14 nov 2015 15:28

16 nov 2015 11:29

Hallplaner att ta på allvar

Redan i maj kunde SLA berätta om planerna för konstisbanan på Billingen i Skövde. Nu börjar det ta form och satsningen på en multihall känns både helt rätt och spännande.

Kan Skövde Bandys planerade bygge kombineras med den planerade satsningen på hotellet bidrar det starkt till en helhet som kommer att lyfta hela området.

Arne Lorentzon är tydligen ett gångbart namn när det gäller byggnationer i Skövde. Den här gången är det Skövde Bandys ordförande som ligger bakom. ”Bandy-Arne” är beredd att gå i bräschen för att bygga en hall som både skall rädda bandysporten i Skövde och dessutom se till att det blir en multiarena med många olika användningsområden.

En mäss- och kongresshall som samtidigt är en hall för bandy och annan idrott, som dessutom kan stå som värd för konserter, det låter som en kanongrej och något som Skövde saknar. I dag har vi Arena Skövde, men där är trycket hårt och ytterligare en hall skulle lätta på trycket och gynna idrotten totalt sett.

Än så länge finns det bara på planeringsstadiet, men presentationen i veckan kändes seriös och nu gäller det för bandy-Arne att få med sig kommunen, hotellet och andra idrottsklubbar så att drömmen kan förverkligas.

När det gäller sporten bandy så är det ett måste att få till en hall om sporten skall överleva. Trenden är tydlig och här finns det en historia som är intressant. När konstisbanorna kom till på 60 och 70-talet fick klubbarna som bara hade naturis att tillgå svårt att överleva och försvann sedan efterhand.

Nu finns det en risk att de med bara utomhusbana och ingen hall går samma väg. I alla fall på sikt och antalet bandyklubbar i Sverige minskar hela tiden. Inte minst aktuellt i dessa tider då vintrarna tenderar att bli allt mildare. Det hämmar bredden som är värdefull för rekryteringen.

Bandyn har sina fästen där sporten är stark, där behöver vi inte vara oroliga, men där det inte finns hallar är det nog dödsdömt.

Det inser Lorentzon och därför har han tagit det här initiativet. Att det dessutom ligger rätt i tiden med satsningen på Billingens Fritidsområde gör knappast saken sämre.

Arne och Skövde Bandys idéer är värda respekt. Det behövs visionärer som vågar lansera idéer och tänka utanför boxen. Det tycker jag att den planerade arenan på Billingen är ett starkt bevis för.

När nu planerna för multiarenan är presenterade väntar jag med spänning på när hotellet skall gå vidare med sina storslagna planer på utbyggnad och renovering. En satsning i 300-miljonersklassen.

Hur som helst är det mycket bra att det talas om satsningar på Billingen. Det känns som om det finns många som har idéer och planer på utveckling. Det vore väl tusan om det inte skulle bli något riktigt bra av detta. Det verkar i alla fall inget fel på viljan, sedan handlar det som vanligt till sist om pengar.

Kan Skövde Bandys planerade bygge kombineras med den planerade satsningen på hotellet bidrar det starkt till en helhet som kommer att lyfta hela området.

Arne Lorentzon är tydligen ett gångbart namn när det gäller byggnationer i Skövde. Den här gången är det Skövde Bandys ordförande som ligger bakom. ”Bandy-Arne” är beredd att gå i bräschen för att bygga en hall som både skall rädda bandysporten i Skövde och dessutom se till att det blir en multiarena med många olika användningsområden.

En mäss- och kongresshall som samtidigt är en hall för bandy och annan idrott, som dessutom kan stå som värd för konserter, det låter som en kanongrej och något som Skövde saknar. I dag har vi Arena Skövde, men där är trycket hårt och ytterligare en hall skulle lätta på trycket och gynna idrotten totalt sett.

Än så länge finns det bara på planeringsstadiet, men presentationen i veckan kändes seriös och nu gäller det för bandy-Arne att få med sig kommunen, hotellet och andra idrottsklubbar så att drömmen kan förverkligas.

När det gäller sporten bandy så är det ett måste att få till en hall om sporten skall överleva. Trenden är tydlig och här finns det en historia som är intressant. När konstisbanorna kom till på 60 och 70-talet fick klubbarna som bara hade naturis att tillgå svårt att överleva och försvann sedan efterhand.

Nu finns det en risk att de med bara utomhusbana och ingen hall går samma väg. I alla fall på sikt och antalet bandyklubbar i Sverige minskar hela tiden. Inte minst aktuellt i dessa tider då vintrarna tenderar att bli allt mildare. Det hämmar bredden som är värdefull för rekryteringen.

Bandyn har sina fästen där sporten är stark, där behöver vi inte vara oroliga, men där det inte finns hallar är det nog dödsdömt.

Det inser Lorentzon och därför har han tagit det här initiativet. Att det dessutom ligger rätt i tiden med satsningen på Billingens Fritidsområde gör knappast saken sämre.

Arne och Skövde Bandys idéer är värda respekt. Det behövs visionärer som vågar lansera idéer och tänka utanför boxen. Det tycker jag att den planerade arenan på Billingen är ett starkt bevis för.

När nu planerna för multiarenan är presenterade väntar jag med spänning på när hotellet skall gå vidare med sina storslagna planer på utbyggnad och renovering. En satsning i 300-miljonersklassen.

Hur som helst är det mycket bra att det talas om satsningar på Billingen. Det känns som om det finns många som har idéer och planer på utveckling. Det vore väl tusan om det inte skulle bli något riktigt bra av detta. Det verkar i alla fall inget fel på viljan, sedan handlar det som vanligt till sist om pengar.