi deltar i, särskilt som alla motståndare kommer att lämna walkover. Följ oss på twitter om ni nödvändigtvis vill veta mer.

Partiledare: Carl Bildt

 

Nyklippta Moderaterna

Partiprogram: Styrkan sitter i håret och därför gick det ju inte så bra 2014. Men till 2018 hinner de hotande åskmolnen förbytas i stormbyar, hagelskurar samt drivis komplett med förbryllade isbjörnar. Rent politiskt ser allting ut som det gjorde i åtta år, men sånt är inget att bry sig om när man haft fyra år på sig att komma på nya vädermetaforer, inklusive några nya riktigt kluriga om cumulusmoln. Och låta hästsvansen växa ut igen för att återfå förtroendet.

Partiledare: Anders Borg (förstås)

 

Riktigt Gamla Moderaterna

Partiprogram: Byt ut nymodiga titlar som försvarsminister mot det mer traditionsbundna krigsminister. Samt förstärka krigsmakten (försvaret är för pacifistiskt) med 32 mekaniserade brigader och två hangarfartyg. Någon värnplikt är inte aktuell, däremot kan alla räkna med att bli indelta. Hären ska ändå inte befinna sig inrikes utan... låt säga skydda de svensktalande minoriteterna! Domini mare baltici! (Hoppas ingen vet vad det betyder längre.)

Partiledare: Fältmarskalk Carl Gustaf Rehnskiöld (1651–1722)

 

Jättenya Socialmoderaterna

Patriprogram: Allt åt alla! Alla behövs! Alla ska med... nej inte den sista, glöm det. Alla frågor är viktiga, därför har vi tillsatt en utredning om precis den frågan som du själv tycker är viktig. Alla ska tjäna mer pengar och kunna leva på bidrag, särskilt samtidigt. Vi tycker att vi behövs trots att vi inte har några åsikter över huvud taget eftersom alla behövs. Särskilt vi.

Partiledare: Har du något förslag? Annars blir det Kent Persson.

 

  • Niclas Lindstrand