31 aug 2015 06:00

07 sep 2015 16:04

Matfestivalen ett arrangemang som höjer

Besökte ni Matfestivalen? Jodå, jag hann också med att besöka festen som blivit ett begrepp i Skövde. Man kan naturligtvis ha många olika synpunkter på sådana här tillställningar. Personligen tycker jag det är bra när det händer något utöver det vanliga som lockar folk till Skövde.

Att samla mattälten i Kyrkparken har blivit riktigt bra och satsningen med saluhall på Hertig Johans torg, som såg dagens ljus 2007, ligger naturligtvis helt rätt i tiden. Att satsa lite mer på musikunderhållningen tycker jag förhöjer värdet på festivalen.

Jag vet att det ibland höjs röster att lägga ner Matfestivalen och att den har överlevt sig själv, men något som genomförts och lockat folk till staden sedan 1990 fyller givetvis sin funktion. Här har vi ett arrangemang som fungerar, det skall man vara rädd om.

Av samma skäl hoppas jag att Idrottsgalan i Skövde får leva vidare. Kommunen tog beslut att lägga ner den av kostnadsskäl, men nu har Next Skövde klivit in i handlingen och hoppet att driva galan vidare har tänds.

Det tycker jag känns helt rätt. Visst, även här kan man ha synpunkter på om man skall arrangera en gala överhuvudtaget, men så länge 800-900 gäster väljer att komma så fyller den absolut en funktion.

Personligen har jag suttit med i nomineringskommittén ända sedan starten och har sett det hela utvecklats till en mer avspänd gala där många som annars inte får så mycket uppmärksamhet får stå i rampljuset och hyllas för sina insatser inom idrotten.

Nu skall frågan upp tas upp igen, det handlar ju som vanligt att få fram pengar. Här är det bara hoppas att våra politiker ser värdet i idrottsgalan som absolut är en brobyggare inom Skövdes idrottsliv. Man skall som sagt vara rädd om bra arrangemang!

Att Next Skövde kliver in som arrangör tycker jag känns helt rätt. En lämplig uppgift för det mellan varven ifrågasatta kommunala bolaget.

På tal om arrangör så avgjordes Annliz Cup i helgen. Skövde HF:s turnering som spelas till minne av den legendariske HF-ledaren Annliz Frisk.

Ett bra initiativ av Skövde HF med en turnering som till sitt upplägg känns unik med sina tre klasser, superelit, elit och A-flickor. Det tror jag Annliz hade gillat.

På tal om handboll så skall det bli intressant att se utfallet av den rättsliga process som nu blir en följd av att Billingskolans nya sporthall inte fick de mått som kommunen beställt. 40x20 meter som är måtten på en fullstor handbollsplan blev bara 38x17 meter. Här har det tydligen rått en begreppsförvirring rörande orden; golvyta och spelyta.

Kommunen hävdar att de beställt en spelyta på 40x20, men fick en hall med den golvytan från vägg till vägg.

Nu blir detta en domstolsfråga där kommunen har stämt arkitektfirman på 4.4 miljoner.

Personligen ställer jag fortfarande frågan: Hur kunde det gå så snett?

Att samla mattälten i Kyrkparken har blivit riktigt bra och satsningen med saluhall på Hertig Johans torg, som såg dagens ljus 2007, ligger naturligtvis helt rätt i tiden. Att satsa lite mer på musikunderhållningen tycker jag förhöjer värdet på festivalen.

Jag vet att det ibland höjs röster att lägga ner Matfestivalen och att den har överlevt sig själv, men något som genomförts och lockat folk till staden sedan 1990 fyller givetvis sin funktion. Här har vi ett arrangemang som fungerar, det skall man vara rädd om.

Av samma skäl hoppas jag att Idrottsgalan i Skövde får leva vidare. Kommunen tog beslut att lägga ner den av kostnadsskäl, men nu har Next Skövde klivit in i handlingen och hoppet att driva galan vidare har tänds.

Det tycker jag känns helt rätt. Visst, även här kan man ha synpunkter på om man skall arrangera en gala överhuvudtaget, men så länge 800-900 gäster väljer att komma så fyller den absolut en funktion.

Personligen har jag suttit med i nomineringskommittén ända sedan starten och har sett det hela utvecklats till en mer avspänd gala där många som annars inte får så mycket uppmärksamhet får stå i rampljuset och hyllas för sina insatser inom idrotten.

Nu skall frågan upp tas upp igen, det handlar ju som vanligt att få fram pengar. Här är det bara hoppas att våra politiker ser värdet i idrottsgalan som absolut är en brobyggare inom Skövdes idrottsliv. Man skall som sagt vara rädd om bra arrangemang!

Att Next Skövde kliver in som arrangör tycker jag känns helt rätt. En lämplig uppgift för det mellan varven ifrågasatta kommunala bolaget.

På tal om arrangör så avgjordes Annliz Cup i helgen. Skövde HF:s turnering som spelas till minne av den legendariske HF-ledaren Annliz Frisk.

Ett bra initiativ av Skövde HF med en turnering som till sitt upplägg känns unik med sina tre klasser, superelit, elit och A-flickor. Det tror jag Annliz hade gillat.

På tal om handboll så skall det bli intressant att se utfallet av den rättsliga process som nu blir en följd av att Billingskolans nya sporthall inte fick de mått som kommunen beställt. 40x20 meter som är måtten på en fullstor handbollsplan blev bara 38x17 meter. Här har det tydligen rått en begreppsförvirring rörande orden; golvyta och spelyta.

Kommunen hävdar att de beställt en spelyta på 40x20, men fick en hall med den golvytan från vägg till vägg.

Nu blir detta en domstolsfråga där kommunen har stämt arkitektfirman på 4.4 miljoner.

Personligen ställer jag fortfarande frågan: Hur kunde det gå så snett?

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.