24 okt 2015 06:00

24 okt 2015 06:00

Viktigt att få klarhet i Lisa-fallet

Åtalet mot en misstänkt mördare när det gäller mordet på Lisa Holm från Skövde lämnades in till tingsrätten under fredagen.

Äntligen, kanske många tycker efter en sommar och höst som präglats av ett av de mest uppmärksammade mordfallen någonsin i svensk historia. Utredningen är gedigen, tusentals sidor, och vi får hoppas att det nu kan bringas klarhet i vad som verkligen hände den där hemska kvällen den 7 juni då Lisa Holm försvann och senare under veckan hittades mördad.

Spekulationerna kring vad som hände har varit många i medierna, i princip dagligen, ända sedan själva händelsen. Polisen har sällan bekräftat något, nästan aldrig. För att vara en sådan här stor mordutredning så måste man nog säga att det läckt oväntat lite. Nu vet vi mer, åtminstone om vad det är polis och åklagare har inriktat sitt arbete på. Den person som nu åtalats förnekar all inblandning i mordet.

Utredningen kring mordet på Lisa Holm har omgärdats av ett väldigt stort intresse även från allmänheten. Redan när sökandet efter Lisa startade på Kinnekulle, visade människor en oerhörd medkänsla och ställde upp för att hjälpa till att leta.

Organisationen Missing People slog deltagarrekord. Första dagen kom 1 050 personer. Sammanlagt de aktuella dagarna deltog över 3 000 personer i sökningarna efter Lisa Holm, med stort stöd från de boende i området kring Källby.

Missing People svarade för en fantastisk insats. Förutom själva sökarbetet så kan man tänka sig vad så många människor på plats innebär i form av att hålla ordning och reda för att sökarbetet ska gå rätt till. Missing People är riktiga proffs. Det bevisade organisationen där och det har man bevisat gång efter gång.

Hela tiden hoppades polis och frivilliga att man skulle hitta Lisa Holm vid liv. På fredagen, den 12 juni, släcktes hoppet och byttes mot sorg och förtvivlan. Då meddelade polisen att man hittat henne död.

Varför har då mordet på Lisa Holm engagerat så många, inte enbart människor från Skövdetrakten?

Många har försökt att förklara det, utan att kunna ge ett exakt svar. Kanske är det så med denna oerhört tragiska händelse att människor är mer medkännande och empatiska än vad man kan tro. En ung tonårsflicka ska sätta sig på mopeden och köra hem från sitt sommarjobb och bara försvinner. Det är så skrämmande att man knappt kan sätta ord på det.

Det allra viktigaste nu är att få slutlig klarhet i vad som faktiskt hände, viktigast förstås för Lisas familj, men också för alla andra som engagerat sig och visat medkänsla.

Låt oss hoppas att rättegången, som inleds i nästa vecka, hjälper oss alla att kunna ta ett steg vidare när det gäller mordet på Lisa Holm.

 

Äntligen, kanske många tycker efter en sommar och höst som präglats av ett av de mest uppmärksammade mordfallen någonsin i svensk historia. Utredningen är gedigen, tusentals sidor, och vi får hoppas att det nu kan bringas klarhet i vad som verkligen hände den där hemska kvällen den 7 juni då Lisa Holm försvann och senare under veckan hittades mördad.

Spekulationerna kring vad som hände har varit många i medierna, i princip dagligen, ända sedan själva händelsen. Polisen har sällan bekräftat något, nästan aldrig. För att vara en sådan här stor mordutredning så måste man nog säga att det läckt oväntat lite. Nu vet vi mer, åtminstone om vad det är polis och åklagare har inriktat sitt arbete på. Den person som nu åtalats förnekar all inblandning i mordet.

Utredningen kring mordet på Lisa Holm har omgärdats av ett väldigt stort intresse även från allmänheten. Redan när sökandet efter Lisa startade på Kinnekulle, visade människor en oerhörd medkänsla och ställde upp för att hjälpa till att leta.

Organisationen Missing People slog deltagarrekord. Första dagen kom 1 050 personer. Sammanlagt de aktuella dagarna deltog över 3 000 personer i sökningarna efter Lisa Holm, med stort stöd från de boende i området kring Källby.

Missing People svarade för en fantastisk insats. Förutom själva sökarbetet så kan man tänka sig vad så många människor på plats innebär i form av att hålla ordning och reda för att sökarbetet ska gå rätt till. Missing People är riktiga proffs. Det bevisade organisationen där och det har man bevisat gång efter gång.

Hela tiden hoppades polis och frivilliga att man skulle hitta Lisa Holm vid liv. På fredagen, den 12 juni, släcktes hoppet och byttes mot sorg och förtvivlan. Då meddelade polisen att man hittat henne död.

Varför har då mordet på Lisa Holm engagerat så många, inte enbart människor från Skövdetrakten?

Många har försökt att förklara det, utan att kunna ge ett exakt svar. Kanske är det så med denna oerhört tragiska händelse att människor är mer medkännande och empatiska än vad man kan tro. En ung tonårsflicka ska sätta sig på mopeden och köra hem från sitt sommarjobb och bara försvinner. Det är så skrämmande att man knappt kan sätta ord på det.

Det allra viktigaste nu är att få slutlig klarhet i vad som faktiskt hände, viktigast förstås för Lisas familj, men också för alla andra som engagerat sig och visat medkänsla.

Låt oss hoppas att rättegången, som inleds i nästa vecka, hjälper oss alla att kunna ta ett steg vidare när det gäller mordet på Lisa Holm.

 

  • Peter Henriksson

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.