01 feb 2016 06:00

01 feb 2016 06:00

En gala väl värd att satsa på

Det kom nästan 800 personer till idrottsgalan i Skövde. En bra siffra som visar att galan är något att satsa på. Kul att det gick så bra nu när det var så nära att den ströks. Inställningen ändrades och Next Skövde fick på kommunens uppdrag genomföra galan.

Personligen har jag suttit med i nomineringskommittén inför samtliga elva galor och tillåter mig glädjas åt att så många idrottsmänniskor och föreningar tycker de värt att spendera en lördagskväll i Arena Skövde tillsammans. Det tycker jag visar vilken styrka det finns i den lokala idrotten.

Man kan naturligtvis tycka massor om galan om vilka som fick pris och vilka som inte fick det. Jag kan skriva under på att det många gånger inte är några lätta beslut. Ibland önskar man att det fanns mer än ett pris att dela ut i samma kategori.

Det är väldigt många som uträttar ett enormt jobb för sin klubb och sin sport och man skall ha stor respekt för samtliga.

När det gäller pristagarna kan jag ändå inte låta bli att lyfta fram kategorin ”Årets idrottare i världen - SLA-plaketten” där vi hade tre tunga kandidater som samtliga är fantastiska idrottare och förebilder och sprungna ur vår lokala idrott. Skolade av ledare och tränare som med sitt kunnande och engagemang har varit med och givit de förutsättningar som krävs för att nå toppen.

Sedan har de naturligtvis lagt ner ofantligt med tid själva för att nå sina mål, men de som var med och tände den inre elden skall inte glömmas bort.

Nu fick Anton Strålman priset för 2015 för sina insatser i världens bästa hockeyliga NHL. En kille som trots alla miljoner han tjänar i USA alltid står fast förankrad i den skaraborgska myllan. Inga märkvärdigheter här inte.

Inställningen är den samma hos de övriga två nominerade, Joshi Helgesson och Oscar Wendt, det vet jag.

Lennart Svensson i Tidans IF fick hederspriset. Här pratar vi om livslång ledargärning som personifierar själva själen i den svenska idrotten. När vi hyllar våra stora idrottare skall man komma ihåg att utan ledare som Lennart Svensson stannar idrotten.

Sedan är det viktigt lyfta fram att alla nominerade är vinnare på galan, Ja, alla som var där och representerade sin klubb och sin idrott är det också.

Att galan fått en mer gräsrotsliknande prägel är bra. Visst, vi har vår topp, men utan bredd skull vi stå oss slätt.

Kul också med Anna Brolin som på ett proffsigt sätt ledde galan. Snacket med Tomas Andersson som vann priset för årets idrottare med funktionshinder var en riktig höjdare.

Nu lär det inte vara några tveksamheter om att det blir gala nästa år. Kommunalrådet Katarina Jonsson lovade från scenen att det blir gala även 2017. Bra, då vet vi det.

Personligen har jag suttit med i nomineringskommittén inför samtliga elva galor och tillåter mig glädjas åt att så många idrottsmänniskor och föreningar tycker de värt att spendera en lördagskväll i Arena Skövde tillsammans. Det tycker jag visar vilken styrka det finns i den lokala idrotten.

Man kan naturligtvis tycka massor om galan om vilka som fick pris och vilka som inte fick det. Jag kan skriva under på att det många gånger inte är några lätta beslut. Ibland önskar man att det fanns mer än ett pris att dela ut i samma kategori.

Det är väldigt många som uträttar ett enormt jobb för sin klubb och sin sport och man skall ha stor respekt för samtliga.

När det gäller pristagarna kan jag ändå inte låta bli att lyfta fram kategorin ”Årets idrottare i världen - SLA-plaketten” där vi hade tre tunga kandidater som samtliga är fantastiska idrottare och förebilder och sprungna ur vår lokala idrott. Skolade av ledare och tränare som med sitt kunnande och engagemang har varit med och givit de förutsättningar som krävs för att nå toppen.

Sedan har de naturligtvis lagt ner ofantligt med tid själva för att nå sina mål, men de som var med och tände den inre elden skall inte glömmas bort.

Nu fick Anton Strålman priset för 2015 för sina insatser i världens bästa hockeyliga NHL. En kille som trots alla miljoner han tjänar i USA alltid står fast förankrad i den skaraborgska myllan. Inga märkvärdigheter här inte.

Inställningen är den samma hos de övriga två nominerade, Joshi Helgesson och Oscar Wendt, det vet jag.

Lennart Svensson i Tidans IF fick hederspriset. Här pratar vi om livslång ledargärning som personifierar själva själen i den svenska idrotten. När vi hyllar våra stora idrottare skall man komma ihåg att utan ledare som Lennart Svensson stannar idrotten.

Sedan är det viktigt lyfta fram att alla nominerade är vinnare på galan, Ja, alla som var där och representerade sin klubb och sin idrott är det också.

Att galan fått en mer gräsrotsliknande prägel är bra. Visst, vi har vår topp, men utan bredd skull vi stå oss slätt.

Kul också med Anna Brolin som på ett proffsigt sätt ledde galan. Snacket med Tomas Andersson som vann priset för årets idrottare med funktionshinder var en riktig höjdare.

Nu lär det inte vara några tveksamheter om att det blir gala nästa år. Kommunalrådet Katarina Jonsson lovade från scenen att det blir gala även 2017. Bra, då vet vi det.