11 apr 2016 06:00

11 apr 2016 06:00

Vågar vi tro på en SM-vecka?

LEDARE

Satsningen på Billingehus och friluftsområdet är stor fråga som berör många just nu. Sverigedemokraterna säger att de skall rösta ja och då lär satsningen klubbas på kommunfullmäktige i Skövde den 23 april.

Visst skall man ha respekt för att det finns olika åsikter och det finns naturligtvis saker och ting som man kan vara fundersam över i det här ärendet.

Dock tycker jag att våra ledande politiska partier borde kunna komma överens i denna viktiga fråga. Skövde är ju känt för samförstånd, men Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger nej. Nu får Alliansen luta sig mot Sverigedemokraterna. Hur känns det egentligen?

Vi behöver en satsning på Billingens Friluftsområde och dessutom har vi väntat länge på att det skall hända något med hotellet som står och förfaller och skriker efter en renovering och ansiktslyftning.

Sedan skall givetvis satsningen vara väl underbyggd och den skall vara väl utredd och granskad så långt som det är möjligt. Jag är övertygad om att en satsning på Billingen kommer att vara bra för Skövde.

Dock tycker jag man skall ta en rejäl funderare över det här med SM-veckan vinter 2020, något som funnits med i det underlag som tagits fram när det gäller effekterna på satsningen när det gäller ekonomi och arbetstillfällen.

Visst vore det läckert med en SM-vecka i Skövde, men jag tycker inte det skall räknas med i underlaget. Det är allt för osäkert och vi vet ju inte ens om Skövde får veckan och går den verkligen att genomföra här? Eller har Skövde redan fått sådana garantier?

Senast det begavs sig i Piteå fanns bland annat följande sporter med på programmet: alpinrodel, curling, draghundsport, längdskidor (vissa grenar), rally (sprint), rallycross (sprint), skicross, skidorientering, stadioncross (snöskoter). Hur som helst får vi hoppas på att det blir rejäl vinter 2020.

Visst vore det fantastiskt om den gick att genomföra, så jag utgår ifrån att det finns en utredning som visar att det skulle fungera.

Visst, det pratas mycket om mod och framåtanda i hela satsningen och en SM-vecka är väl ett uttryck för det.

Sedan vet jag att det funnits planer på att söka SM-veckan sommar till Skövde, men då behöver man göra det i samarbete med några grannkommuner. Dock föll det på att Skövde inte har något utomhusbad som håller måttet för att arrangera ett sim-SM. Skövdebadet försvann ju när äventyrsbadet byggdes. Billingebadet har aldrig hållit måttet för att genomföra tävlingar. Bassängen är både för grund och för smal, men det kanske går att få till nu när det skall satsas rejält på Billingen?

Visst skall man ha respekt för att det finns olika åsikter och det finns naturligtvis saker och ting som man kan vara fundersam över i det här ärendet.

Dock tycker jag att våra ledande politiska partier borde kunna komma överens i denna viktiga fråga. Skövde är ju känt för samförstånd, men Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger nej. Nu får Alliansen luta sig mot Sverigedemokraterna. Hur känns det egentligen?

Vi behöver en satsning på Billingens Friluftsområde och dessutom har vi väntat länge på att det skall hända något med hotellet som står och förfaller och skriker efter en renovering och ansiktslyftning.

Sedan skall givetvis satsningen vara väl underbyggd och den skall vara väl utredd och granskad så långt som det är möjligt. Jag är övertygad om att en satsning på Billingen kommer att vara bra för Skövde.

Dock tycker jag man skall ta en rejäl funderare över det här med SM-veckan vinter 2020, något som funnits med i det underlag som tagits fram när det gäller effekterna på satsningen när det gäller ekonomi och arbetstillfällen.

Visst vore det läckert med en SM-vecka i Skövde, men jag tycker inte det skall räknas med i underlaget. Det är allt för osäkert och vi vet ju inte ens om Skövde får veckan och går den verkligen att genomföra här? Eller har Skövde redan fått sådana garantier?

Senast det begavs sig i Piteå fanns bland annat följande sporter med på programmet: alpinrodel, curling, draghundsport, längdskidor (vissa grenar), rally (sprint), rallycross (sprint), skicross, skidorientering, stadioncross (snöskoter). Hur som helst får vi hoppas på att det blir rejäl vinter 2020.

Visst vore det fantastiskt om den gick att genomföra, så jag utgår ifrån att det finns en utredning som visar att det skulle fungera.

Visst, det pratas mycket om mod och framåtanda i hela satsningen och en SM-vecka är väl ett uttryck för det.

Sedan vet jag att det funnits planer på att söka SM-veckan sommar till Skövde, men då behöver man göra det i samarbete med några grannkommuner. Dock föll det på att Skövde inte har något utomhusbad som håller måttet för att arrangera ett sim-SM. Skövdebadet försvann ju när äventyrsbadet byggdes. Billingebadet har aldrig hållit måttet för att genomföra tävlingar. Bassängen är både för grund och för smal, men det kanske går att få till nu när det skall satsas rejält på Billingen?