30 jan 2016 06:00

30 jan 2016 06:00

Häftigt med Idol i Skövde

Visst är det häftigt?
Idol stannar till i Skövde i vår och har en audition här.

I början av april får vi räkna med mycket ståhej kring Kulturhuset i Skövde. SLA kunde i veckan avslöja att Idolcirkusen kommer på besök, med audition den 2 april.

Skövde är ju en riktig musikstad och det här blir ytterligare ett perfekt sätt att marknadsföra Skövde som just detta, i ett tv-program med miljonpublik framför tv-apparater och datorer. I år lär programmet dessutom dra till sig extra intresse, eftersom det är en helt ny jury.

Här har Next Skövde, läs Katarina Ström, lagt ned ett bra jobb för att locka hit produktionen. Vilken fest detta kommer att bli! Särskilt för ungdomar. Och tänk om nästa Idolvinnare kommer från Skövdetrakten?

Skövde som musikstad är något som vi Skövdebor ska vara stolta över. Det är inte enbart så att vi är kända i schlagersammanhang, via framför allt kompositörerna Thomas G:son och Calle Kindbom. Skövde är också känt för att ha en bra musikskola. Därför är givetvis den satsning som kommunen just nu genomför på Norrmalm, Skövdes kulturfabrik, helt riktig. Enligt kommunen själv så är tanken att Kulturfabriken ska bli en mötesplats där kultur i form av musik, konst, foto, film, pedagogik och dataspelsutveckling ska rymmas.

Vi ska också komma ihåg att Skövde även har ett erkänt bra Musikgymnasium som fostrat många professionella musiker, varav en och annan kändis. Även flera duktiga rockband som väckt uppmärksamhet i utlandet, har sin vagga här.

Musik ligger alltså Skövdeborna väldigt varmt om hjärtat. Därför är det riktigt bra för stan att få hit Idolproduktionen.

Nu väntar vi bara på ett delevenemang inom Melodifestivalen också. Men tyvärr är det ju så att Skövde inte har någon arena med tillräckligt stor publikkapacitet för att det ska kunna bli verklighet.

Men man vet aldrig, det kanske blir schlager i dess rätta miljö, det vill säga Skövde, någon gång i framtiden.

 

Peter Henriksson

 

 

I början av april får vi räkna med mycket ståhej kring Kulturhuset i Skövde. SLA kunde i veckan avslöja att Idolcirkusen kommer på besök, med audition den 2 april.

Skövde är ju en riktig musikstad och det här blir ytterligare ett perfekt sätt att marknadsföra Skövde som just detta, i ett tv-program med miljonpublik framför tv-apparater och datorer. I år lär programmet dessutom dra till sig extra intresse, eftersom det är en helt ny jury.

Här har Next Skövde, läs Katarina Ström, lagt ned ett bra jobb för att locka hit produktionen. Vilken fest detta kommer att bli! Särskilt för ungdomar. Och tänk om nästa Idolvinnare kommer från Skövdetrakten?

Skövde som musikstad är något som vi Skövdebor ska vara stolta över. Det är inte enbart så att vi är kända i schlagersammanhang, via framför allt kompositörerna Thomas G:son och Calle Kindbom. Skövde är också känt för att ha en bra musikskola. Därför är givetvis den satsning som kommunen just nu genomför på Norrmalm, Skövdes kulturfabrik, helt riktig. Enligt kommunen själv så är tanken att Kulturfabriken ska bli en mötesplats där kultur i form av musik, konst, foto, film, pedagogik och dataspelsutveckling ska rymmas.

Vi ska också komma ihåg att Skövde även har ett erkänt bra Musikgymnasium som fostrat många professionella musiker, varav en och annan kändis. Även flera duktiga rockband som väckt uppmärksamhet i utlandet, har sin vagga här.

Musik ligger alltså Skövdeborna väldigt varmt om hjärtat. Därför är det riktigt bra för stan att få hit Idolproduktionen.

Nu väntar vi bara på ett delevenemang inom Melodifestivalen också. Men tyvärr är det ju så att Skövde inte har någon arena med tillräckligt stor publikkapacitet för att det ska kunna bli verklighet.

Men man vet aldrig, det kanske blir schlager i dess rätta miljö, det vill säga Skövde, någon gång i framtiden.

 

Peter Henriksson